foto

Pavel Čuchraj

  • nar. 14.10.1946 (72 let)
    Moskva, Rusko, Sovětský svaz

Biografie

Pavel Čuchraj (1946, Moskva) vystudoval kameru na VGIK a poté i režii (1974). Natočil filmy Ty inogda vspominaj (Někdy si vzpomeň, 1978), Ljudi v okeaně (Lidé v oceánu, 1980 – Zvláštní cena na MFF v Moskvě), Kljetka dlja kanarejek (Klec pro kanárky, 1983), Zina-Zinulja (1986). Následovaly tři televizní filmy: Zapomnitě meňa takoj (Zapamatujte si mě takovou, 1978), pro kanál Channel 7 film Ključ (Klíč, 1992) a poté dokument Jastreb (Jestřáb, 1993), o kontroverzním politikovi Vladimiru Žirinovském. Jeho autorský film Vor (Zloděj, 1997), uvedený i na MFF v Karlových Varech, získal Zlatou medaili na MFF v Benátkách, byl nominován na Oscara v kategorii Nejlepší zahraniční film a vyznamenán ruskou výroční cenou Nika za nejlepší scénář, režii a film roku. Dokument Děti iz bezdny (Děti z bezedna, 2000) je ruským příspěvkem k mezinárodnímu projektu Stevena Spielberga o tragédii holocaustu.

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2017 Cholodnoje tango
2007 Russkaja igra
2004 Řidič pro Věru
1997 Vor
1996 Clef, La (TV film)
1987 Zapomnitě meňa takoj (TV film)
1986 Zina-Zinulja
1983 Kletka dlja kanarejek
1980 Lidé v oceánu

Dokumentární

2002 Hlasy umlčených (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Filmy

2017 Cholodnoje tango
1997 Vor

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace