foto

Timothy Carhart

  • nar. 24.12.1953 (66 let)
    Washington, District of Columbia, USA

Biografie

Americký herec Timothy Carhart, původním jménem Tim Grunig, se narodil 24. prosince 1953 ve Washingtonu D.C. Dětství prožil v Turecku a Francii než se vrátil do USA studovat divadlo, kterému je věrný už od konce 70. let. Střední a vysokou školu absolvoval v Evanstonu, státě Illinois.

V televizi herec debutoval v NBC sérii THE AWAKENING LAND (1978). V průběhu let hostoval převážně v seriálech krimi (MIAMI VICE - 1984), sci-fi (QUANTUM LEAP - 1989) nebo s lékařskou tématikou (ISLAND SON – 1989). Objevil se také v několika TV filmech (AMERICA´S DREAM – 1996).

Do světa filmu Timothy vstoupil rovnou mezi hvězdy ve fantasy komedii KROTITELÉ DUCHŮ (1984) a romantické komedii PODNIKAVÁ DÍVKA (1988). V oscarovém snímku THELMA A LUISA (1991) hrál opilce, který se pokusil znásilnit Thelmu (Geena Davis). Ve vedlejší roli se objevil po boku Nicolase Cage v artovém thrilleru RED ROCK WEST (1992) o podivném komplotu kolem vraždy a peněz. Ve slavné krimi komedii POLICAJT V BEVERLY HILLS III ztvárnil tajemného bezpečáka Ellise DeWalda. Mihl se také v jedné ze „seagalovek“ ČERNÝ ÚSVIT (2005), která vyšla v edici DVD.

V roce 1987 hrál v divadelním představení hry Denní místnost v New York City Center. Za svůj výkon v inscenaci byl nominován na ocenění Drama Desk Award 1988 za vynikající souborový výkon. Na Broadwayi si zahrál Mitche v adaptaci Williamsovy hry Tramvaj do stanice Touha spolu s Alecem Baldwinem, Jessicou Lange a Jamesem Gandolfinim.

Modrooký blonďák 1.93 m vysoké postavy je zřejmě předurčen hrát většinou charakterní role, což plně dokládá jeho bohatý herecký rejstřík a je tudíž zárukou stálého zájmu producentů o obsazování do univerzálních zejména seriálových rolí.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2016 The Remake
2005 Černý úsvit
2001 Láska a zrada (TV film)
Motokros (TV film)
1999 Cena za zlomené srdce (TV film)
1998 Vražedná lilie (TV film)
Znovunalezený život (TV film)
1997 Air Force One
1996 America's Dream (TV film)
Gone in the Night (TV film)
Létající hasiči (TV film)
Černá ovce
1995 Candyman 2 : Sbohem masu
1994 Policajt v Beverly Hills III
1993 Nebe a země
1992 Pohyblivý písek: Není úniku (TV film)
Red Rock West
1991 Thelma a Louise
Ve jménu dítěte (TV film)
1990 Call Me Anna (TV film)
Hon na ponorku
1989 Růžový Cadillac
1988 Podnikavá dívka
Záchranná akce
1986 Rockový hotel
Sladká svoboda
Vražedné hry
1985 Hledám Susan. Zn.: Zoufale
Marie
Svědek
1984 Krotitelé duchů
The Party Animal
1983 Summerspell

TV seriály

2019 Yellowstone (TV seriál)
Only Devils Left (S02E04)
2018 Yellowstone (TV seriál)
A Monster Is Among Us (S01E07)
The Remembering (S01E06)
The Long Black Train (S01E04)
další epizody (5)
2012 Castle na zabití (TV seriál)
Pandora (S04E15)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Poplatky a provize (S05E12)
2010 Dokonalý podraz (TV seriál)
The Big Bang Job (S03E15)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Důvěřuj, ale prověřuj (S02E03)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Usmrcení na silnici (S04E23)
2007 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Tlumič (S06E18)
2006 Policejní vyjednavači (TV seriál)
2005 Hledaní (TV seriál)
2003 Situace: Ohrožení (TV seriál)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Pandořina skříňka (S03E15)
Frasier (TV seriál)
Je libo přednášku? (S10E19)
2002 24 hodin (TV seriál)
Day 2: 11:00 a.m.-12:00 p.m. (S02E04)
Day 2: 10:00 a.m.-11:00 a.m. (S02E03)
Day 2: 9:00 a.m.-10:00 a.m. (S02E02)
další epizody (4)
2001 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Příliš tuhý kořínek (S01E16)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Pokrevní pouta (S01E07)
Kdo jsi? (S01E06)
Advokáti (TV seriál)
We Hold These Truths... (S05E05)
1999 Případ pro Sam (TV seriál)
Las Brisas (S03E20)
1998 Ranč v údolí (TV seriál)
Právo a pořádek (TV seriál)
Tabloid (S08E23)
1995 Akta X (TV seriál)
2Shy (S03E06)
1991 Roseanne (TV seriál)
Becky Doesn't Live Here Anymore (S03E15)
Star Trek: Nová generace (TV seriál)
Usmíření 2/2 (S05E01)
1989 Island Son (TV seriál)
thirtysomething (TV seriál)
Courting Nancy (S02E16)
Michael Writes a Story (S02E13)
Elliot's Dad (S02E10)
1986 Miami Vice (TV seriál)
Shadow in the Dark (S03E06)
1985 Alfred Hitchcock uvádí (TV seriál)
1978 Awakening Land, The (TV seriál)

Dokumentární

2019 Cleanin' Up the Town: Remembering Ghostbusters

Hudební videoklipy

1991 Glenn Frey - Part Of Me, Part Of You (hudební videoklip) - a.z.

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky