foto

Juraj Slezáček

  • nar. 14.1.1943
    Zvolen, Slovenský stát
  • zem. 5.8.2016 (73 let)
    Piešťany, Trnavský, Slovensko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Juraj Slezáček sa narodil 14. januára 1943 vo Zvolene. Vyštudoval herectvo na VŠMU v roku 1964. Od absolvovania vysokej školy je členom činohry SND. V rokoch 1979 až 1990 plnil v Národnom divadle funkciu umeleckého šéfa a v rokoch 1997 až 2005 zastupoval miesto riaditeľa činohry. V roku 2008 bol dočasne poverený vedením súboru. Počas svojej kariéry v Národnom divadle bol aj pedagógom na VŠMU a v rokoch 1996 až 2002 bol dekanom Činohernej a bábkarskej fakulty VŠMU, kde pôsobí aj aktuálne.

V roku 1985 bol menovaný zaslúžilým umelcom. V roku 2003 mu bolo udelené ocenenie prezidenta republiky, bol poctený aj cenou ministra kultúry a Litfondu. Juraj Slezáček už svoj talent pre detail a charakterovú drobnokresbu prezentoval v množstve filmov a divadelných predstavení. Divácku priazeň si v posledných rokoch vyslúžil za postavu suseda Emila Blichára v populárnom seriáli Panelák. Juraj Slezáček žije v Bratilave, spolu so svojou ženou.

Patrik "Patrik200s" x

Herecká filmografie

Filmy

2014 Chrobák v hlave (divadelní záznam)
2013 Tančiareň (divadelní záznam)
1999 Kráľovská hra (TV film)
Rozum nadovšetko (TV film)
1997 Návraty z neskutočna
Nech hodí kameňom (TV film)
Orbis Pictus
Scenár (TV film)
1995 Divadelná komédia (divadelní záznam)
Komorný spevák (TV film)
1994 Dvadsaťštyri hodín zo života istej ženy (TV film)
Dvaja muži pod posteľou (TV film)
Národný hriešnik (TV film)
1993 Profesor Bernhardi (TV film)
Tri poviedky s Karolom Machatom (TV film)
Vera (TV film)
Zurvalec (TV film)
1992 Chaos (divadelní záznam)
Najdúch (TV film)
Stratený list (TV film)
1991 Amonina pomsta (TV film)
Jediná (TV film)
1990 Nežiadúci účinok (TV film)
Puto najsilnejšie (TV film)
1989 Barón (TV film)
Biele obdobie sucha (TV film)
Pani Berta Garlanová (TV film)
Pohotovosť (TV film)
1988 Exemplárny prípad (TV film)
Na také prípady sa nezabúda (TV film)
Solúnski bratia (TV film)
Ten tretí (TV film)
Tokamak (TV film)
1987 Daniela (TV film)
Henrich IV. (divadelní záznam)
Kobyla na bielej čiare (TV film)
Pokus o lietanie (divadelní záznam)
Vizitka (TV film)
1986 Don Carlos (TV film)
Nepokojný mier (TV film)
Riaditeľ (TV film)
Tiene v raji (TV film)
"...to si ty, Anna?" (TV film)
1985 Hlupákovo šťastie (TV film)
Malý Muk (TV film)
1984 Bola som z olova (TV film)
Decko v dome (TV film)
Dekanský termín (TV film)
Vzbúrené mesto (TV film)
1983 Cesta na krvavé pole (TV film)
Husiarka a kráľ (TV film)
Pani z mora (divadelní záznam)
Rozprávkový kráľ (TV film)
1982 Ako sa neoženiť (TV film)
Doktor Bencúr (TV film)
Farba tvojich očí (TV film)
Nech sa niekto opováži alebo ako Ďuro Konôpka o fujaru prišiel (TV film)
1981 Fénix
Hlavolam pre Mocninu (TV film)
Mizantrop (TV film)
Môj otec (TV film)
Ostrov (TV film)
Služobná cesta (TV film)
Škola žien (TV film)
Zaujímaví muži (TV film)
1980 Čarovná čaša (TV film)
Jubelove deti (TV film)
Muž, ktorý miloval symfóniu čísel (TV film)
Na skle maľované (TV film)
Podobizeň prvej lásky (TV film)
Pozor na anjelov (TV film)
Príčina katastrofy náhodná (TV film)
Recept od starej mamy (TV film)
Sobota, nedeľa, pondelok (TV film)
Veselé panie z Windsoru (TV film)
1979 Ako si Mišo biedu vyslúžil (TV film)
Choď a nelúč sa
Manželčatá (TV film)
Príležitosť (TV film)
Šimon a Veronika (TV film)
Záhradníkov pes (TV film)
Železné ruky (TV film)
1978 Bambusová dievčina (TV film)
Duša spoločnosti (TV film)
Spolužiak (TV film)
Večera (TV film)
Viťúzi (divadelní záznam)
Vydierač z poblúznenia (TV film)
Vysoká cena (TV film)
Zbojníci (TV film)
1977 Biele vrany (TV film)
Červený muškát (TV film)
Deň zvýšenej intuície (TV film)
Iní, ako ty a ja (TV film)
Krásna Pramíla (TV film)
Louis Pasteur (TV film)
Orol a lastovička (TV film)
Vo výťahu (TV film)
1976 Americká tragédia (TV film)
Hlas toho tretieho (TV film)
Kongres v Neapole (TV film)
Serafinka a Cézar (TV film)
Sluha dvoch pánov (divadelní záznam)
Štyria grobiani (TV film)
Vincova fajka (TV film)
1975 Alizuna (TV film)
Život na úteku
1974 Lucrezia Borgia (TV film)
Škriatok (TV film)
Veža nádeje (TV film)
1973 Dynamit (TV film)
Som Petőfi (TV film)
1972 Don Juan (divadelní záznam)
Kým kohút nezaspieva
1971 Bírbal a sprisahanci (TV film)
Kocúrkovo (TV film)
1969 Nevesta (TV film)
Prípad jasnovidca Hanussena (TV film)
Rozmajrín (TV film)
1968 Dobrodružstvo pri obžinkoch (TV film)

TV seriály

2008 Kutyil s.r.o. (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
1991 Štúrovci (TV seriál)
1984 Povstalecká história (TV seriál)
Blízko je deň (E08)
Na život a na smrť (E07)
V skrytom bode varu (E04)
další epizody (6)
Vrabce z Tŕnia (TV seriál)
1983 V službách zákona (TV seriál)
1982 Mongolské rozprávky (TV seriál)
1980 A teraz sa rozhodni (TV seriál)
Bakalári (TV seriál)
Svadba bez nevesty (TV seriál)
1976 Din a Dan (TV seriál)
1975 Tridsaťdeväť stupňov v tieni (TV seriál)
1971 Sedem múdrych majstrov (TV seriál)
V tieni vlkov (TV seriál)

Dokumentární

2008 Ladislav Chudík (TV film)
...v slnečnom kúte svojej izby. Spomienky Maríny Kráľovičovej. (TV film)
2002 Vyššie princípy Ivana Mistríka
1987 Labyrint (TV seriál)

TV pořady

2015 Osobnosť televíznej obrazovky 15. ročník (TV pořad)
1994 Gala Borisa Filana (TV pořad)
1988 Záznam beží (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace