foto

Daniel Dvořák

Biografie

Daniel Dvořák se narodil roku 1954 v Praze. Na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze (u prof. Josefa Svobody) a poté na Akademii výtvarných umění ve Vídni vystudoval architekturu a scénografii. V roce 1988 založil společně s Jiřím Nekvasilem experimentální soubor Opera Furore a spolupodílel se jako scénograf a spoluautor na většině inscenací tohoto souboru. O dva roky později byli oba pověřeni vedením Komorní opery Praha, kterou následně reorganizovali na Operu Mozart. S Jiřím Nekvasilem spolupracoval i na většině jeho operních inscenacích.  

Od roku 1998 byl ředitelem Státní opery Praha. Byl ředitelem Národního divadla v Praze (2002–2006) a ředitelem Národního divadla Brno (2007–2012). V roce 1999 obdržel Cenu Alfréda Radoka za scénografii.

Honza "HonzaBez" Bezděkovský

Scénografická filmografie

Filmy

2010 Zítra se bude... (divadelní záznam)
2001 Rebelové
1998 Co chytneš v žitě
1996 Edgar (studentský film)
Ruth (studentský film)
1995 Hotel Woodstock (studentský film)
Mimochodníci (studentský film)

Kostymérská filmografie

Filmy

2010 Zítra se bude... (divadelní záznam)

Host

TV pořady

2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace