foto

Thekla Reuten

  • nar. 16.9.1975 (43 let)
    Bussum, Noord-Holland, Nizozemsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Thekla Reuten promovala v roce 1997 na Amsterdam’s Academy of Dramatic Arts a z pout regionálního účinkování se poprvé vymanila snímkem TWIN SISTERS, kde ztvárnila postavu Lotte. Film si vysloužil nominaci na Oscara a kariéra nizozemky s okouzlujícím úsměvem začala věštit zářné obzory.

Jako herečka se stala žádanější, což se projevilo jejím obsazením v seriálech LOST a SLEEPER CELL. Za zmínku určitě stojí i rusko-britský počin IN TRANZIT, kde se objevila jako válečná uprchlice Elena po boku Johna Malkoviche či Thomase Kretschmanna aka Nikopola.

Za dosavadní vrchol považujme roli majitelky hotelu Marie ve filmu scénáristy a režiséra Martina McDonagha. IN BRUGES představuje její druhý, na Oscara nominovaný, snímek. Zajímavostí je, že se zde setkala se svým “ztraceným” kolegou Zeljkem Ivankem.

Její obliba stále stoupá a jsou to jak herecké schopnosti, tak i přitažlivý zevnějšek, díky kterým se nesmazatelně vepisuje do pamětí milovníků filmů.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Dengler - Fremde Wasser (TV film)
Rudá volavka
2015 De reünie
Čisté ruce
2014 Atlantic
Longwoodská legenda
2013 Da geht noch was!
Speelman
Večeře
2012 Restless (TV film)
2011 Hotel Lux
2010 Američan
Day One (TV film)
2009 Waffenstillstand
2008 Transport
V Bruggách
Wit licht
2007 Highlander 5
2006 Ober
2005 Boy Meets Girl Stories #1: Smachten (TV film)
2004 De duistere diamant
2003 Rosenstrasse
Štětcem osudu (TV film)
2002 Bella Bettien
Dvojčata
Spagaat
2001 Bellezza che non lascia scampo, Una
Chalk
2000 Iedereen beroemd!
Zwarte meteoor, De
1999 Drobek
Červená labuť
1998 De trip van Teetje
Het 14e kippetje
1997 Arends (TV film)

TV seriály

2011 V utajení (TV seriál)
2008 Ztraceni (TV seriál)
Ekonom (S04E03)
2006 Boks (TV seriál)
V utajení (TV seriál)
Fitna (S02E07)
School (S02E06)
Home (S02E05)
další epizody (7)
2001 De acteurs (TV seriál)
1998 Wij Alexander (TV seriál)

Dokumentární

2017 Mata Hari: The Naked Spy
2004 Co/Ma
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace