foto

Martin Tichovský

  • nar. 1983
    Praha, Československo

Biografie

Martin Tichovský se narodil v roce 1983 v Praze. Nepochází z filmařské rodiny, k filmu dospěl vlastní cestou, přes fotografii. Na obor kamera pražské FAMU přicházel s předchozími zkušenostmi z praxe i studia. Ve vlastních autorských dílech se zajímá o práci s postupy experimentální a avantgardní kinematografie, zevrubně studuje práci B. Connera a K. Krena. Věnuje se všem kameramanským oborům, od asistentských pozic po hlavní kameru, dlouhodobě spolupracuje na filmech kameramana Vladimíra Smutného. Krátkometrážní soutěžní sekce Ostrava Kamera Oko se účastnil již v roce 2011 se snímkem režiséra Jana Březiny „Třináctý týden".

7. Ostrava Kamera Oko

Kameramanská filmografie

Filmy

2016 Jak blízko tomu jsem (studentský film)
2015 Tonyo (studentský film)
2014 Zelená vdova (studentský film)
2013 Bolero za toulky Moravou (studentský film)
2010 Pravidelný odlet (studentský film)
2009 Odskočit (studentský film)
Čerpací stanice (studentský film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky