foto

Stanislav Adam

Biografie

Stanislav Adam studoval v letech 2013-2019 na pražské FAMU. Za svůj bakalářský film Domov je tam, kde jsou hroby získal cenu AČK za nejlepší studentský počin. Jako hlavní kameraman natočil několik krátkých filmů a dokumentů – například dokument Výchova k válce režisérky Adély Komrzý byl uveden na MFDF Jihlava 2016 a oceněn cenou Andreje Nikolaje Stankoviče. Dokument Kiruna – překrásný nový svět Grety Stocklassy byl uveden na švýcarském festivalu Visions du Réel v Nyonu.

Ostrava Kamera Oko

Kameramanská filmografie

Filmy

2018 Noc s agamou (studentský film)
2017 Imitace (studentský film)
2016 Domov je tam, kde jsou hroby (studentský film)
2015 Střet (studentský film)
2014 Koncert (studentský film)
Operace (studentský film)

Dokumentární

2019 Dunaj vědomí
Kiruna - překrásný nový svět
2016 Fiat voluntas tua (studentský film)
Není pevná hranice (studentský film)
Český žurnál (TV seriál)
Výchova k válce (S04E02)
2015 Království banánových krabic (studentský film)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Domov je tam, kde jsou hroby (studentský film)
2014 Koncert (studentský film)
Operace (studentský film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Domov je tam, kde jsou hroby (studentský film)

Dokumentární

2016 Není pevná hranice (studentský film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky