foto

Tony Curran

  • nar. 13.12.1969 (47 let)
    Glasgow, Skotsko, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Absolvoval studium herectví na Královské skotské hudební a dramatické akademii v Glasgowě (RSAMD). Vedle úspěšné divadelní činnosti se hojně uplatňuje na obrazovce a ve filmu, kde mu zatím připadly spíše vedlejší postavy. Často hraje v akčních a dobrodružných příbězích s historickou a fantastickou tematikou. Dosud největší příležitost na plátně dostal jako podmínečně propuštěný vězeň Clyde, který se nic netuše setkává se ženou, jíž při autonehodě zabil muže a dítě, v dramatu Red Road (Skotská cena BAFTA a Britská nezávislá filmová cena za herecký výkon).

Účinkoval nebo jako host vystoupil v seriálech Dramarama, The Tales of Para Handy (Příběhy Pary Handyho), Soldier Soldier (Voják, voják), Touching Evil (Dotek zla), Taggart (uveden v TV), The Bill (Poldové – TV), A Touch of Frost (Detektiv Frost), This Life (Tento život), Perfect World (Dokonalý svět), The Canterbury Tales (Canterburské povídky), Ultimate Force, Night Stalker (Noční přízrak).

Jirka "COF_666" Frydlewicz

Herecká filmografie

Filmy

2016 Barva vítězství
Eat Local
Last Best Place, The
2015 Awaiting
2014 Marvellous (TV film)
2013 Mary, Queen of Scots
Thor: Temný svět
2012 Labyrint (TV film)
2011 Cat Run
Identity (TV film)
Tintinova dobrodružství
Two-Legged Rat Bastards
Veteran, The
X-Men: První třída
2010 Golf in the Kingdom
The Presence
2009 A Day in the Life
Bunker Hill (TV film)
Corrado
No Holds Bard (TV film)
Ondine
2008 Noční autobus
Projekt LAZAR
Půlnoční vlak
2007 Trust Me
2006 Berlínské spiknutí
Miami Vice
Red Road
Underworld: Evolution
2005 Mrazivá tma
2004 Let Fénixe
2003 Liga výjimečných
2002 Blade 2
2001 Mlhy Avalonu (TV film)
On a Life's Edge (TV film)
Pearl Harbor
2000 Gladiátor
1999 Great Expectations (TV film)
Kouzelná země skřítků (TV film)
Vikingové
Zlomek sekundy (TV film)
1997 Coming Down
1996 Nightlife (TV film)
Over Here (TV film)
1995 Go Now
Nervous Energy
1994 Jsme jenom lidi
Mělký hrob
Zajatci

TV seriály

2016 Crazyhead (TV seriál)
Kořeny (TV seriál)
Daredevil (TV seriál)
Penny and Dime (S02E04)
Jak prosté (TV seriál)
Dohoda (S04E24)
Neviditelná ruka (S04E23)
2015 Defiance (TV seriál)
Upon the March We Fittest Die (S03E13)
The Awakening (S03E12)
Of a Demon in My View (S03E11)
další epizody (12)
2014 Defiance (TV seriál)
I Almost Prayed (S02E13)
All Things Must Pass (S02E12)
Doll Parts (S02E11)
další epizody (13)
Zákon gangu (TV seriál)
Red Rose (S07E12)
What a Piece of Work Is Man (S07E09)
The Separation of Crows (S07E08)
2013 Defiance (TV seriál)
Everything Is Broken (S01E12)
Past Is Prologue (S01E11)
The Bride Wore Black (S01E10)
další epizody (11)
2011 Young James Herriot (TV seriál)
Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Naše malá Peg (S02E07)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Pilíře Země (TV seriál)
Pán času (TV seriál)
Pandorica se otevírá (S05E12)
Vincent a doktor (S05E10)
2008 Gemini Division (TV seriál)
Mentalista (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
Kamarádi naoko (S05E10)
2007 A.M.P.E.D. (TV seriál)
Pravěk útočí (TV seriál)
2005 Medium (TV seriál)
Night Stalker (TV seriál)
2002 Hrozba (TV seriál)
2001 24 hodin (TV seriál)
1998 Touching Evil II (TV seriál)
Undercover Heart (TV seriál)
1997 Doteky zla (TV seriál)
1983 Dramarama (TV seriál)

Dokumentární

2012 Syfy 20th Anniversary Special (TV film)
2011 Doctor Who: Best of Specials (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace