foto

Libor Nemeškal

Biografie

Libor Nemeškal je český střihač, kreativní producent a pedagog. Absolvoval studium na UK v Praze (filmová historie a estetika) a FMK UTB ve Zlíně (střihová skladba). Od roku 2003 se zabývá zakázkovým střihem a produkcí audiovizuálních děl rozmanitých žánrů i formátů, za která obdržel mnoho prestižních mezinárodních ocenění.

Od roku 2010 vede semináře střihové skladby na FMK UTB ve Zlíně a hostuje na zahraničních univerzitách. V letech 2015 až 2016 působil na Chapman University v Kalifornii jako stipendista Fulbright-Masarykova programu a pracoval jako asistent střihu a postprodukce ve filmových studiích v Los Angeles.

Libor Nemeškal pracuje jako kreativní producent a střihač studia Kouzelná animace, je českým ambasadorem European Animation Awards (EAA), zakládajícím členem prezídia Rady animovaného filmu (RAF), aktivním členem odborných porot a oborových asociací (AFS, ASAF, ACA) a interním akademikem na FMK UTB ve Zlíně.

film.cz

Střihačská filmografie

Filmy

2019 TvMiniUni: Zloděj otázek
2017 Bílí koně došli (studentský film)
2013 Dům 66b (studentský film)
Lovebook (studentský film)
2012 Kde rostou motýli (studentský film)
O šunce (studentský film)
Problémy (studentský film)
Vyšší princip (studentský film)
2011 Dřepy v peří (studentský film)
Guláš (studentský film)
Marie (studentský film)
Nesejdeš z cesty! (studentský film)
Romeo a Julie (studentský film)
Srdcová dáma (studentský film)
Výhled (studentský film)
2010 Kam s ním? (studentský film)
Karanténa (studentský film)
Romance rytířské doby (studentský film)

Dokumentární

2017 Batalives: Baťovské životy
2016 Posedlost
2013 (A)WAKE

Hudební videoklipy

2012 Buty: Píseň práce (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Dokumentární

2012 Česká filmová avantgarda

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky