foto

Albert Čuba

  • nar. 8.7.1983 (36 let)
    Československo

Biografie

Albert Čuba je český, především český divadelní herec. Chodil do základní školy v Dobré, pak přešel na gymnázium do Frýdku-Místku, ale nakonec zakotvil na Janáčkově konzervatoři v Ostravě, kteréžto studium zdárně ukončil po šesti letech absolutoriem.

Maturoval v roli Števy v inscenaci „Jenůfa“ (režie Bogdan Kokotek), absolvoval v roli Augusta v inscenaci „Norway. Today“ (režie Josef Novák-Wajda). Během studia na konzervatoři hostoval v divadle Petra Bezruče, Těšínském divadle, Národním divadle moravskoslezském a v Komorní scéně aréna.

Albert učí na Janáčkově konzervatoři a Gymnáziu v Ostravě Jevištní pohyb.V roce 2016 založil nejmladší ostravské profesionální divadlo, které se zaměřuje především na činohru. Divadlo se nachází v bývalém kině Mír v Ostravě-Vítkovicích, které v roce 2016 koupil a zrekonstruoval. První představení zde proběhlo 25. března 2017, a sice premiéra hry „Dva úplně nazí muži“ francouzského herce a dramatika Sébastiena Thiéryho.

Účinkoval ve veleúspěšné skečové show „Tři Tygři“, která bavila diváky v klubu Heligonka Jarka Nohavicy.

kubartius

Herecká filmografie

Filmy

2009 3 dny (studentský film)
2007 Hypermarket (TV film)
2003 Kobova garáž (TV film)

TV seriály

2020 sKORO NA mizině (TV seriál)
Profík (E02)
Došly prachy (E01)
2019 Luptákův vlogísek (TV seriál)
Tři tygři (TV seriál)
2018 Pouť (TV seriál)
2017 Lajna (TV seriál)
Krize (S01E06)

Dokumentární

2018 Defenestrace 1618 (TV film)
2016 Rozsudek (TV seriál)
Led (S02E10)
2014 Rozsudek (TV seriál)
Manželství na vlastní nebezpečí (S01E17)

Divadelní záznam

2017 Slyšení (divadelní záznam)
2015 Ruská zavařenina (divadelní záznam)
2014 S nadějí i bez ní (divadelní záznam)

Režijní filmografie

TV seriály

2019 Luptákův vlogísek (TV seriál)
Tři tygři (TV seriál)

Kameramanská filmografie

TV seriály

2019 Luptákův vlogísek (TV seriál)

Scenáristická filmografie

TV seriály

2019 Luptákův vlogísek (TV seriál)

Host

TV pořady

2014 Pečený sněhulák (TV pořad)

Fanoušci tvůrce