foto

José Guillermo Cortines

  • nar. 5.12.1973 (45 let)
    Santo Domingo, Dominikánská republika

Biografie

José Guillermo Cortines je dominikánský herec, moderátor a zpěvák, který hraje ve filmech, telenovelách a v hudebním divadle. Ze svého rodného města se přestěhoval do Miami. José studoval střední školu Santo Domingo v Colegio San Judas Tadeo a v Centro de Enseñanza El Buen Pastor. V roce 1996 vystudoval vysokou školu Universidad Nacional Pedro Henríquez Ureña se specializací na grafický design a publicitu. Chodil na lekce zpěvu s Frankem Cearou, Marií Remolou a Nadiou Niccolou. Jeho rodiče jsou José Rafael Cortines Cajarvilles a María Evelina Dominguez de Cortines.

V roce 2006 se oženil s dominikánskou herečkou a moderátorkou Dominique Bonnelly. Má dceru Marah (*2001) z předchozího vztahu a dceru Amelie (*2018) s bývalou manželkou Dominique.

Nejvíce se proslavil za svou roli Mauricia Montiela v telenovele Pravá tvář vášně a za jeho roli Osvalda Guerra v V náručí ďábla. Moderoval také Miss Dominikánská republika 2002 a Miss Dominikánská republika 2004. Hrál roli ve filmu La Fiesta del Chivo. V roce 2006 hrál v dominikánském filmu Tres al Rescate. Moderoval pořad Sin la Muela en Vivo, který vysílala televize Mango. Dále moderoval Cocoloco Internacional, Boulevard 37, Bureo kavárna nebo Paraíso, který uváděl ve Španělsku.

V devadesátých letech začal hrát na kytaru v rockových kapelách. V roce 1997 mu jeho role v divadle získaly popularitu. Hrál roli Tonyho Manera v divadelní hře „LP mise Disponible“ nebo „Disco Forever“ a mnoha dalších. V roce 1999 vystupoval v muzikálech „Los Tres Mosqueteros“ a „La Pinky, Grease“.

Získal cenu za jeho roli v „Tropico El Puma“ od časopisových kartelů v Miami.

Hojiko

Herecká filmografie

Filmy

2016 Loki 7
2015 Pa'l Campamento
2014 Código Paz
El Pelotudo
2013 Ponchao
2005 La Fiesta del Chivo
2004 Negocios son negocios

TV seriály

2018 Mi Familia Perfecta (TV seriál)
2014 Marido En Alquiler (TV seriál)
2012 Corazón Valiente (TV seriál)
El Rostro de la Venganza (TV seriál)
2011 Corazón Apasionado (TV seriál)
2010 Eva Luna (TV seriál)
2009 V náručí ďábla (TV seriál)
2008 Pravá tvář vášně (TV seriál)
2007 Trópico (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace