foto

Barbora Jánová

  • nar. 18.8.1989 (29 let)
    Benešov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Bára Jánová je česká herečka. Do svých 18 let vyrůstala ve Vlašimi, kde vychodila ZŠ Vorlina a následně Obchodní akademii se zaměřením na Ekonomiku a podnikání. Během druhého stupně základní školy se začínala zajímat o herectví a její první zkušeností bylo jeviště Stavovského divadla, kde si vyzkoušela malou roli princezny Alžběty v inscenaci „Richard III“ (r. M. Dočekal). Po maturitě začala studovat mediální komunikaci na Univerzitě Jana Amose Komenského a pracovala jako asistent režie v České televizi. Následně vystudovala herectví na VOŠ herecké v Praze.

Již během studií založila svůj první divadelní soubor La’My, kde působila jako principálka a herečka 5 let. Poté založila společně s Williamem Valeriánem svůj druhý soubor Díra Na Trhu, který se zabýval autorským divadlem a svou domácí scénu našel v experimentálním souboru NoD. Bára hraje jak v televizních seriálech, tak v českých i zahraničních filmech. K doplňkovému studiu herectví si vybírá především zahraniční workshopy např. u Bernarda Hillera nebo u Paula Haggise.

Bára "Aloha" Jánová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Don't Turn Me Off
2013 Poslední šance (studentský film)
2012 Hranice
Mezi Světy (studentský film)
Probudím se včera
Vánoční hvězda (TV film)
2010 Vodník a Karolínka (TV film)

TV seriály

2018 Inspektor Max (TV seriál)
Profesor T. (TV seriál)
Kolej Vltava (E01)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Robi v pasti! (S05E49)
Nečekané nabídky (S05E48)
Macátko na odchodu (S05E47)
další epizody (35)
Polda (TV seriál)
Do střehu! (S03E03)
2017 Specialisté (TV seriál)
Krevní pouto (S02E01)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Slzy (S04E34)
To bude výbuch! (S04E30)
Nečekaný polibek (S04E28)
další epizody (25)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
2014 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Lidi umí překvapit (S01E30)
Konečný krach (S01E29)
Vesnice prolhaných (S01E28)
další epizody (9)
Sanitka 2 (TV seriál)
2012 Ztracená brána (TV seriál)
Setkání s hvězdou (TV seriál)
Dagmar Havlová (E04)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace