foto

Peter DeLuise

  • nar. 6.11.1966 (51 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Celým jménem Peter John DeLuise. Narodil se v New Yorku roku 1966, jako nejstarší syn (bratři Michael DeLuise a David DeLuise). DeLuise měl k filmu a herectví blízko. Na začátku své kariéry byl spíše hercem, ale v dnešní době je znám jako režisér a scénárista.

Jeho herecká kariéra začala filmem HOT STAFF, který režíroval jeho otec. Po několika nevýrazných TV filmech jako HAPPY a MIDNIGHT HOUR si zahrál v kultovním, ale ne moc úspěšném filmu SLUNEČNÍ DĚTI. Herecky prorazil až v úspěšném seriálu JUMP STREET 21, kde si zahrál roli Douga Penhalla po boku budoucí hollywoodské megastar Johnyho Deppa. Měl ještě pár štěků v seriálech jako jsou PŘÁTELÉ, HIGHLANDER nebo jeho oblíbeném seriálu STARGATE.

Právě díky seriálu STARGATE se dostal opět do povědomí diváků jako režisér a scénárista několika epizod. V několika si i zahrál, například jako voják bránící bránu nebo jako režisér fiktivního seriálu Wormhole. Jeho režisérskou stopu najdeme i na seriálu KRAJNÍ MEZE nebo ANDROMEDA. Byl nominován na 3 ceny Leo Awards. Jednou za nejlepší režii a dvakrát za nejlepší scénář. Oboje byly práce na Stargate.

Byl ženatý s herečkou Ginou Nemo (1988 - 1992), která si zahrála jeho přítelkyni v JUMP STREET 21. Nyní žije s další herečkou Anne Marie Loder. V roce 2004 se jim narodil syn Jake Dominick.

Marek "Maara0" V.

Režijní filmografie

Filmy

2017 Darrow & Darrow (TV film)
The Birthday Wish (TV film)
2016 Garage Sale Mystery: Guilty Until Proven Innocent (TV film)
2015 All of my Heart (TV film)
Harvest Moon (TV film)
R.L. Stine's Monsterville: The Cabinet of Souls (TV film)
Zaprášená tajemství: Pokoj smrti (TV film)
Zaprášená tajemství: Svatební šaty (TV film)
2014 Kluci na povel (TV film)
Zaprášená tajemství: Všechno, co se třpytí (TV film)
2013 Aliens in the House (TV film)
Zaprášená tajemství (TV film)
2010 16 přání (TV film)
2009 Robin Hood: Za Sherwoodským lesem (TV film)
2002 Romantická komedie 101 (TV film)
1999 Zasažené srdce

TV seriály

2018 Shadowhunters: The Mortal Instruments (TV seriál)
The Powers That Be (S03E02)
2017 Shadowhunters: The Mortal Instruments (TV seriál)
A Problem of Memory (S02E15)
When Calls the Heart (TV seriál)
My Heart Will Go On (S04E06)
Heart of Truth (S04E02)
Words from the Heart (S04E01)
2016 Dark Matter (TV seriál)
Going Out Fighting (S02E09)
When Calls the Heart (TV seriál)
Heartbreak (S03E07)
Forever in My Heart (S03E06)
2012 Level Up (TV seriál)
2011 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Společný důvod (S02E17)
Spojenectví (S02E13)
Dvojí osud (S02E12)
další epizody (4)
2010 Tower Prep (TV seriál)
Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Sabotáž (S01E16)
2009 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Světlo (S01E05)
Temnota (S01E04)
2008 Svatyně (TV seriál)
jPod (TV seriál)
2007 Hvězdná brána (TV seriál)
Rodinná pouta (S10E18)
Padouchové (S10E16)
Odměna (S10E15)
další epizody (4)
2006 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Peklo (S02E19)
Hvězdná brána (TV seriál)
Pamatuj na smrt (S10E08)
Plášť krále Artuše (S09E18)
Narušená síť (S09E16)
další epizody (5)
2005 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Odsouzenci (S02E05)
Duet (S02E04)
Vetřelec (S02E02)
další epizody (4)
Hvězdná brána (TV seriál)
Prototyp (S09E09)
Babylon (S09E08)
Moebius, část druhá (S08E20)
další epizody (6)
2004 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Všemu navzdory (S01E11)
Hvězdná brána (TV seriál)
Konec hry (S08E10)
Spříznění (S08E07)
Umíráček (S07E16)
další epizody (4)
2003 Hvězdná brána (TV seriál)
Evoluce 1 (S07E11)
Nepřátelský důl (S07E07)
Záchranný člun (S07E06)
další epizody (8)
2002 Jeremiah (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Svornost (S06E09)
Stínohra (S06E07)
Noční směna (S06E05)
další epizody (6)
2001 Hvězdná brána (TV seriál)
Seriál Červí díra (S05E12)
Rok 2001 (S05E10)
V hrobce (S05E08)
další epizody (8)
2000 Andromeda (TV seriál)
Cesta vzhůru (TV seriál)
Just Deal (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Zkušební let (S04E12)
Pod povrchem (S04E10)
První hostitelé (S04E08)
další epizody (7)
1999 Hope Island (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Vyhánění čerta ďáblem (S03E13)
Vzpomínky Jolinar (S03E12)
Rozloučení navždy (S03E10)
další epizody (8)
1998 Síť (TV seriál)
V.I.P. (TV seriál)
1995 Krajní meze (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2016 Mostly Ghostly 3: One Night in Doom House (TV film)
2015 The Unauthorized Full House Story (TV film)
2014 Recipe for Love (TV film)
The Unauthorized Saved by the Bell Story (TV film)
2012 21 Jump street
2009 Smile of April
2008 Mrazivé peklo (TV film)
Nájemný vrah (TV film)
2006 Smrtící zásnuby (TV film)
2005 Bloodsuckers (TV film)
2003 Zločiny podle Mary Higgins Clark: Než se rozloučím (TV film)
1999 Zasažené srdce
1998 Between the Sheets
1996 Shot, The
1994 Attack of the 5 Ft.2 Women (TV film)
Mlčení šunek
1992 Zachraň mě
1991 Děti noci
1989 Velká výzva
1987 Vítězové berou vše
1986 Free Ride
Sluneční děti
1985 Tajemná noc duchů (TV film)
1983 Happy (TV film)
1979 Hot Stuff

TV seriály

2009 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Temnota (S01E04)
2008 Lovci duchů (TV seriál)
Jus in Bello (S03E12)
2006 Hvězdná brána (TV seriál)
Dvoustá (S10E06)
2003 Hvězdná brána (TV seriál) - vyp.
Křehká rovnováha (S07E03) - vyp.
2002 Hvězdná brána (TV seriál)
Havárie (S06E03)
2001 Hvězdná brána (TV seriál)
Seriál Červí díra (S05E12)
1996 Přátelé (TV seriál)
Frajeři (S02E21)
1993 Strážce moře (TV seriál)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)

Dokumentární

2005 Sci Fi Inside: Sci Fi Friday (TV film)

Producentská filmografie

TV seriály

2004 Hvězdná brána (TV seriál)
Ztracené město 2 (S07E22)
Ztracené město 1 (S07E21)
Inaugurace (S07E20)
další epizody (10)
2003 Hvězdná brána (TV seriál)
Evoluce 1 (S07E11)
Právo na zrození (S07E10)
Mstitel (S07E09)
další epizody (11)

Spisovatelská filmografie

TV seriály

2005 Hvězdná brána (TV seriál) - povídka
Byl jednou jeden král (S08E13) - povídka
2004 Hvězdná brána (TV seriál) - povídka
Evoluce 2 (S07E12) - povídka
2003 Hvězdná brána (TV seriál) - povídka
Křehká rovnováha (S07E03) - povídka

Scenáristická filmografie

TV seriály

2005 Hvězdná brána (TV seriál)
Blíženci (S08E11)
2004 Hvězdná brána (TV seriál)
Spříznění (S08E07)
Umíráček (S07E16)
Evoluce 2 (S07E12)
2003 Hvězdná brána (TV seriál)
Nepřátelský důl (S07E07)
Orpheus (S07E04)
2002 Hvězdná brána (TV seriál)
Svornost (S06E09)
Hrozba (S05E19)
Bojovník (S05E18)
2001 Hvězdná brána (TV seriál)
Domácí zvířata (S05E07)
Entita (S04E20)
2000 Hvězdná brána (TV seriál)
Hadí zášť (S04E14)
První hostitelé (S04E08)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(28)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace