foto

January Jones

  • nar. 5.1.1978 (39 let)
    Sioux Falls, South Dakota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

January Jones je v České republice známá především ze dvou režijních počinů Richarda Curtise - LÁSKA NEBESKÁ (Jeannie) a PIRÁTI NA VLNÁCH (Elenore).

January se narodila a vyrostla v Sioux Falls v Jižní Dakotě. Tam také studovala na Edison Middle School a Roosevelt High School. Po vedlejších rolích v několika filmech, mimo jiné v třetím pokračování série PRCI, PRCI, PRCIČKY a KURZU SEBEOVLÁDÁNÍ, dostala hlavní roli v oceňovaném televizním filmu - dramatu SLIB VĚČNÉ LÁSKY. Kromě toho se objevila v HŘÍŠNÉM TANCI 2 nebo v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK.

Momentálně vystupuje v roli Betty Draperové, matky a ženy v domácnosti, v původním seriálu stanice AMC "MAD MEN". Za tuto roli byla v roce 2009 nominována na Zlatý Globus pro nejlepší herečku v televizním seriálu - kategorie drama. Již dříve v průběhu své kariéry získala za své role několik ocenění.

January Jonesová je známá nejen díky svým hereckým výkonům, ale i kvůli svému vzhledu (v roce 2002 se objevila na 82. místě žebříčku nejpřitažlivějším žen podle časopisu Maxim), hvězdným známostem (mimo jiné Ashton Kutcher) a také aktivitám v neziskových organizacích (např. Oceana, zasazující se za ochranu žraloků).

Petra "Mekousek" Duhajská

Herecká filmografie

Filmy

2014 Good Kill
2013 Sweetwater
2011 Neznámý
Vendeta
X-Men: První třída
2009 Piráti na vlnách
2006 Návrat na vrchol
Swedish Auto
2005 Tři pohřby
2004 Hříšný tanec 2
Slib věčné lásky (TV film)
2003 Kurs sebeovládání
Láska nebeská
Prci, prci, prcičky 3: Svatba
2002 Hollywood, Hollywood
Kletba
2001 Banditi
Skleněný dům
1999 Sorority (TV film)
Zuřivost

TV seriály

2017 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Epizoda 8 (S04E08)
Epizoda 7 (S04E07)
Epizoda 6 (S04E06)
další epizody (15)
2015 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Král bláznů (S01E13)
Kutil Tandy (S01E12)
Přesun do Tampy (S01E11)
další epizody (11)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Person to Person (S07E14)
The Milk and Honey Route (S07E13)
Lost Horizon (S07E12)
další epizody (6)
2014 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na útěku (S07E05)
Exkurze (S07E03)
2013 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na cizí adrese (S06E13)
Milosrdenství nelze vynutit (S06E12)
Službičky (S06E11)
další epizody (8)
2012 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Poplatky a provize (S05E12)
Temné stíny (S05E09)
Rande snů (S05E04)
další epizody (4)
2010 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Země zítřka (S04E13)
Mlžení (S04E12)
Na kolenou (S04E10)
další epizody (9)
2009 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Zavřete dveře a posaďte se (S03E13)
Dospělí (S03E12)
Cikánka a tulák (S03E11)
další epizody (13)
2008 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Meditace ve stavu nouze (S02E13)
Král hor (S02E12)
Smetánka (S02E11)
další epizody (13)
2007 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Kolo (S01E13)
Nixon versus Kennedy (S01E12)
Babí léto (S01E11)
další epizody (12)
2005 Huff (TV seriál)
Trampoty se vzorky (S01E11)
Správný doktor (S01E10)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2015 Jednota
2011 Children of the Atom: Filming X-Men: First Class

TV pořady

2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace