foto

Jacqueline McKenzie

  • nar. 24.10.1967 (49 let)
    Sydney, New South Wales, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Jacqueline Susan McKenzie se narodila 24. října 1967. Je televizní a filmová herečka z Australského Sydney. Promovala na prestižní škole v národním institutu dramatického umění v Sydney, která se chlubí tím, že vychovala hvězdy jako Mel Gibson, Judy Davis, Cate Blanchett a Geoffrey Rush. Ráda také ve svých volných chvílích maluje nebo zpívá - má songy jako Shy Baby, Boo Boo, Find Me, Summer, Under The Elm and Ever.

První televizní debut zaznamenala v ROMPER STOMPER (1992), hrála Gabe, drogově závislou přítelkyni Russella Crowea. Za tenhle film získala první z mnoha ocenění. O rok později získala nominaci na ceny, za filmy STARK a THIS WON´T HURT A BIT. V roce 1994 to byly potom další dvě nominace za filmy THE BATTLERS a TRAPS.

Dále pokračovala ve své vzestupné tendenci v australských snímcích. V roce 1994 vyhrála cenu ve filmu HALIFAXOVÁ, SOUDNÍ PSYCHIATR: VYLHANÉ VZPOMÍNKY a rok 1995 znamenal další cenu za ANGEL BABY. Především tyto úspěchy jí otevřely cestu do Ameriky. Zahrála si ve filmech jako POZDRAV Z BODU NULA (1998), ÚTOK Z HLUBIN (1999) nebo PODIVNÁ TAJEMSTVÍ (2002).

V roce 2004 ji známe z její nejznámější role Diane Skouris. Agentka sci-fi seriálu 4400, kterého se natočili celkem 4 řady. Pro tento seriál nazpívala mimo jiné song Shy Baby. Aktuálně je v Koloumbíjské Bogotě, kde natáčí první řadu nového televizního seriálu MENTAL.

David "sir-dave" Čechmánek

Herecká filmografie

Filmy

2017 Don't Tell
Three Summers
2015 Force of Destiny
2014 Cesta naděje
Fell
2010 Bitva o Hill 60
2006 Opal Dream
2004 Broskve
Guns, Money and Homecooking
Human Touch
2003 Preservation
2002 Podivná tajemství
2001 Když Billie porazila Bobbyho (TV film)
Kiss Kiss (Bang Bang)
2000 Eisenstein
Na břehu (TV film)
1999 Útok z hlubin
1998 Freak Weather
Pozdrav z bodu nula
1997 Cut in the Rates, A
Kangaroo Palace (TV film)
The Devil Game (TV film)
Under the Lighthouse Dancing
1996 Neústupný
1995 Andělské dítě
Halifaxová, soudní psychiatr - Vylhané vzpomínky (TV film)
1994 Talk
Traps
Tuláci (TV film)
1993 Stark (TV film)
This Won't Hurt a Bit
1992 Romper Stomper
1987 Wordplay

TV seriály

2015 Hiding (TV seriál)
2014 Love Child (TV seriál)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Rake (TV seriál)
2009 Doktor Mozek (TV seriál)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
2007 4400 (TV seriál)
The Great Leap Forward (S04E13)
Tiny Machines (S04E12)
Ghost in the Machine (S04E11)
další epizody (13)
2006 Nightmares and Dreamscapes: From the Stories of Stephen King (TV seriál)
Stupid Stupid Man (TV seriál)
4400 (TV seriál)
Padesát na padesát (S03E12)
Bleskový útok (S03E11)
Evangelium podle Coliera (S03E10)
další epizody (12)
2005 Temné příběhy (TV seriál)
4400 (TV seriál)
Mámy šéfové (S02E12)
Pátá stránka (S02E11)
Pod zámkem (S02E10)
další epizody (12)
2004 Zoufalé manželky (TV seriál)
4400 (TV seriál)
Bílé světlo (S01E05)
Zkouška ohněm (S01E04)
Shromáždění (S01E03)
další epizody (5)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
1988 All the Way (TV seriál)

Dokumentární

2005 20 to 1 (TV seriál)
1994 Making 'Traps'

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace