foto

Leslie Mann

  • nar. 26.3.1972 (46 let)
    San Francisco, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Leslie Mann se narodila 26. března 1972 ve znamení berana v San Franciscu v Kalifornii. Svou hereckou kariéru započala v 17 letech v několika reklamách. V roce 1991 se poprvé objevila na plátně v nepříliš úspěšné teenagerské komedii o jedné netradiční katolické škole VIRGIN HIGH. V roce 1994 si zahrála v seriálu z lékařského prostředí s názvem BIRDLAND s Brianem Dennehyem, který byl ale brzy stažen.

V roce 1996 měla Leslie konečně štěstí a získala roli ve filmu Bena Stillera THE CABLE GUY s Jimem Carreym a Matthew Broderickem v hlavních rolích, když na konkurzu porazila 500 dalších hereček. Během natáčení se Leslie zamilovala do producenta tohoto snímku Judda Apatowa, kterého si o rok později vzala. V roce 1996 si ještě zahrála s Cameron Diaz a Edwardem Burnsem v romantické komedii SHE'S THE ONE, s Brucem Willisem v thrilleru LAST MAN STANDING, nebo v nezávislém snímku COSAS QUE NUNCA TE DIJE. To nejlepší ale mělo ještě přijít.

V roce 1997 si zahrála v dětském filmu GEORGE OF THE JUNGLE s Brandonem Fraserem, vzala si Apatowa a porodila mu první dceru Maude. K filmu se vrátila v roce 1999, kdy si zahrála ve vedlejší roli v úspěšné "sandlerovce" BIG DADDY. Její kariéra pokračovala komediemi ORANGE COUNTY s Jackem Blackem a STEALING HARVARD s Jasonem Lee. Své dramatické schopnosti ukázala v roce 2000 ve filmu TIMECODE.

Poté si dala pauzu a porodila druhou dceru Iris. Leslie si zahrála i ve velmi úspěšném debutu svého muže Judda 40 YEARS OLD VIRGIN, Apatow byl s výkonem své ženy v roli opilé pařmenky na kamarádčině rozlučce se svobodou, která v autě rozvrací hlavní postavu hranou Stevem Carellem, tak spokojený, že ji obsadil i do svého druhého filmu KNOCKED UP!, kde ji nabídl větší roli kamarádky hlavní postavy hrané Katherine Heigl. V roce 2008 byla Leslie obsazena do komedie DRILLBIT s Owenem Wilsonem, kterou Apatow produkoval. V roce 2009 se objeví ve třetím filmu svého manžela FUNNY PEOPLE, v rodinném filmu SHORTS, v komedii 17 AGAIN s Matthew Perrym a Zacem Efronem a znovu si zahraje i s Jimem Careym v I LOVE YOU PHILLIP MORRIS.

Martin "masw" Swider

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Croods 2
2019 Motherless Brooklyn
2018 Kazišuci
The Women of Marwen
2016 Jak přežít single
The Comedian
2015 Bláznivá dovolená
2014 Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana
Jedna za všechny
Rio 2
2013 Bling Ring: Jako VIPky
2012 Norman a duchové
Čtyřicítka na krku
2011 Ptáčata
Rio
V cizí kůži
2009 I Love You Phillip Morris
Komici
Prckové
Znovu 17
2008 Tvrďák Taylor
2007 Zbouchnutá
2006 Šarlotina pavučinka
2005 40 let panic
2002 Orange County
Zloději z Harvardu
2001 Parfém
2000 Časový kód
1999 Velký táta
1997 Král džungle
1996 Cable Guy
Co jsem ti nikdy neřekla
Grázlové
Ona, jedině ona
Poslední zůstává
1991 Jak zastavit pannu

TV seriály

2014 Simpsonovi (TV seriál)
Piráti ze Springfieldu (S25E09)
2011 Allen Gregory (TV seriál)
Taková moderní rodinka (TV seriál)
Bunkr (S03E07)
2000 Machři a šprti (TV seriál)
Buráky a marjánka (E13)
1994 Birdland (TV seriál)

Dokumentární

2011 Shooting the Hollywood Stars (TV film)
1999 Making of 'Big Daddy', The (TV film)

TV pořady

2016 The 22nd Annual Critics' Choice Awards (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2016 (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 2014 MTV Movie Awards (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2014 (TV pořad)
2012 Oscar's Red Carpet 2012 (TV pořad)
Screen Junkies Show, The (TV pořad)
2009 81. Annual Academy Awards (TV pořad)
Oscar's Red Carpet 2009 (TV pořad)
Spike's Guys Choice (TV pořad)
2007 Rencontres de cinéma (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1987 Weekend Today (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace