foto

Polly Shannon

  • nar. 1.9.1973 (45 let)
    Kingston, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Herečka Polly Shannon se narodila ve městě Kingston v kanadské provincii Ontario. Vyrůstala však ve městě Aylmer v sousední frankofonní provincii Quebec. Její otec Michael Shannon pracoval v zdravotnictví, mimo jiné i jako ředitel laboratoře centra pro kontrolu chorob. Matka Mary Mackay-Smith je scenáristkou dětských filmů a televizních pořadů.

Polly Shannon už jako dítě vystupovala v divadle a později se stala modelkou. Od této profese plynule přešla opět k herectví. Jednu z prvních příležitosti jí poskytl seriál kanadské televizní stanice YTV KAPELA CATWALK (1992), kde ztvárnila Ninu Moore. Nasledovaly vetší i menší role v televizních filmech a dalších seriálech. Příkladem mohou být SIRÉNY(1993), BEZ SOUTĚŽE (1994), NENÍ VĚTŠÍ LÁSKY(1995), FRANKENSTEIN A JÁ (1996), KOLIK VÁŽÍ DUŠE(1996). V roce 1999 se objevila v sedmé epizodě páté série s názvem "Lidská obsluha" i u nás populárního seriálu KRAJNÍ MEZE a v thrilleru THE GIRL NEXT DOOR.

Na začátku 21. století byl pro ni úspěšný rok 2002. Objevila se v nenáročné sportovní komedii o curlingu VOMETÁCI po boku Paula Grosse a Leslieho Nielsena. Mnohem výraznější úspěch, jak u diváků tak kritiků, znamenala v životopisné minisérii televize CBC o známém a charismatickém premiérovi Kanady Pierrovi Elliottovi Trudeau - TRUDEAU, kde si zahrála jeho manželku Margaret.

I později byla její sférou působení oblast televizních filmů a seriálů. Například po boku Toma Sellecka ztvárnila Abby Taylorovou v TV filmech, kde hlavní postavou byl detektiv Jesse Stone – CHLADNOKREVNÝ STONE (2005) a JESSE STONE: NOVÝ ZAČÁTEK (2006). Jedním z jejich posledních filmů se stalo drama THE PERFORMANCE (2016).

V roce 2013, 18. května se vdala za o pět let mladšího kanadského herce Christophera Dysona Harpera. Spolu mají jednoho potomka. Přestože oba působí v Hollywoodu, mají adresu v největším městě Kanady Torontu.

Jiří "Ampi" Amler

Herecká filmografie

Filmy

2018 Performance, The
2010 Betonové propasti (TV film)
2009 Hydra (TV film)
2008 Hide
Victor (TV film)
2006 Jesse Stone: Nový začátek (TV film)
2005 Chladnokrevný Stone (TV film)
Lie with Me
2004 Ham & Cheese
Přímý zásah
2003 Harlequin 8 - Nezapomenutelná láska (TV film)
Syndrom (TV film)
TrueSexLies
2002 Trudeau (TV film)
Vometáci
2001 Bermudský trojúhelník (TV film)
Harvard Man
2000 Splněný sen: The Monkees (TV film)
Stalking of Laurie Show, The (TV film)
1999 Příběh Sheldona Kennedyho (TV film)
The Girl Next Door (TV film)
1998 My Date with the President's Daughter (TV film)
Špinavá práce
1997 End of Summer (TV film)
1996 Frankenstein a já
Kolik váží duše (TV film)
Snowboardová akademie
Young Connecticut Yankee in King Arthur's Court, A
1995 Fight for Justice: The Nancy Conn Story (TV film)
Není větší lásky (TV film)
1994 Bez soutěže
1993 Love & Human Remains

TV seriály

2011 Rookie Blue (TV seriál)
Noční akce (S02E02)
2010 Dvojí identita (TV seriál)
2006 Odložené případy (TV seriál)
Červení a modří (S04E11)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Cvičná vražda (S04E18)
2002 Street Time (TV seriál)
Sue Thomas: Agentka FBI (TV seriál)
1998 Highlander: Havran (TV seriál)
Passion Play (E10)
1995 Krajní meze (TV seriál)
1992 Kapela Catwalk (TV seriál)

Dokumentární

2008 Speechless (TV film)
2004 Camp Hollywood (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace