foto

Jussi Vatanen

  • nar. 30.1.1978 (40 let)
    Sonkajärvi, Finsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jussi Vatanen, charismatický finský herec a spisovatel narozený 30. ledna 1978 roku v Sonkajärvi. Jussi je absolventem Divadelní akademie v Helsinkách. Následně dostal šanci pracovat v několika finských divadlech.

V 2010 roku byl nominován na cenu „Jussi" v kategorii nejlepší herec v hlavní roli. Jednalo se o jeho dosud nejznámějším snímek LAPONSKÁ ODYSEA (2010). V 2011 roce se objevil v skeči  Plutous, po které slavil svůj další úspěch na finských obrazovkách.   V roce 2014 s jeho postavou Karim Y. Yskowicze to dotáhl na první místo v kategorii nejlepší skeč postava roku. To samé ocenění získal pak ještě v roce 2014. Objevil se rovněž v komedii DIRTY BOMB (2011) či drsném snímku LVÍ SRDCE (2013). 

Vatanen je ženatý s finskou zpěvačkou Marikou Tuhkalaovou, se kterou vychovává dceru.

Darek "Endavour" Szarowski

Herecká filmografie

Filmy

2017 Napapiirin sankarit 3
Neznámý voják
2016 Mimo mapu
2015 Laponská odysea - dámská jízda
Lasikatto
Piráti silnic
2014 Kummeli V
2013 Kaappari
Lví srdce
Puolin ja toisin (TV film)
2012 Kulman pojat
2011 JuuTupen rapinat (divadelní záznam)
Likainen pommi
Risto
2010 Laponská odysea
2009 Virginie (TV film)
2006 Bodomin legenda (TV film)
Kolme suudelmaa (TV film)

TV seriály

2017 Downshiftaajat (TV seriál)
Kutsumattomia vieraita (S02E10)
Järkiliitto (S02E09)
Joutsenlauluvaihe (S02E08)
další epizody (10)
2015 Downshiftaajat (TV seriál)
Uusi alku (S01E10)
Paskaduuni (S01E09)
Viimeinen pari kaapista ulos (S01E08)
další epizody (10)
2012 Kimmo (TV seriál)
2011 Mr. Mallorca kohteessa (TV seriál)
Risto (TV seriál)
2010 Alamaailma (TV seriál)
Epizoda 6 (S01E06)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
další epizody (6)
Tauno Tukevan sota (TV seriál)
Epizoda 2 (E02)
Epizoda 1 (E01)
2008 Kymenlaakson laulu (TV seriál)
Presidentin kanslia (TV seriál)
2007 Kaikki kunnossa (TV seriál)
Suunnistusta (E12)
Luistelua (E11)
Purjehdusta (E10)
další epizody (12)
Tasavallan presidentti (TV seriál)
2006 Uudisraivaaja (TV seriál)
Erehdys (E01)
2001 Operaatio Interheil (TV seriál)

TV pořady

2018 Jussi Gaala 2018 (TV pořad)
2017 Nenäpäivä Show 2017 (TV pořad)
2016 Jussi Gaala 2016 (TV pořad)
Pitääkö olla huolissaan? (TV pořad)
Saturday Night Live Suomi (TV pořad)
2015 1001 Rikua (TV pořad)
Kingi (TV pořad)
Luojan kiitos! (TV pořad)
Villi kortti (TV pořad)
2014 Posse (TV pořad)
2013 Sarasvuo (TV pořad)
2012 Enbuske & Linnanahde Crew (TV pořad)
Hyvät ja huonot uutiset (TV pořad)
2011 Jussi Gaala 2011 (TV pořad)
Korkojen kera (TV pořad)
Nyt huudetaan, Leijonat! (TV pořad)
2010 Neljän tähden illallinen (TV pořad)
Putous (TV pořad)
Sokkokokki (TV pořad)
2009 Pitkä kuuma kesä (TV pořad)
Puoli seitsemän (TV pořad)
2004 Arto Nyberg (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2011 Mr. Mallorca kohteessa (TV seriál)

TV pořady

2015 Kingi (TV pořad)
2010 Putous (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace