foto

Mary Harron

  • nar. 12.1.1953 (66 let)
    Bracebridge, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Mary Harron je kanadská filmařka a scénáristka. Narodila se do filmařské rodiny. Její otec Donald Harron, je herec, režisér, komik a spisovatel. Její nevlastní matka, Virginia Leith, hrála např. v Kubrickově prvním filmu - STRACH A TOUHA. Harron se ve 13 letech přestěhovala do Anglie a později studovala na Oxfordské univerzitě.

Po konci studia se přestěhovala do New Yorku a stala se součástí punkové scény 70. let. Psala jako hudební žurnalistka pro časopis Punk magazine, ve kterém působila od počátku. Byla prvním žurnalistou, který udělal interview se skupinou Sex Pistols pro americkou veřejnost. Během 80. let pracovala po nějaký čas jako kritik pro The Observer.

Harron režírovala filmy STŘELILA JSEM ANDYHO WARHOLA, AMERICKÉ PSYCHO, TA ZNÁMÁ BETTIE PAGE, byla také výkonným producentem dokumentárního snímku THE WEATHER UNDERGROUND. Pracovala také v televizi, režírovala epizody seriálů OZ, ODPOČÍVEJ V POKOJI, ZLOČIN V ULICÍCH, THE L WORD, VELKÁ LÁSKA, PODSTATA STRACHU.

Vladimír "Coldrex" Minařík

Režijní filmografie

Filmy

2019 Dali Land
2018 Charlie Says
2013 Anna Nicole (TV film)
2012 Armani
2011 Můří deníky
2010 Sonnet for a Towncar
2008 Holding Fast
2005 Ta známá Bettie Page
2000 Americké psycho
1996 Střelila jsem Andyho Warhola

TV seriály

2017 Alias Grace (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
2015 Constantine (TV seriál)
Quid Pro Quo (E10)
Graceland (TV seriál)
The Wires (S03E11)
Stoupenci zla (TV seriál)
Shledání (S03E06)
2008 Podstata strachu (TV seriál)
Community (E07)
2006 Velká láska (TV seriál)
Robertin pohřeb (S01E06)
2005 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Mír v duši (S05E06)
2004 Láska je Láska (TV seriál)
Liberálně (S01E10)
2001 Pasadena (TV seriál)
1998 Oz (TV seriál)
Animal Farm (S02E07)
Zločin v ulicích (TV seriál)
Sins of the Father (S06E10)

Dokumentární

2014 We the Economy: 20 Short Films You Can't Afford to Miss

TV pořady

1989 The Late Show (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Herecká filmografie

TV seriály

2001 Pasadena (TV seriál)

Dokumentární

2017 Half the Picture
2016 The 4%: Film's Gender Problem
2006 This Film Is Not Yet Rated
2005 Punk jako životní postoj (TV film)
2003 Hollywood High (TV film)
2002 Independent View (TV seriál)
2000 Still Tickin': The Return of A Clockwork Orange (TV film)
The Making of 'American Psycho'

TV pořady

2017 The Core (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace