foto

Barbora Jánová

  • nar. 18.8.1989 (28 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Barbora Jánová, poté co ji nepřijali ke studiu herectví na konzervatoři, vystudovala Obchodní akademii. Následně po maturitě čtyři roky pracovala jako úřednice v Centru sociálních služeb v Praze. Zároveň dva roky studovala sociální a mediální komunikaci na Univerzitě J. A. Komenského, dělala asistentku režie v České televizi, koordinátorku festivalu Mental Power Prague Film Festival a spolupracovala i na festivalu Český Tučňák. Její tehdejší přítel Jiří Mádl ji ale přesvědčil, ať se přeci jen věnuje herectví. V letech 2010–2013 tedy studovala na Vyšší odborné škole herecké v Praze a během studia založila s několika spolužáky divadelní soubor La'My, kde pět let působila jako principálka a produkční.

Od roku 2015 je dramaturgyní a produkční v umělecké skupině Díra Na Trhu, kterou založila spolu s hercem a muzikantem Williamem Valeriánem. Hostovala také v Divadle A. Dvořáka v Příbrami a v Divadle Aha! Herecké vzdělání si doplnila ve Workshop for screen acting and auditioning with Nancy Bishop (2014), Workshop Commedia dell'arte with Martina Krátká (2014) a Bernard Hiller - acting and success studio v Los Angeles (2016).

V televizi debutovala epizodkou v pohádce Vodník a Karolínka (2010). Poprvé zaujala ve vedlejší roli Kamily Volákové v seriálu Doktoři z Počátků, nejvíce se ovšem zviditelnila postavou MUDr. Barbory Nývltové v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Často také hraje ve školních filmech FAMU a Prague Film School.

Lumír "Prubner" Holčák

Herecká filmografie

Filmy

2017 Don't Turn Me Off
2013 Poslední šance (studentský film)
2012 Hranice
Mezi Světy (studentský film)
Probudím se včera
Vánoční hvězda (TV film)
2010 Vodník a Karolínka (TV film)

TV seriály

2018 Inspektor Max (TV seriál)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Robi v pasti! (S05E49)
Nečekané nabídky (S05E48)
Macátko na odchodu (S05E47)
další epizody (33)
Polda (TV seriál)
Do střehu! (S03E03)
2017 Specialisté (TV seriál)
Krevní pouto (S02E01)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Slzy (S04E34)
To bude výbuch! (S04E30)
Nečekaný polibek (S04E28)
další epizody (25)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 5 (S02E05)
2014 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Lidi umí překvapit (S01E30)
Konečný krach (S01E29)
Vesnice prolhaných (S01E28)
další epizody (9)
Sanitka 2 (TV seriál)
2012 Ztracená brána (TV seriál)
Setkání s hvězdou (TV seriál)
Dagmar Havlová (E04)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace