foto

Ellen Greene

  • nar. 22.2.1951 (66 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ellen se narodila v newyorském Brooklynu židovským rodičům. Její matka pracuje jako poradkyně, otec je zubařem. Dříve, než se dostala na broadwayská divadelní prkna, svou kariéru začala na počátku 70. let jako kabaretní zpěvačka v nočních klubech. V roce 1977 byla nominována na cenu Tony pro nejlepší herečku v muzikálu za představení Třígrošová opera. Její role Chrissy ve hře Johna Pappa In the boom boom room upoutala pozornost Paula Mazurského, který v té době hledal herce a herečky pro svůj nový film NEXT STOP, GREENVICH VILLAGE, a obsadil Ellen do role Sáry.

Jejím nejznámějším divadelním vystoupením je ale pravděpodobně blonďatá Audrey z představení MALÝ KRÁMEK HRŮZ, kterou představovala v letech 1982 – 1984. O dva roky později pak byla obsazena do stejnojmenného filmu. Výraznější filmové role poté přišly v 90. letech. Ellen hrála Louise v bláznivé komedii BLÁZNIVÁ STŘELA 33 A 1/3: POSLEDNÍ TRAPAS nebo Mathildinu matku ve filmu LÉON. Zahrála si také v několika seriálech. Objevila se například jako Dolly Gopherová v seriálu OUT OF JIMMY´S HEAD, mohli jsme ji vidět i v seriálech CYBILL, SPRÁVNÁ SUSAN, ZÁKON A POŘÁDEK nebo AKTA X, ale její asi nejznámější seriálovou rolí je role Vivian Charlesové v seriálu společnosti ABC PUSHING DAISIES. V roce 2009 ji můžeme vidět jako paní Rothmanovou ve snímku PRIVILEGED.

Jejím prvním manželem byl Tibor Hardik. V září roku 2003 se provdala za Christiana Klikovitse, se kterým žije doposud. Ani s jedním z manželů neměla děti.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 After Ours
Milenec na záskok
2010 Privileged
2006 Animovaný život (TV film)
2005 Záhadná žena: Zpěv smrti (TV film)
2004 Standing Ovations 2
2003 Předmět lásky
Smolař
2001 Alex in Wonder
1998 Na konci sil
1997 States of Control
1996 Báječný den
Příležitostné peklo
1995 Deník vraha
1994 Bláznivá střela 33 a 1/3: Poslední trapas
Leon
Přepadení na východě
1992 Vraždy na pobřeží
1991 Rock a Doodle aneb jak sluníčko zase vyšlo
Stepping Out
1990 Zesil to!
1989 Glory! Glory! (TV film)
Večeře o osmé (TV film)
1988 Ich und Er
Noční talk show
1986 Malý krámek hrůz
1982 Tančím, jak nejrychleji dovedu
1976 Příští stanice Greenwich Village

TV seriály

2013 Hannibal (TV seriál)
Sorbet (S01E07)
2009 Hrdinové (TV seriál)
Tabula rasa (S04E06)
Já jsem Sylar (S03E24)
2008 Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Žbluňk (S02E13)
Moc vody (S02E12)
Výloha na vraždu (S02E11)
další epizody (13)
2007 Řekni, kdo tě zabil (TV seriál)
Uložen k ledu (S01E09)
Hořké sladkosti (S01E08)
Vůně úspěchu (S01E07)
další epizody (9)
Hrdinové (TV seriál)
Ta těžší část (S01E21)
2002 Akta X (TV seriál)
Nepravděpodobné (S09E13)
1978 Rock Rainbow (TV seriál)
1977 Seventh Avenue (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

Dokumentární

1998 Hey, Mr Producer! The Musical World of Cameron Mackintosh (koncert)
1988 Superman 50th Anniversary (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace