Reklama

Reklama

Richard Trsťan

Richard Trsťan

nar. 30.05.1968 (55 let)
Bánovce nad Bebravou, Československo

Biografie

Narodil se v Bánovcích nad Bebravou, ve slovenské části tehdejší ČSSR. V čase rozdělení státu v roce 1993 žil v Praze a rozhodl se v ní zůstat natrvalo. I když později získal české státní občanství, sám rád říká, že se narodil v Československu a jeho vlastí už navždy zůstane Československo.

Dětství a dospívání prožil ve slovenském Martině, kde začal hrát amatérské divadlo. Nejdřív v Dětském divadelním souboru Kamarát a později i v souboru pro dospělé. Přes nedokončené studium herectví na VŠMU v Bratislavě a krátké angažmá v Divadle na Rázcestí v Banské Bystrici vedla jeho cesta na DAMU v Praze. Po absolutóriu získal angažmá ve Středočeském divadle v Kladně a pak v pražském Divadle Minor. Od roku 1995 působí v Praze jako herec ve svobodném povolání. Nejčastěji hraje v Divadle Palace, ale spolupracoval také s Divadlem v Řeznické, Divadlem na Prádle, Studiem Dva, Národním divadlem nebo agenturou Schok na Letních shakespearovských slavnostech.

Od června 1996 až do prosince 2001 pracoval jako speaker a moderátor zpravodajských relací slovenské redakce rozhlasové stanice Svobodná Evropa (Radio Free Europe / Radio Liberte), pro kterou také v roce 2001 autorsky připravoval a moderoval relaci „Fokus“, cyklus rozhovorů s osobnostmi z oblasti kultury. Od března 2012 moderuje magazín „Stretnutie“ v Českém rozhlase na stanici Radiožurnál.

richmail

Herec

Host

Pořady
1998

Sama doma

Reklama

Reklama