Reklama

Reklama

Karel Pilný

Karel Pilný

nar. 03.05.1984 (39 let)

Biografie

Karel se narodil jako prostřední ze tří synů v rodině veterinární techničky a vychovatele v Kralovicích, kde vyrůstal až do svých šestnácti let. Již od útlého dětství projevoval malý Kája nebývalé množství energie, exhibicionismu a kreativity, jež usměrňoval četnými koníčky, např. vedením dětského tábora, účinkováním v šermířské skupině a později především herectvím.

Rok 2008 byl pro Karla Pilného v mnoha ohledech zlomovým. Při cestě plzeňskou tramvají náhodou zahlédl letáček zvoucí komparsisty na konkurs do koprodukčního filmu JINDŘICH IV. Tento film mu přinesl nejen první hereckou příležitost, ale i osudové seznámení s Petrem Smazalem, začínajícím plzeňským režisérem a Petrem Soukupem, nadšeným ochotníkem a muzikantem. Právě druhý jmenovaný přivedl Pilného do plzeňského amatérského souboru Divadlo Propadlo, v němž úspěšně působí dodnes.

O přátelství Pilného a Smazala lze prostě konstatovat, že Pilný je Smazalův dvorní herec a Smazal je Pilného dvorní režisér. Z jejich spolupráce vznikly nezávislé snímky WERWOLF (2009), TO, MONSTRUM (2010), FUNEBRAK (2011), EXITUS (2013) a SVATÝ MIKULÁŠ (2014). Mimo to se stihl Pilný herecky podílet i na filmu DÉMON (2013) režiséra Jiřího Kizmana, snímku, který je výsledkem spolupráce ÚUD Plzeň a FAMU Praha.

Kdo sleduje filmovou nezávislou scénu a amatérské divadlo, nemohl si tohoto zjevného talentu nevšimnout. Dosavadní úspěchy a progres jsou pro Pilného příslibem velké kariéry. Karel Pilný žije od roku 2000 v Plzni a od roku 2008 tvoří oficiální pár se svou hereckou kolegyní Kateřinou Černou.

ČSFD.cz

Herec

Filmy
2014

Svatý Mikuláš

2012

Exitus (amatérský film)

2010

Jindřich IV. Navarrský

Krátkometrážní
2011

FuneBrak (amatérský film)

2009

Werewolf (amatérský film)

Ovládací panel

Reklama

Reklama