foto

Kateřina Ondřejková

  • nar. 28.10.1966 (52 let)
    Ostrava, Československo

Biografie

Po ukončení vysoké školy (Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci, obor Teorie kultury) nastoupila do České televize, kde pracovala do roku 2005 nejprve na pozici dramaturg a posléze producent. Podílela se na televizních cyklech v žánrech hudba, zábava, hraná tvorba, ale i dokumenty. Některé z nich získaly ceny na domácích i zahraničních festivalech (MFF Karlovy Vary, RIDM Montreal, IDFF San Paolo, DOK Leipzich a další). V roce 1995 získala cenu Filmového a televizního svazu Pierot – za producentskou činnost.

Po svém odchodu z České televize se krátce věnovala oboru PR v oblasti kultury, byla projektovou manažerkou v projektu Ostrava 2015 – kandidát na Evropské hlavní město kultury, byla členkou Rady fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie a také zástupcem českého národního delegáta ve fondu Eurimage.

Do České televize se vrátila v roce 2012, a to na pozici kreativního producenta věnujícího se multižánrové tvorbě. Je producentkou TV filmů, seriálů, koproducentkou celovečerních hraných filmů, ale věnuje se také zábavným, hudebním a dokumentárním pořadům zaměřeným na umění. Projekty, na kterých se podílela, byly uvedeny na festivalech MFF Cannes (sekce L´ACID), MFF Karlovy Vary, Art Film Fest Trenčianské Teplice, Festival du cinéma européen en Essonne, Prix CIRCOM Regional a další a získaly ceny České filmové akademie (Český lev), Ceny české filmové kritiky, Ceny Modrý anděl, Zlatý ledňáček, Prix CIRCOM Regional Award a další.

(Česká televize)

Producentská filmografie

Filmy

2017 Kozy léčí (TV film)
2016 Slíbená princezna (TV film)
2014 Kdyby byly ryby (TV film)
2002 Radhošť

TV seriály

2019 Princip slasti (TV seriál)
Stockholmský syndrom (TV seriál)
Strážmistr Topinka (TV seriál)
Zločin na svatbě (E13)
Zločin v kostele (E12)
Zločin v knihovně (E11)
další epizody (13)
Zkáza Dejvického divadla (TV seriál)
Zkáza (E06)
Smrad (E05)
Šmejdi (E04)
další epizody (6)
2018 Dabing Street (TV seriál)
Poslední dabing (E12)
Destrukce (E11)
Monitoring (E10)
další epizody (12)
2017 Nádraží (TV seriál)
Noční život (E06)
Měsíc bezpečnosti (E05)
Návštěva prezidenta (E04)
další epizody (6)
Spravedlnost (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2016 Doktor Martin (TV seriál)
Doktorka Diana (S02E16)
Porod (S02E15)
Jako kočka (S02E14)
další epizody (16)

Dokumentární

2018 České komorní zlato (TV seriál)
Zemlinského kvarteto (E06)
Guarneri trio Prague (E05)
Clarinet Factory (E04)
další epizody (6)
2017 Nezkrotitelný Kotík (TV film)
2016 Můj pokus o mistrovský opus (TV seriál)
Jakub Hrůša versus Věc Makropulos Leoše Janáčka (S02E06)
Anna Fusek versus Black Intention Maki Ishiiho (S02E05)
Jana Boušková versus Koncert pro harfu a orchestr Lukáše Sommera (S02E04)
další epizody (6)
2015 Můj pokus o mistrovský opus (TV seriál)
Pavel Steidl versus Paganiniho Sonáty pro sólovou kytaru (S01E06)
Ludmila Peterková versus Clarinettino Ondřeje Kukala (S01E05)
Martin Kasík versus Toccata Klementa Slavického (S01E04)
další epizody (6)
Život je pes (TV seriál)
Nový domov (E06)
Messie se vrací (E05)
Trénink (E04)
další epizody (6)
2014 Viktor Kolář (TV film)

TV pořady

2016 U6 - Úžasný svět vědy (TV pořad)
Epizoda 74 (E74)
Epizoda 73 (E73)
Epizoda 72 (E72)
další epizody (16)
2015 Boj o koláč (TV pořad)
U6 - Úžasný svět vědy (TV pořad)
Epizoda 58 (E58)
Epizoda 57 (E57)
Epizoda 56 (E56)
další epizody (41)
2014 U6 - Úžasný svět vědy (TV pořad)
Epizoda 17 (E17)
Epizoda 16 (E16)
Epizoda 15 (E15)
další epizody (17)

Host

TV pořady

2019 26. Český lev (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace