foto

Ondřej Hokr

  • nar. 23.1.1978 (42 let)
    Česká Lípa, Československo

Biografie

Po krátkých studiích filmové vědy a mnohaletém redaktorském působení v oborových periodikách (např. Premiere, DV Magazine...) zjistil, že než se věnovat teorii, je zábavnější a prospěšnější se kinematografií zabývat prakticky. Na FAMU zvolil obor střihová skladba, protože už předchozí amatérské pokusy ho naučily, že hned po režii je střih nejvšestrannější filmařskou disciplínou, ve které se uplatní znalosti všech ostatních profesí od kamery, dramaturgie a vedení herců až po hudbu a zvuk. Pomohl vzniknout řadě snímků od "nezávislých" uměleckých děl po divácké hity s milionovou návštěvností. Volný čas mezi celovečerními filmy vyplňuje střihem seriálů, dokumentů, trailerů, videoklipů či reklam. Dlouhá léta se intenzivně věnoval režii upoutávek pro většinu českých televizí.

Ondřej Hokr

Střihačská filmografie

Filmy

2020 Prvok, Šampón, Tečka a Karel
2019 Poslední aristokratka
Ženy v běhu
2018 Můj strýček Archimedes (TV film)
Tátova volha
2016 Bezva ženská na krku
2014 Raluca
2013 Něžné vlny
2012 Signál
2011 Muži v naději
2010 Ženy v pokušení
2006 Lovu zdar! (studentský film)
2005 Dokumentálové (studentský film)
Klidná rána (studentský film)
2003 Rendez-vous v A moll (studentský film)

TV seriály

2011 Comeback (TV seriál)
Slepák (S02E21)
Havárie (S02E18)
Strakonický bubák (S02E17)
další epizody (4)
2009 První krok (TV seriál)
O krok vpředu (E13)
Rajské ovace (E12)
Týden lásky (E07)
další epizody (9)

Dokumentární

2018 Film o filmu: Tátova volha (TV film)
2014 Film o filmu - Něžné vlny (TV film)

TV pořady

2016 Úklidové komando (TV pořad)

Režijní filmografie

Dokumentární

2018 Film o filmu: Tátova volha (TV film)
2014 Film o filmu - Něžné vlny (TV film)

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2014 Film o filmu - Něžné vlny (TV film)