foto

Halina Pawlowská

  • nar. 21.3.1955 (62 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Halina Pawlowská se narodila v Praze, kde i vyrůstala, 21.3.1955. V roce 1974 absolvovala jedno z tamních gymnázií, poté roku 1981 promovala na FAMU studiem dramaturgie a scénáristiky. Po dokončení školy pracovala jako scénáristka v české televizi a podílela se na různých zábavných pořadech. Později pracovala, jako novinářka - Metropolitan, Telegraf, Story, Šťastný Jim. Později jako moderátorka pracovala (V žitě, zanzibar) a stále pracuje a to v divácky úspěšných Banánových rybičkách.

Halina je také jednou z nejúspěšnějších českých spisovatelek současné doby. Její spisovatelská témata se pohybují většinou v oblasti jejího vlastního světa dětství a mládí, často rozebírá milostné a manželské lapálie. Píše především krátké povídky a fejtony ze života či hořkosladké komedie. K jejím dílům patří: Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (1993), Díky za každé nové ráno (1994), Proč jsem se neoběsila (1994), Ať zešílí láskou (1995), Hroši nepláčou (1996), Jak být šťastný (1996), Charakter mlčel a mluvilo tělo (1997), Dá-li pán bůh zdraví, i hříchy budou (1998), Ó jak ti závidím (2003), Banánové chybičky (2003), Tři v háji (2004).

Také se podílela na filmech: Evo, vdej se (1983), Můj hříšný muž (1986), Vrať se do hrobu (1989), Díky za každé nové ráno (1994), Sardinky aneb život jedné rodinky (1986), Šaty až na zem (1987), Pokušení doktora Burdy (1988), Románek se vším možným(1988), Róza, Srážné strašidlo (1994).

Dr. Zdeněk "xerno" Simpson

Scenáristická filmografie

Herecká filmografie

Filmy

2018 Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
2017 Starosta, jeho sestra, nevěsta a její milenec (studentský film)
2008 Nestyda
2007 O život
1994 Díky za každé nové ráno
1991 Zálety koňského handlíře (TV film)
1990 Maestro (TV film)
1989 Vrať se do hrobu!
1988 Románek se vším možným (TV film)
1986 Můj hříšný muž

TV seriály

2017 Ohnivý kuře (TV seriál)
Pokaždý se to zvrtne! (S03E03)
2016 Ohnivý kuře (TV seriál)
Ohnivé dorty (S02E33)
Hříchy minulosti (S02E16)
Všechno je jinak (S02E12)
další epizody (5)
2015 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Překvapení, překvapení! (S04E03)
Návraty (S04E02)
2014 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Tajemství kozího chlívku (S03E30)
Smilnění vs. smilování (S03E29)
Šmejdi znovu na scéně (S03E27)
další epizody (33)
2013 Doktoři z Počátků (TV seriál)
Oko za oko (S01E32)
Lidi umí překvapit (S01E30)
Konečný krach (S01E29)
další epizody (31)
2010 Ach, ty vraždy! (TV seriál)
1992 Uctivá poklona, pane Kohn (TV seriál)
Kavárna Daubner (E02)

Dokumentární

2004 Ženy pro měny - a.z.
2001 Lesk a bída země České (TV film)

TV pořady

2016 Galavečer k 50. Lucie Bílé (TV pořad)
Ohnivý kuře pod pokličkou (TV pořad)
2015 Poslední zhasne (TV pořad)
2014 Český Slavík Mattoni 2014 (TV pořad)
TýTý 2013 (TV pořad)
U Haliny v kuchyni (TV pořad)
2013 Český lev 2012 (TV pořad)
Exkluziv! (TV pořad)
Polívka na víně (TV pořad)
QI - na vše máme odpověď (TV pořad)
QI XL (TV pořad)
Televizní legendy (TV pořad)
2012 Nikto nie je dokonalý (TV pořad)
Tajemství rodu (TV pořad)
Živě na jedničce (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
Pokondr live (TV pořad)
Souboj seriálů... vy rozhodnete! (TV pořad)
Šéf na grilu (TV pořad)
Uchem jehly (TV pořad)
2010 Česká miss (TV pořad)
Hvězdy na cestách (TV pořad)
Mamba show (TV pořad)
Pretty Woman ČR a SR 2010 (TV pořad)
Prostřeno! (TV pořad)
Prostři pro tři (TV pořad)
Show Jana Krause (TV pořad)
TOP STAR (TV pořad)
2009 S Italem v kuchyni (TV pořad)
Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
Zázraky přírody (TV pořad)
2008 Hvězda mého srdce (TV pořad)
I love Česko (TV pořad)
Přísně tajné (TV pořad)
2007 Hádej, kdo jsem! (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
Žito (TV pořad)
2005 Všechnopárty (TV pořad)
2004 Anjeli strážni (TV pořad)
Jednou v roce na Vánoce (TV pořad)
Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2002 Díky za fíky (TV pořad)
2001 Barvy života (TV pořad)
2000 Český lev 1999 (TV pořad)
Hogo Fogo (TV pořad)
Krásný ztráty (TV pořad)
Lucie na bílo (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
1998 Aj múdry schybí (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Zanzibar (TV pořad)
1997 Dokonalé štěstí (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
V žitě (TV pořad)

Spisovatelská filmografie

Režijní filmografie

TV pořady

1999 Banánové rybičky (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(35)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace