foto

Jana Dolanská

  • nar. 3.6.1954 (65 let)
    Praha, Československo

Zajímavosti o tvůrci (1)

  • Zastihla mě noc (1985)

    - Jožka Jabůrková (Jana Dolanská) byla zatčena hned první den obsazení okleštěného Československa nacistickými vojsky tedy 15. března 1939. Odvezena byla do německého koncentračního ženského tábora Ravensbrück jako jedna z prvních českých vězeňkyň. (sator)

Herecká filmografie

Filmy

2003 Lesní chodci
Pátek čtrnáctého (TV film)
2002 Sestra Paskalina (TV film)
2001 Requiem (TV film)
1998 Blumenstein Fernand - Bláznův příběh (studentský film)
1997 Cesta pustým lesem
Černokněžník (TV film)
Žena v kleci (TV film)
1996 ...ani smrt nebere
1995 Golet v údolí
O kumburské Meluzíně (TV film)
1992 Benefice profesora Alexandra a Barbary de Anatolia (TV film)
Helimadoe
Jánošova kouzelná flétnička (TV film)
1991 Ariadnina niť (TV film)
Červená knihovna (TV film)
1989 Masseba
Muž v soli (TV film)
Vojtěch, řečený sirotek
1988 Naděje má hluboké dno (TV film)
1987 Jemné umění obrany
Pohled z hlubin (TV film)
1986 Statečný Azmun (TV film)
1985 Zastihla mě noc
1984 Stín kapradiny
1983 Tisícročná včela
1982 Potrhlá Andula (TV film)
1980 Romaneto
1979 Kořist (TV film)
Modrá planeta
1978 O statečné princezně Janě (TV film)
1977 Co je platno kárat, co je platno kázat (TV film)
Podivný výlet
Příběh lásky a cti
Stín létajícího ptáčka
Zlaté rybky
1976 Dům Na poříčí
Hra o jablko
1975 Hodinky šly pěšinkami (TV film)
Hřiště
1973 Tři chlapi na cestách
1972 ...a pozdravuji vlaštovky

TV seriály

2007 Trapasy (TV seriál)
2005 Ordinace v růžové zahradě (TV seriál)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Requiem (E05)
1997 Četnické humoresky (TV seriál)
Ferda Mravenec (S01E08)
1990 Heřmánci (TV seriál)
Martina (E05)
1989 Dobrodružství kriminalistiky (TV seriál)
Bertillonáž (S01E03)
1987 Nepolepšitelný starý muž (TV seriál)
1983 Tisícročná včela (TV seriál)

Host

TV pořady

2013 Rub a líc (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky