foto

January Jones

  • nar. 5.1.1978 (39 let)
    Sioux Falls, South Dakota, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

January Jones je v České republice známá především ze dvou režijních počinů Richarda Curtise - LÁSKA NEBESKÁ (Jeannie) a PIRÁTI NA VLNÁCH (Elenore).

January se narodila a vyrostla v Sioux Falls v Jižní Dakotě. Tam také studovala na Edison Middle School a Roosevelt High School. Po vedlejších rolích v několika filmech, mimo jiné v třetím pokračování série PRCI, PRCI, PRCIČKY a KURZU SEBEOVLÁDÁNÍ, dostala hlavní roli v oceňovaném televizním filmu - dramatu SLIB VĚČNÉ LÁSKY. Kromě toho se objevila v HŘÍŠNÉM TANCI 2 nebo v seriálu ZÁKON A POŘÁDEK.

Momentálně vystupuje v roli Betty Draperové, matky a ženy v domácnosti, v původním seriálu stanice AMC "MAD MEN". Za tuto roli byla v roce 2009 nominována na Zlatý Globus pro nejlepší herečku v televizním seriálu - kategorie drama. Již dříve v průběhu své kariéry získala za své role několik ocenění.

January Jonesová je známá nejen díky svým hereckým výkonům, ale i kvůli svému vzhledu (v roce 2002 se objevila na 82. místě žebříčku nejpřitažlivějším žen podle časopisu Maxim), hvězdným známostem (mimo jiné Ashton Kutcher) a také aktivitám v neziskových organizacích (např. Oceana, zasazující se za ochranu žraloků).

Petra "Mekousek" Duhajská

Herecká filmografie

Filmy

2014 Good Kill
2013 Sweetwater
2011 Neznámý
Vendeta
X-Men: První třída
2009 Piráti na vlnách
2006 Návrat na vrchol
Swedish Auto
2005 Tři pohřby
2004 Hříšný tanec 2
Slib věčné lásky (TV film)
2003 Kurs sebeovládání
Láska nebeská
Prci, prci, prcičky 3: Svatba
2002 Hollywood, Hollywood
Kletba
2001 Banditi
Skleněný dům
1999 Sorority (TV film)
Zuřivost

TV seriály

2017 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Nature's Horchata (S03E18)
When the Going Gets Tough (S03E17)
The Big Day (S03E16)
další epizody (7)
2015 Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Král bláznů (S01E13)
Kutil Tandy (S01E12)
Přesun do Tampy (S01E11)
další epizody (11)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Person to Person (S07E14)
The Milk and Honey Route (S07E13)
Lost Horizon (S07E12)
další epizody (6)
2014 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
The Runaways (S07E05)
Field Trip (S07E03)
2013 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na cizí adrese (S06E13)
Milosrdenství nelze vynutit (S06E12)
Službičky (S06E11)
další epizody (8)
2012 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Poplatky a provize (S05E12)
Temné stíny (S05E09)
Rande snů (S05E04)
další epizody (4)
2010 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Země zítřka (S04E13)
Mlžení (S04E12)
Na kolenou (S04E10)
další epizody (9)
2009 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Zavřete dveře a posaďte se (S03E13)
Dospělí (S03E12)
Cikánka a tulák (S03E11)
další epizody (13)
2008 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Meditace ve stavu nouze (S02E13)
Král hor (S02E12)
Smetánka (S02E11)
další epizody (13)
2007 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Kolo (S01E13)
Nixon versus Kennedy (S01E12)
Babí léto (S01E11)
další epizody (12)
2005 Huff (TV seriál)
Trampoty se vzorky (S01E11)
Správný doktor (S01E10)
1990 Právo a pořádek (TV seriál)

Dokumentární

2015 Jednota
2011 Children of the Atom: Filming X-Men: First Class

TV pořady

2015 67. Emmy Awards (TV pořad)
2011 Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace