foto

Jay Underwood

  • nar. 1.10.1968 (50 let)
    Minneapolis, Minnesota, USA

Biografie

Jay Underwood se narodil 1. října roku 1968. Ve svých patnácti letech navštěvoval na jeden rok školu Moreau Catholic High School (Hayward v Kalifornii). Oženil se s Julií Underwood a má tři děti.

Jeho nejznámější role byly: role Ernesta Hemingwaye ve filmu THE YOUNG INDIANA JONES CHRONICLES, "Buga" v UNCLE BUCK a Erica Gibba v THE BOY WHO COULD FLY. Jay obdržel v roce 2000 Lifetime Achievement Award za film THE BOY WHO COULD FLY od The Young Artist Foundation. Vystupoval také v mnoha reklamách, např. v reklamě pro společnost Advil, Hallmark Cards nebo Eclipse chewing gum.

Jelikož je Jay nábožensky založený, pracoval dlouhou dobu v Calvary Bible Church v Burbanku (Kalifornie) jako nižší střední pastor od srpna 2005 do června 2007. Nyní je plnohodnotný pastor v First Baptist Church (Weaverville, California).

StrYke

Herecká filmografie

Filmy

2009 No Greater Love
2008 Mladý Indiana Jones: Skandál na Broadwayi
2007 Mladý Indiana Jones: Tajemství blues
2004 Rande s celebritou
2003 44 minut: Přestřelka v severním Hollywoodu (TV film)
2001 Cesta ke spáse
Legend of the Candy Cane (TV film)
2000 Girls' Room, The
Podzimní premiéra
1999 Dead Dogs
Mladý Indiana Jones: Příběhy nevinnosti
Příběh Sonnyho a Cher (TV film)
Valerie Flake
1998 Fatal Affair
Possums
1997 Opravář na všechno
Sestřička
1996 Cylinder, The
Dark Mist, The
Hvězdná výprava (TV film)
1995 Reason to Believe, A
Sleepstalker
1994 The Fantastic Four
The Raffle
Ukradené štěstí
Wyatt Earp: Return to Tombstone
1992 Still Not Quite Human (TV film)
Vražda bez motivu (TV film)
1991 Son of Darkness: To Die for II
1990 Blind Faith (TV film)
Detektiv Kid
1989 Not Quite Human II (TV film)
Strýček Buck
1988 The Invisible Kid
1987 Day My Kid Went Punk, The (TV film)
Not Quite Human (TV film)
Zaslíbená země
1986 Chlapec, který uměl létat
Květ pouště

TV seriály

2002 Philly (TV seriál)
Thanks for the Mammaries (E21)
2001 Akta X (TV seriál)
Empedokles (S08E17)
2000 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Dobrá pastýřka (S06E20)
Pohotovost (TV seriál)
Příběh nekončí (S06E20)
1999 Západní křídlo (TV seriál)
Five Votes Down (S01E04)
1997 Milénium (TV seriál)
Covenant (S01E16)
1992 Mladý Indiana Jones (TV seriál)
1987 A Year in the Life (TV seriál)
1984 To je vražda, napsala (TV seriál)

Dokumentární

2015 Doomed: The Untold Story of Roger Corman's the Fantastic Four
2012 Contamination: A Convention Story

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace