foto

Carey Lowell

  • nar. 11.2.1961 (58 let)
    New York City, New York, USA

Biografie

Čerstvě padesátiletá rodačka z Huntingtonu, dvousettisícového města v centrální části Long Islandu, si jako malá nemohla stěžovat na stereotypní dětství. Jako dcera předního geologa ropného průzkumu procestovala s celou rodinou mnoho zemí světa a podstatnou část dětství strávila v Lybii.

Po návratu do Státu a studiu na střední škole se stala vyhledávanou modelkou modních návrhářů jako jsou Calvin Klein a Ralph Lauren a objevovala se na obálkách předních modních časopisů. Již v té době začala koketovat s herectvím, ale svou první menší roli (nepřekvapí, že se jednalo o roli modelky) si střihla až ve filmu KLUB RÁJ (1986). Film jako celek ale u kritiky dost propadl a její herecký kolega Peter O´Toole byl dokonce za svůj výkon nominován na zlatou malinu v kategorii nejhorší herec ve vedlejší roli.

O tři roky později si zahrála v šestnácté bondovce POVOLENÍ ZABÍJET (1989) informátorku CIA, která pomáhá Timothy Daltonovi pomstít se za jeho kolegu, který byl během svatební noci zmrzačen drogovým bossem Sanchezem, kterého předtím pomáhal dopadnout. Rok na to se objevila v hororu CHŮVA (1990) a v menších rolích jsme jí mohli vidět i v úspěšnějších filmech SAMOTÁŘ V SEATTLU (1993), MILOSTNÁ AFÉRA (1994) nebo OPUSTIT LAS VEGAS (1995).

Filmová kariéra herečky se pozvolna dostávala do slepé uličky a proto přijala roli asistentky státního návladního Jamie Rossové v televizním seriálu ZÁKON A POŘÁDEK, kde účinkovala od roku 1996. Později ze seriálu odešla, aby se mohla více věnovat své dceři. Stejnou roli si zahrála v jedné epizodě seriálu ZÁKON A POŘÁDEK : POROTA (2005).

V osobním životě herečka dlouho hledala štěstí. V letech 1984 – 1988 byla vdaná za módního fotografa Johna Stembera, o rok později se vzala herce a režiséra Griffina Dunnea, kterému v dubnu 1990 porodila dceru Hannah Dunne. Ani toto manželství dlouho nevydrželo a v roce 1995 se oba herci rozešli. Později se herečka seznámila s hercem Richardem Gerem se kterým má syna Homera Jamese Jigme Gerea (Jigme znamená v tibetském jazyce slovo „odvážný“). Oba herci byli sezdání v roce 2002 na malé soukromé svatbě, které se zúčastnili pouze jejich děti a fejetonistka z časopisu New York Post. Herečka, stejně jako její manžel, jsou praktikujícími tureckými budhisty a aktivně bojují za zachování tibetské kultury.

Martin "Enterprise" Stach

Herecká filmografie

Filmy

2016 C Street
2003 Co oči nevidí (TV film)
1997 Divoká stvoření
1996 Duke of Groove (TV film)
1995 Leaving Las Vegas
1994 Milostná aféra
1993 Samotář v Seattlu
1991 Cesta k bankrotu
1990 Chůva
1989 Povolení zabíjet
1988 Ich und Er
1987 Down Twisted
1986 Dangerously Close
Klub ráj

TV seriály

2018 Bull (TV seriál)
Fool Me Twice (S03E06)
2005 Zákon a pořádek: Porota (TV seriál)
Bang & Blame (E07)
41 Shots (E02)
2001 Právo a pořádek (TV seriál)
School Daze (S11E22)
1999 Právo a pořádek (TV seriál)
Justice (S10E05)
1998 Právo a pořádek (TV seriál)
Monster (S08E24)
Tabloid (S08E23)
Damaged (S08E22)
další epizody (14)
1997 Právo a pořádek (TV seriál)
Ritual (S08E10)
Burned (S08E09)
Shadow (S08E08)
další epizody (25)
1996 Právo a pořádek (TV seriál)
Family Business (S07E08)
Deadbeat (S07E07)
Double Blind (S07E06)
další epizody (8)
1993 A League of Their Own (TV seriál)

Dokumentární

2009 My Dog: An Unconditional Love Story
2002 Bondovy dívky jsou věčné (TV film)
1999 Inside 'Licence to Kill'

Host

TV pořady

2002 James Bond: A BAFTA Tribute (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace