foto

Ľubica Čekovská

  • nar. 16.3.1975 (44 let)
    Humenné, Slovensko, Československo

Biografie

Ľubica Malachovská Čekovská je slovenská skladateľka, pochádzajúca z Humenného. Po skončení gymnázia sa rozhodla pre štúdium hudobnej teórie na VŠMU v Bratislave, neskôr aj hudobnej kompozície. V rokoch 1998 až 2000 absolvovala postgraduálne štúdium na Royal Academy of Music v Londýne. Zúčastnila sa tiež na viacerých medzinárodných skladateľských kurzoch.

Jej hlavnou doménou je písanie klasickej hudby, ale svoj talent zúročuje aj v oblasti populárnejšieho žánru. Spolupracuje s mnohými slovenskými umeleckými telesami, ako Hot Serenaders či Radošinské naivné divadlo – ako skladateľka pre "Radošincov" napísala hudbu napr. k inscenáciám "Niekto to rád slovenské", "Mám okno" či "Šťastné konce". V súčasnosti patrí k najuznávanejším slovenským skladateľom, čoho dôkazom sú nielen mnohé medzinárodné ocenenia (Elsie Owen Prize of the Royal Academy of Music 1999, Mosco Carner Award a  Leverhulme Award 2000, Cena Jána Levoslava Bellu 2004), ale aj fakt, že si u nej Slovenské národné divadlo objednalo operu "Dorian Gray", ktorá mala svetovú premiéru v novembri roku 2013.

Ľubica je známa nielen pre svoj talent, ale tiež ako sestra "známejšieho" brata Mariána Čekovského, ktorý je taktiež skladateľom a inštrumentalistom.

Mária "lemonova" Jašurdová

Skladatelská filmografie

Filmy

2018 Dubček
2016 Pirko
2014 Jak jsme hráli čáru
2002 Kruté radosti

TV seriály

2018 Vlci (TV seriál)
Episode 20 (E20)
Episode 19 (E19)
Episode 18 (E18)
další epizody (20)
2015 Dvojčata (TV seriál)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
Epizoda 10 (E10)
další epizody (12)
2013 Kolonáda (TV seriál)
2010 Kriminálka Staré Město (TV seriál)
Případ tančícího fantoma (S01E05)
Případ červeného hada (S01E04)
Případ zlaté smrti (S01E03)
další epizody (5)

Dokumentární

2018 Něco navíc
2015 Čekárna
2014 38
2010 Film o seriálu: Kriminálka Staré Mesto (TV film)

Herecká filmografie

Filmy

2017 Cuky Luky Film

Dokumentární

2018 Slovensko Advent 2018 (koncert)
2016 Slovensko Advent 2016 (koncert)
2010 Film o seriálu: Kriminálka Staré Mesto (TV film)

Host

TV pořady

2017 Všechno, co mám rád (TV pořad)
Zem spieva (TV pořad)
Záhady tela (TV pořad)
2016 Zlaté časy (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace