foto

Marion Cotillard

  • nar. 30.9.1975 (41 let)
    Paříž, Francie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v roce 1975 v Paříži. První významnou roli si zahrála v komedii Gérarda Pirése Taxi (1998). Následovaly snímky Velká ryba (2003), Příliš dlouhé zásnuby (2004) či Dobrý ročník (2006). Celosvětový věhlas jí zajistila role ve snímku Edith Piaf (2007). Za ztvárnění legendární zpěvačky získala Oscara, Zlatý Glóbus, Cenu BAFTA a řadu dalších ocenění.

Spolupracovala jak s nejslavnějšími hollywoodskými režiséry (Woody Allen, Christopher Nolan, Steven Soderbergh), tak s významnými osobnostmi francouzského filmu (bratři Dardennové, Jacques Audiard). Kromě Dolanova snímku Je to jen konec světa se v následujících měsících objeví ve válečném dramatu Roberta Zemeckise Spojenci a akčním snímku Assassin's Creed.

(Aerofilms)

Herecká filmografie

Filmy

2017 Les fantômes d'Ismaël
Rock'n Roll
2016 Assassin’s Creed
Je to jen konec světa
Kameny bolesti
Spojenci
2015 Avril a podivuhodný svět
Macbeth
Malý princ
2014 Dva dny, jedna noc
2013 Pokrevní pouto
The Immigrant
Zprávař 2 - Legenda pokračuje
2012 Jeanne d'Arc au bûcher (divadelní záznam)
Na dřeň
Temný rytíř povstal
2011 L.A.dy Dior
Lady Grey London
Nákaza
Půlnoc v Paříži
2010 Lady Blue Shanghai
Milosrdné lži
Počátek
2009 Dernier vol, Le
Lady Noire Affair, The
Nine
Veřejní nepřátelé
2007 Edith Piaf
2006 Dikkenek
Dobrý ročník
Fair Play
Ty a já
2005 Černá skříňka
Kavalkáda
Marie
Modlitba za mrtvé
Můj život ve vzduchu
Vyčerpání
2004 Nevinnost
Příliš dlouhé zásnuby
2003 Taxi 3
Vadí nevadí
Velká ryba
2002 Soukromé záležitosti
2001 Boomer
Les Jolies choses
Lisa
Une Femme piégée (TV film)
2000 Marquis, Le
Taxi, taxi
1999 Appel de la cave, L'
Du bleu jusqu'en Amérique
Furia
La Guerre dans le Haut Pays
1998 Interdit de vieillir (TV film)
Taxi
1996 Chloé (TV film)
Mouette, La
Nádherná Zelená
Učená pře aneb Můj pohlavní život
1994 L'histoire du garçon qui voulait qu'on l'embrasse

TV seriály

2001 Redoutables, Les (TV seriál)
1996 L'@mour est à réinventer (TV seriál)
1994 Extrême Limite (TV seriál)

Dokumentární

2015 Jednota
2014 Land of the Bears
2013 Mademoiselle C
2010 Congolese Rainforests: Living on Borrowed Time, The
Inception - Making of film
2009 Velké podmořské dobrodružství 3D
2007 Postcards from Provence
2002 Un jour dans la vie du cinéma français (TV film)
1999 Paris dernière (TV seriál)
1998 Homo cinematographicus (TV film)

TV pořady

2016 Quotidien (TV pořad)
2015 Oscar's Red Carpet 2015 (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2012 Módní styl hvězd (TV pořad)
2010 Le petit journal (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2010 (TV pořad)
2009 BAFTA Film Awards 2009 (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
81. Annual Academy Awards (TV pořad)
2008 BAFTA Film Awards 2008 (TV pořad)
80. Annual Academy Awards (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2004 Tout le monde en parle (TV pořad)
2000 On ne peut pas plaire à tout le monde (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1984 Cinema 3 (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
20 heures le journal (TV pořad)
1976 La nuit des Césars (TV pořad)
1975 Le journal de 20 heures (TV pořad)

Hudební videoklipy

2013 David Bowie - The Next Day (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace