foto

Shane Rimmer

  • nar. 28.5.1932 (86 let)
    Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kanadský herec a dabér Shane Rimmer se narodil 28.května 1929 v Torontu v Kanadě. V 50.letech imigroval do Anglie, kde začal živit zpíváním v kabaretu. Divákům se jeho hlas líbil a tak zkusil konkurz na dabing k animovanému televiznímu seriálu Thunderbirds, konkurz dopadl úspěšně a Shane se stal hlasem postavy Scott Tracy.

Na začátcích své kariéry se Shane objevil v malých bezvýznamných rolí ve filmech jako Diamanty jsou věčné (1971), Star Wars (1977) a Superman II (1980). Navíc se objevil i v několika filmech o Jamesi Bondovi.

Shane se nevěnoval pouze herectví nebo dabingu, ale i psaní scénářů. Napsal scénář k seriálům jako The Secret Service (1969) nebo Joe 90 (1968). Ve filmu The Bedford Incident (1965) se Shane Rimmer setkal s amerických hercem Edem Bishopem, stali se z nich nejlepší přátelé a spolupracovali spolu na několika projektech. Hráli spolu ve filmech, vystupovali na jevišti, produkovali stejné projekty. Naposledy se spolu objevili v dokumentárním filmu Hiroshima, který byl dokončen až po Bishopově smrti v roce 2005. 

I po smrti svého nejlepšího přítele pokračuje Shane Rimmer ve své kariéře. V roce 2010 se Shane vrátil do pořadu Thunderbirds, kde natočil 15 minutovou epizodu. V roce 2013 nahrál audio drama The Mighty Carlins a v roce 2014 vydal svůj první román Long Shot.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

2012 Temné stíny
2010 Lovelorn
2006 Pitva mimozemšťana
2005 Batman začíná
Míša - vodní příšerka
2004 Zločinecká mysl (TV film)
2001 Spy Game
2000 One of the Hollywood Ten
1999 Dockers (TV film)
1998 Ivar Kreuger (TV film)
Jenom láska (TV film)
1996 Vesmírní trakeři
1995 Calvin na dvoře krále Artuše
1993 Zamilovaná princezna
1992 Double Vision (TV film)
Rok komety
1991 Polibek před smrtí
Společná hra
1989 Red King, White Knight (TV film)
Tailspin: Behind the Korean Airliner Tragedy (TV film)
1988 Bláznivá apokalypsa
Crusoe
Very British Coup, A (TV film)
1987 Dvě paní Grenvillové (TV film)
Return of Sherlock Holmes, The (TV film)
Riviera (TV film)
Roman Holiday (TV film)
1986 Anastázie (TV film)
Of Pure Blood (TV film)
Poslední dny generála Pattona (TV film)
Space Police (TV film)
1985 Bílé noci
Dítě snů
Gulag (TV film)
Holcroftův pakt
Morons from Outer Space
Mr. and Mrs. Edgehill (TV film)
Vzpomínky na Afriku
1984 Lace (TV film)
Nimrod východní Afriky (TV film)
1983 Hlad
Superman 3
The Lonely Lady
1982 Gándhí
1981 Rudí
The Rose Medallion (TV film)
Velekněz lásky
Very Like a Whale (TV film)
1980 Superman 2
Žoldáci
1979 Arabské dobrodružství
Charlie Muffin (TV film)
Hanover Street
1978 One and Only Phyllis Dixey, The (TV film)
Superman
Válečníci z Atlantidy
1977 Agent, který mne miloval
Alternative 3 (TV film)
Bankéři
Julie
Lidé zapomenutí časem
Nasty Habits
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje
Ultimátum
1976 Alien Attack (TV film)
Billion Dollar Bubble, The
1975 Rollerball
The 'Human' Factor
1974 S*P*Y*S
Take Me High
1973 Kamufláž (TV film)
Štír
Žít a nechat zemřít
1971 Diamanty jsou věčné
1968 Hromoví ptáci
1967 Žiješ jenom dvakrát
1966 Thunderbirds zasahují
1965 The Bedford Incident
1964 Dr. Divnoláska aneb Jak jsem se naučil nedělat si starosti a mít rád bombu
1959 Dangerous Age, A
1958 Flaming Frontier
Morte viene dallo spazio, La

TV seriály

1993 Lipstick on Your Collar (TV seriál)
1991 Stanley and the Women (TV seriál)
1990 Nepřítel nepřítele (TV seriál)
1989 Ve stínu hákového kříže (TV seriál)
1988 Dirty Dozen: The Series (TV seriál)
Kdo je Bourne? (TV seriál)
Pouť za štěstím (TV seriál)
1987 Street Legal (TV seriál)
The Bretts (TV seriál)
1986 Casualty (TV seriál)
1985 Space (TV seriál)
1984 Alas Smith & Jones (TV seriál)
Ellis Island (TV seriál)
Hammer House of Mystery and Suspense (TV seriál)
Master of the Game (TV seriál)
Mistral's Daughter (TV seriál)
1983 Agatha Christie's Partners in Crime (TV seriál)
Detektiv Marlowe (TV seriál)
1981 Bognor (TV seriál)
Nanny (TV seriál)
1980 Oppenheimer (TV seriál)
1979 Muž zvaný Kuráž (TV seriál)
Neobvyklé příběhy (TV seriál)
1978 Famous Five, The (TV seriál)
Return of the Saint (TV seriál)
The Standard (TV seriál)
1977 BBC2 Play of the Week (TV seriál)
Secret Army (TV seriál)
1976 Space: 1999 (TV seriál)
The Lambda Factor (S02E17)
The Last Enemy (S01E24)
The Testament of Arkadia (S01E23)
další epizody (4)
1975 Quiller (TV seriál)
Second Verdict (TV seriál)
Space: 1999 (TV seriál)
Matter of Life and Death (S01E13)
You're On Your Own (TV seriál)
1974 Late Night Drama (TV seriál)
QB VII (TV seriál)
1973 BBC2 Playhouse (TV seriál)
Great Mysteries (TV seriál)
1972 Komisař Van der Valk (TV seriál)
The Protectors (TV seriál)
1971 The Persuaders! (TV seriál)
1970 UFO (TV seriál)
1969 Hadleigh (TV seriál)
1968 Joe 90 (TV seriál)
1967 ITV Playhouse (TV seriál)
1966 Captain Scarlet and the Mysterons (TV seriál)
1965 BBC Play of the Month (TV seriál)
Court Martial (TV seriál)
Orlando (TV seriál)
Thirty-Minute Theatre (TV seriál)
Zlo nemá šanci (TV seriál)
1964 Danger Man (TV seriál)
Theatre 625 (TV seriál)
1963 Doctor Who (TV seriál)
1962 Compact (TV seriál)
The Saint (TV seriál)
1961 Ghost Squad (TV seriál)
1960 Coronation Street (TV seriál)
1959 R.C.M.P. (TV seriál)
1958 After Hours (TV seriál)
Cannonball (TV seriál)
1957 Hawkeye and the Last of the Mohicans (TV seriál)
1956 Armchair Theatre (TV seriál)

Dokumentární

2005 Hirošima (TV film)
2003 Sedm divů technické civilizace (TV seriál)

TV pořady

1980 Newsnight (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

1972 The Protectors (TV seriál)
1969 The Secret Service (TV seriál)
1968 Joe 90 (TV seriál)
1966 Captain Scarlet and the Mysterons (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace