foto

Steven W. Bailey

  • nar. 1.7.1971 (48 let)
    San Diego, California, USA

Biografie

Ačkoliv se narodil v Kalifornii, rodina Stevena W. Baileyho se záhy přestěhovala do Washingtonu a on na základní i střední docházel právě tam. Do rodného státu se ale vrátil – vychodil učební program na Americké divadelní konzervatoři v San Franciscu. U divadla také dlouhou dobu zůstal – hrál po celých Státech s divadelními společnostmi American Conservatory Theater, Utah Shakespearean Festival, California Shakespeare Festival a dalšími.

Tu a tam ho bylo vidět i v televizi. Poprvé se na obrazovkách objevil ve dvou epizodách seriálu NASH BRIDGES. Následovaly další drobné role v seriálech BECKER, ANGEL, BUFFY, PŘEMOŽITELKA UPÍRŮ, WILL & GRACE a ALL THAT. První pořádný part ale dostal až v CHIRURZÍCH. Spolupráce se Shondou Rhimes se mu vyplatila – díky ní si zahrál i v PRIVATE PRACTICE a nejnověji se objevuje i v jejím SKANDÁLU.

Ve filmech příliš často nehraje. Zmínit můžeme leda televizní snímek CHESTNUT HILL z roku 2001, MIX TAPE z roku 2003 a HOW SWEET IT IS z roku 2013.

Steven je metr devadesát tři centimetrů vysoký. Od roku 2002 byl ženatý, s manželkou Anneliese Boiesovou se ale v roce 2012 rozvedl.

Jumpstar

Herecká filmografie

Filmy

2013 How Sweet It Is
2001 Chestnut Hill (TV film)

TV seriály

2019 TY (TV seriál)
Jen na okraj (S02E02)
2018 Taková moderní rodinka (TV seriál)
Kids These Days (S10E08)
2017 K smrti trapný (TV seriál)
My Rifle My Pony and Me (S01E07)
Girls Are Funny Too (S01E06)
Shameless (TV seriál)
Occupy Fiona (S08E07)
2016 Drsný šerif (TV seriál)
Jedna šťastná vzpomínka (S05E02)
2014 Skandál (TV seriál)
Inside the Bubble (S04E03)
2013 Skandál (TV seriál)
Guess Who's Coming to Dinner (S03E02)
Molly, You in Danger, Girl (S02E18)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Očista (S04E20)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Řezník v autě (S09E03)
2012 Bunheads (TV seriál)
Skandál (TV seriál)
Beltway Unbuckled (S02E04)
Hunting Season (S02E03)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Tajnosti (S09E15)
2010 Zpátky do školy (TV seriál)
Zúčtování s právníky (S02E02)
Status: Nežádoucí (TV seriál)
Entry Point (S04E06)
Chirurgové (TV seriál)
Dobré ráno, dobrou noc (S07E09)
Poslední přednáška (S06E15)
2009 Seattle Grace: On Call (TV seriál)
Private Practice (TV seriál)
Ex-Life (S02E16)
Chirurgové (TV seriál)
Horečka svátečních nocí (S06E10)
Vzpomínky na minulost (S06E09)
Chirurgie hrou (S05E15)
další epizody (4)
2008 Chirurgové (TV seriál)
V týmu žádné já neexistuje (S05E05)
Bázliví hrdinové (S05E04)
2007 Chirurgové (TV seriál)
Copak jsme neměli skoro všechno? (S03E25)
Zkouška (S03E24)
Čas od času (S03E20)
další epizody (5)
2006 Chirurgové (TV seriál)
Zářit štěstím (S03E08)
Řekni, kde ti chlapci jsou (S03E07)
Kdo jsem (S03E04)
další epizody (9)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Anatomie Vánoc (S02E12)
Díky za vzpomínky (S02E09)
Ať je o čem mluvit (S02E07)
další epizody (10)
2003 Will a Grace (TV seriál)
Ten, který mě miloval (S05E18)
2002 The Court (TV seriál)
Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Hrob (S06E21)
Dva zbývají (S06E20)
Zlosynové (S06E19)
2001 Ultimate Reality (TV seriál)
1999 Angel (TV seriál)
1998 Becker (TV seriál)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)

Host

TV pořady

1994 All That (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky