foto

Peter DeLuise

  • nar. 6.11.1966 (53 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Celým jménem Peter John DeLuise. Narodil se v New Yorku roku 1966, jako nejstarší syn (bratři Michael DeLuise a David DeLuise). DeLuise měl k filmu a herectví blízko. Na začátku své kariéry byl spíše hercem, ale v dnešní době je znám jako režisér a scénárista.

Jeho herecká kariéra začala filmem HOT STAFF, který režíroval jeho otec. Po několika nevýrazných TV filmech jako HAPPY a MIDNIGHT HOUR si zahrál v kultovním, ale ne moc úspěšném filmu SLUNEČNÍ DĚTI. Herecky prorazil až v úspěšném seriálu JUMP STREET 21, kde si zahrál roli Douga Penhalla po boku budoucí hollywoodské megastar Johnyho Deppa. Měl ještě pár štěků v seriálech jako jsou PŘÁTELÉ, HIGHLANDER nebo jeho oblíbeném seriálu STARGATE.

Právě díky seriálu STARGATE se dostal opět do povědomí diváků jako režisér a scénárista několika epizod. V několika si i zahrál, například jako voják bránící bránu nebo jako režisér fiktivního seriálu Wormhole. Jeho režisérskou stopu najdeme i na seriálu KRAJNÍ MEZE nebo ANDROMEDA. Byl nominován na 3 ceny Leo Awards. Jednou za nejlepší režii a dvakrát za nejlepší scénář. Oboje byly práce na Stargate.

Byl ženatý s herečkou Ginou Nemo (1988 - 1992), která si zahrála jeho přítelkyni v JUMP STREET 21. Nyní žije s další herečkou Anne Marie Loder. V roce 2004 se jim narodil syn Jake Dominick.

Marek "Maara0" V.

Režijní filmografie

Filmy

2020 Love Under the Olive Tree (TV film)
2019 A Brush with Love (TV film)
All Summer Long (TV film)
Snowcoming (TV film)
2018 Svatební pochod 4 – Něco nového, něco starého (TV film)
2017 Darrow & Darrow (TV film)
Narozeninové přání (TV film)
2016 Zaprášená tajemství: Stará vražda (TV film)
2015 All of my Heart (TV film)
Harvest Moon (TV film)
R.L. Stine's Monsterville: The Cabinet of Souls (TV film)
Zaprášená tajemství: Pokoj smrti (TV film)
Zaprášená tajemství: Svatební šaty (TV film)
2014 Kluci na povel (TV film)
Zaprášená tajemství: Všechno, co se třpytí (TV film)
2013 Aliens in the House (TV film)
Zaprášená tajemství (TV film)
2010 16 přání (TV film)
2009 Robin Hood: Za Sherwoodským lesem (TV film)
2002 Romantická komedie 101 (TV film)
1999 Zasažené srdce

TV seriály

2020 When Calls the Heart (TV seriál)
Into the Woods (S07E08)
Heart of a Writer (S07E07)
2019 When Calls the Heart (TV seriál)
Hope is with the Heart (S06E07)
2018 Lovci stínů: Nástroje smrti (TV seriál)
Ti, kdož vládnou (S03E02)
When Calls the Heart (TV seriál)
Weather the Storm (S05E08)
Heart of the Matter (S05E07)
2017 Lovci stínů: Nástroje smrti (TV seriál)
Problém s pamětí (S02E15)
When Calls the Heart (TV seriál)
My Heart Will Go On (S04E06)
Heart of Truth (S04E02)
Words from the Heart (S04E01)
2016 Chesapeake Shores (TV seriál)
Home to Roost: Part 2 (S01E03)
Home to Roost: Part 1 (S01E02)
Dark Matter (TV seriál)
Going Out Fighting (S02E09)
When Calls the Heart (TV seriál)
Heartbreak (S03E07)
Forever in My Heart (S03E06)
2013 Cedar Cove (TV seriál)
Help Wanted (S01E07)
2012 Level Up (TV seriál)
2011 Hodina duchů (TV seriál)
Scary Mary: Part 2 (S01E22)
Scary Mary: Part 1 (S01E21)
Catching Cold (S01E17)
další epizody (5)
Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Společný důvod (S02E17)
Spojenectví (S02E13)
Dvojí osud (S02E12)
další epizody (4)
Svatyně (TV seriál)
Parťák (S03E15)
2010 Tower Prep (TV seriál)
Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Sabotáž (S01E16)
Svatyně (TV seriál)
Jak nevyloupit banku (S03E03)
Posedlý (S02E11)
2009 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Světlo (S01E05)
Temnota (S01E04)
Kyle XY (TV seriál)
Bringing Down the House (S03E10)
The Tell-Tale Heart (S03E08)
2008 Svatyně (TV seriál)
Nubíni (S01E06)
jPod (TV seriál)
Kyle XY (TV seriál)
Hello... (S02E22)
Primary Colors (S02E20)
2007 Painkiller Jane (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Rodinná pouta (S10E18)
Padouchové (S10E16)
Odměna (S10E15)
další epizody (4)
2006 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Peklo (S02E19)
Hvězdná brána (TV seriál)
Pamatuj na smrt (S10E08)
Plášť krále Artuše (S09E18)
Narušená síť (S09E16)
další epizody (5)
2005 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Odsouzenci (S02E05)
Duet (S02E04)
Vetřelec (S02E02)
další epizody (4)
Hvězdná brána (TV seriál)
Prototyp (S09E09)
Babylon (S09E08)
Moebius, část druhá (S08E20)
další epizody (6)
2004 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Všemu navzdory (S01E11)
Hvězdná brána (TV seriál)
Konec hry (S08E10)
Spříznění (S08E07)
Umíráček (S07E16)
další epizody (4)
2003 Hvězdná brána (TV seriál)
Evoluce 1 (S07E11)
Nepřátelský důl (S07E07)
Záchranný člun (S07E06)
další epizody (8)
2002 Jeremiah (TV seriál)
Firewall (S01E08)
And the Ground, Sown with Salt (S01E04)
Hvězdná brána (TV seriál)
Svornost (S06E09)
Stínohra (S06E07)
Noční směna (S06E05)
další epizody (6)
2001 Hvězdná brána (TV seriál)
Seriál Červí díra (S05E12)
Rok 2001 (S05E10)
V hrobce (S05E08)
další epizody (8)
Krajní meze (TV seriál)
Peněženka (S07E09)
2000 Andromeda (TV seriál)
Cesta vzhůru (TV seriál)
Because It's There (E19)
Innocence (E16)
Seductions (E08)
další epizody (4)
Just Deal (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Zkušební let (S04E12)
Pod povrchem (S04E10)
První hostitelé (S04E08)
další epizody (7)
1999 Hope Island (TV seriál)
Hvězdná brána (TV seriál)
Vyhánění čerta ďáblem (S03E13)
Vzpomínky Jolinar (S03E12)
Rozloučení navždy (S03E10)
další epizody (8)
1998 Síť (TV seriál)
V.I.P. (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)

Herecká filmografie

Filmy

2019 All Summer Long (TV film)
2016 Mostly Ghostly 3: One Night in Doom House (TV film)
2015 The Unauthorized Full House Story (TV film)
2014 Konečně zazvonilo: Příběh za scénou (TV film)
Recipe for Love (TV film)
2012 21 Jump street
2009 Smile of April
2008 Mrazivé peklo (TV film)
Nájemný vrah (TV film)
2006 Smrtící zásnuby (TV film)
2005 Bloodsuckers (TV film)
2003 Zločiny podle Mary Higgins Clark: Než se rozloučím (TV film)
1999 Zasažené srdce
1998 Between the Sheets
1996 The Shot
1994 Attack of the 5 Ft.2 Women (TV film)
Mlčení šunek
1992 Zachraň mě
1991 Děti noci
1989 Velká výzva
1987 Vítězové berou vše
1986 Free Ride
Sluneční děti
1985 Tajemná noc duchů (TV film)
1983 Happy (TV film)
1979 Hot Stuff

TV seriály

2011 Svatyně (TV seriál)
Parťák (S03E15)
2009 Hvězdná brána: Hluboký vesmír (TV seriál)
Temnota (S01E04)
2008 Lovci duchů (TV seriál)
Právo na spravedlivou válku (S03E12)
2006 Hvězdná brána (TV seriál)
Dvoustá (S10E06)
2003 Hvězdná brána (TV seriál) - vyp.
Křehká rovnováha (S07E03) - vyp.
2002 Hvězdná brána (TV seriál)
Havárie (S06E03)
2001 Hvězdná brána (TV seriál)
Seriál Červí díra (S05E12)
1998 Krajní meze (TV seriál)
Černá skřínka (S04E25)
1996 Přátelé (TV seriál)
Frajeři (S02E21)
Strážce moře (TV seriál)
Reunion (S03E12)
Brainlock (S03E11)
1995 Strážce moře (TV seriál)
Second Chance (S03E10)
Good Soldiers (S03E09)
Resurrection (S03E08)
další epizody (19)
1994 Strážce moře (TV seriál)
Dead End (S02E10)
Special Delivery (S02E09)
When We Dead Awaken (S02E08)
další epizody (10)
1992 Highlander (TV seriál)
Family Tree (S01E02)
1989 Jump Street 21 (TV seriál)
Loc'd Out: Part 2 (S03E20)
Loc'd Out: Part 1 (S03E19)
Next Victim (S03E18)
další epizody (14)
1988 Jump Street 21 (TV seriál)
Hell Week (S03E06)
Whose Choice Is It Anyway? (S03E05)
Coach of the Year (S03E04)
další epizody (16)
1987 Jump Street 21 (TV seriál)
Fear and Loathing with Russell Buckins (S02E12)
Christmas in Saigon (S02E11)
How Much Is That Body in the Window? (S02E10)
další epizody (24)

Dokumentární

2005 Sci Fi Inside: Sci Fi Friday (TV film)

Producentská filmografie

TV seriály

2004 Hvězdná brána (TV seriál)
Ztracené město 2 (S07E22)
Ztracené město 1 (S07E21)
Inaugurace (S07E20)
další epizody (10)
2003 Hvězdná brána (TV seriál)
Evoluce 1 (S07E11)
Právo na zrození (S07E10)
Mstitel (S07E09)
další epizody (11)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2005 Hvězdná brána (TV seriál)
Blíženci (S08E11)
2004 Hvězdná brána (TV seriál)
Spříznění (S08E07)
Umíráček (S07E16)
Evoluce 2 (S07E12)
2003 Hvězdná brána (TV seriál)
Nepřátelský důl (S07E07)
Orpheus (S07E04)
2002 Hvězdná brána (TV seriál)
Svornost (S06E09)
Hrozba (S05E19)
Bojovník (S05E18)
2001 Hvězdná brána (TV seriál)
Domácí zvířata (S05E07)
Entita (S04E20)
2000 Hvězdná brána (TV seriál)
Hadí zášť (S04E14)
První hostitelé (S04E08)

Spisovatelská filmografie

TV seriály

2005 Hvězdná brána (TV seriál) - povídka
Byl jednou jeden král (S08E13) - povídka
2004 Hvězdná brána (TV seriál) - povídka
Evoluce 2 (S07E12) - povídka
2003 Hvězdná brána (TV seriál) - povídka
Křehká rovnováha (S07E03) - povídka

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(29)