foto

Adolph Caesar

  • nar. 5.12.1933
    New York City, New York, USA
  • zem. 6.3.1986 (52 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Harlemu na Manhattanu v New York City. Jeho asi nejznámější rolí byla role seržanta Waterse ve filmu PŘÍBĚH VOJÁKA, režírovaném Normanem Jewisonem. Adoplh za roli v tomhle filmu získal nominaci pro "Nejlepšího herce ve vedlejší roli" jak na Oscarech tak i na Zlatých glóbech. Také si zahrál roli Mistera, ve filmu Stevena Spielberga, PURPUROVÁ BARVA. Kromě své filmové kariéry, Caesar hodně pracoval na hlasových projektech hlavně pro televizní a rozhlasové reklamy, včetně divadelních náhledů a rozhlasových reklam pro filmy, jako je Cleopatra Jones, Superfly, Truck Turner a The Spook. Caesar také propůjčil svůj hlas jedné z postav v populárním kreslenÉm seriálu Silverhawks. 

Caesarův poslední film byl KLUB RÁJ, jehož premiéry se nedočkal. Caesar pracoval v Los Angeles na filmu Tough Guys (s Burtem Lancasterem a Kirkem Douglasem), během natáčení utrpěl infarkt a na jeho následky zemřel. Je pohřben na Ferncliffově hřbitově v Hartsdale, New Yorku. Zanechal zde svou manželku Dianu, dvě dcery a syna.

Tereza "Streeper" Filounková

Herecká filmografie

Filmy

1986 Getting Even: A Wimp's Revenge (TV film)
Klub ráj
1985 Purpurová barva
1984 Příběh vojáka
1979 Hitter, The
1976 Karate Kiba - vyp.
1975 Tarzoon, la honte de la jungle
1973 Křičí, Drakula, křičí
1970 The Challenge (TV film)
1969 Che!

TV seriály

1986 Silverhawks (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Dokumentární

1980 Fist of Fear, Touch of Death
1977 Men of Bronze

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace