foto

Tatiana Vilhelmová

  • nar. 13.7.1978 (39 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se na pražském Žižkově v roce 1978. V dětství se věnovala zpěvu a chtěla se stát baletkou. Nakonec však začala studovat herectví na konzervatoři v Praze, jež nedokončila. I přesto získala angažmá v Dejvickém divadle, mimo to hostuje v Národním divadle, divadle Rokoko a Kašpar CD 94.

První roli dostala již v šestnácti letech v povídce Hotel pro sourozence v TV seriálu PRIMA SEZÓNA. O rok později následoval skoro celovečerní film INDIÁNSKÉ LÉTO, za který byla poprvé nominována na Českého lva. Zahrála si zde jedno ze čtyř dospívajících dětí, prožívajících jejich první lásky. Následovalo několik méně vydařených filmů, ŠEPTEJ nebo ČAS DLUHŮ, kde sice podala skvělý herecký výkon, ale snímky jím již nezachránila. V roce 2005 získala svého prvního Českého lva za roli Moniky ve snímku ŠTĚSTÍ, kde hrála spolu s Pavlem Liškou a Aňou Geislerovou. O dva roky později byla obsazena do dvou dalších filmů VRATNÉ LAHVE a OPERACE SILVER A.

Její matka nyní žije v Jihoafrické republice a otec na Ukrajině, má bratra Viktora a dle svých slov ,,hromadu” nevlastních sourozenců. Nějakou dobu byl jejím partnerem Pavel Liška, avšak v roce 2005 se provdala za produkčního Pavla Čecháčka a téhož roku se jim narodil syn František.

Otakar "Fredei" Zdráhal

Herecká filmografie

Filmy

2018 Tátova volha
2017 Bába z ledu
Dívka za zrcadlem (TV film)
Špunti na vodě
Toman
2016 Každý milion dobrý (TV film)
Lichožrouti
Teorie tygra
2015 Domácí péče
Malý Pán
2014 Díra u Hanušovic
Kdyby byly ryby (TV film)
Všiváci
2012 Vrásky z lásky
2011 Odcházení
Ostrov svaté Heleny
Vetřelci a lovci: Krutá nevěra (TV film)
V peřině
2010 Dešťová víla
Kajínek
Teremin (divadelní záznam)
2008 Vlna (TV film)
2007 Chyťte doktora
Kolotoč (TV film)
Medvídek
Operace Silver A (TV film)
Opravdová láska (TV film)
Vratné lahve
2006 Grandhotel
Krásný čas (TV film)
Tajemství Lesní země (TV film) - vyp.
2005 Štěstí
Voděnka (TV film)
2004 Duše jako kaviár
Milenci a vrazi
2003 Jedna ruka netleská
Město bez dechu (TV film)
Můj otec a ostatní muži (TV film)
2002 Děvčátko
Z rodinného alba (TV film)
2001 Černí andělé: Pokoj bez oken (TV film)
Divoké včely
Na cestě (studentský film)
Okénka
Svatební dary (studentský film)
2000 Samotáři
Společnice (TV film)
1999 Eliška má ráda divočinu
Návrat idiota
Polojasno
Strašidlo (TV film)
1998 Cizinci v čase
Čas dluhů
Tajemství mořské panny (TV film)
Život, který ti dávám (TV film)
1997 Červený kamínek (TV film)
Jak vyženit z pekla štěstí (TV film)
Úraz (TV film)
1996 Sad (studentský film)
Šeptej
1995 Indiánské léto
Můj muž je Einstein (TV film)
Mutters Courage

TV seriály

2017 Vodník (TV seriál)
Labyrint (TV seriál)
Epizoda 7 (S02E07)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
další epizody (7)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Lokomotiva vládního rady (E12)
Cesta do Londýna (E09)
Císařovna (E08)
další epizody (10)
Kosmo (TV seriál)
Triumf (E05)
Povídání o mamince a tatínkovi (TV seriál)
2014 Nevinné lži (TV seriál)
Na dně skleničky (E11)
2013 Nevinné lži (TV seriál)
Lež má rozbité auto (E02)
2012 Nejlepší Bakaláři (TV seriál)
2010 Okresní přebor (TV seriál)
Návštěva z kraje (E16)
Svatba (E15)
Inseminátor (E13)
další epizody (7)
Zázraky života (TV seriál)
2009 Vyprávěj (TV seriál)
Svatba (S01E03)
2008 Soukromé pasti (TV seriál)
Něžný vetřelec (S01E01)
2007 Četnické humoresky (TV seriál)
Epilog (S03E13)
Formule (S03E07)
Havrani (S03E06)
další epizody (6)
2004 Josef a Ly (TV seriál)
2003 Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Pokoj bez oken (E02)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Slavnost (S02E13)
Hypnotizér (S02E11)
Čest rodu (S02E05)
další epizody (5)
1998 Motel Anathema (TV seriál)
Tři králové (TV seriál)
1995 Aneta (TV seriál)
1994 Prima sezona (TV seriál)

Dokumentární

2016 Teorie tygra - film o filmu
2011 Film o filmu Odcházení (TV film)
Tajemství Jiřiny Bohdalové (TV film)
2007 Film o filmu: Chyťte doktora (TV film)
2001 Komedie
1999 Film o filmu - Návrat idiota (TV film)
1998 Film o filmu: Čas dluhů (TV film)

TV pořady

2017 24. Český lev (TV pořad)
2016 Ceny české filmové kritiky 2015 (TV pořad)
Rozstřel (TV pořad)
Tvoje tvář má známý hlas (TV pořad)
2015 Pomáhej s humorem – Konto Bariéry (TV pořad)
2014 Ceny Czech Grand Design 2013 (TV pořad)
Kancelář Blaník (TV pořad)
2013 Světlo pro Světlušku 2013 (TV pořad)
60 pečetí (TV pořad)
2011 Český lev 2010 (TV pořad)
Partička (TV pořad)
Souboj seriálů... vy rozhodnete! (TV pořad)
2010 Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2009 Partička (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
Intimní zpověď (TV pořad)
2006 StarDance aneb když hvězdy tančí (TV pořad)
2004 Politikon (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2002 Divadlo žije! (TV pořad)
2000 Krásný ztráty (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1997 Paskvil (TV pořad)
1994 Snídaně s Novou (TV pořad)
1993 O poklad Anežky české (TV pořad)

Hudební videoklipy

2002 J.A.R.: Jsem pohodlný (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace