foto

Jiří Klenka

  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jiří Klenka je přední český mistr filmového zvuku. V průběhu své kariéry získal dvě prestižní ocenění Český lev v kategorii "Nejlepší zvuk" (Kytice, Želary) a na další dva České lvy byl nominován. V roce 2010 založil vlastní zvukové studio JK Sound, ve kterém vznikly celovečerní filmy Román pro muže, Občanský průkaz, Tacho nebo V peřině.

Starlite Pictures

Zvukařská filmografie

Filmy

2017 Milada
Toman
Zahradnictví: Dezertér
Zahradnictví: Rodinný přítel
2016 Decibely lásky
Učitelka
2015 Fotograf
Sedmero krkavců
Svatojánský věneček (TV film)
Vánoční Kameňák
2014 Aldabra: Byl jednou jeden ostrov
2013 Duch nad zlato (TV film)
Křídla Vánoc
2012 BKA 49-77
Líbáš jako ďábel
2011 Dům
V peřině
2010 Občanský průkaz
Román pro muže
TACHO
2009 Hospoda U bílé kočky (TV film)
Jménem krále
Líbáš jako Bůh
Zemský ráj to napohled
2008 Nejkrásnější hádanka
Vy nám taky, šéfe!
2007 Bestiář
Pusinky
Tři životy (TV film)
2006 Jak se krotí krokodýli
Maharal - Tajemství talismanu
2005 Anděl Páně
2004 Post Coitum
2003 Lesní chodci
Želary
2002 Výlet
2001 Chytit vítr (TV film)
2000 Cesta na Měsíc (studentský film)
Kytice
1999 Ene bene
Šest statečných
1998 Nastupujte pouze do výtahu, který pojede vaším směrem (studentský film)
Příušnice (studentský film)
1997 Objevte svoji vnitřní krásu (studentský film)
1996 Edgar (studentský film)
1995 Červené rybky (studentský film)
Ve svém bytě bydlím sám (studentský film)

TV seriály

2016 Polda (TV seriál)
Hvězda nad Prahou (S01E08)
Alibi na míru (S01E07)
Fotbal nemá logiku (S01E06)
další epizody (8)
2015 Všechny moje lásky (TV seriál)
Rande s poslem (E28)
Konečně otevřeno! (E27)
Spolek (E26)
další epizody (28)
2014 Až po uši (TV seriál)
Epizoda 1 (S01E01)
Mazalové (TV seriál)
Děd Vševěd (S01E14)
Třináctá komnata (S01E13)
Kontrola shora (S01E12)
další epizody (14)
2011 Tarbíci (TV seriál)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
Hřích profesora Sodomky (E02)
Zabijáci doktorky Kalendové (E01)
2009 Vyprávěj (TV seriál)

Dokumentární

2016 Tajemství Divadla Sklep aneb Manuál na záchranu světa
2015 Dopisy od Karla Čapka (TV film)
2014 Adopce: Konkurz na rodiče
Cestohrátky (TV seriál)
Když v tom jedou ženy (TV seriál)
2013 Fulmaya, děvčátko s tenkýma nohama
Lásky s vůní Jedle (TV film)
2012 Cesta za nadějí
Země česká, domov Tvůj!
2010 Filmař, fanoušek, podivín
Ležáky 42
Pod Velkou čínskou zdí (TV film)
2009 Banánové děti (TV film)
Heřman - Cesta za snem
Neobyčejné životy (TV seriál)
2008 František Kupka - Symfonik barev a malíř kosmu (TV film)
2006 Industriální elegie

TV pořady

2010 Výzva aneb DKNV Survival 2010 na vozíku (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace