foto

Jenny McCarthy

  • nar. 1.11.1972 (46 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jennifer Ann "Jenny" McCarthy sa narodila rodičom Danovi a Linde McCarthy ako druhá zo štyroch dcér v katolíckej rodine írskeho pôvodu. Po tom, ako ukončila štúdium na základnej a strednej škole, sa rozhodla študovať na Southern Illinois University ošetrovateľstvo. Keďže potrebovala peniaze na štúdium, poslala svoje fotografie do Chicagskej kancelárie Playboya a bola vybraná za dievča mesiaca október 1993 a následne bola zvolená za "Playmate roka“. To ju nasmerovalo k natočeniu videa pre Playboy.

Pokúsila sa presadiť sa v Hollywoode, ale nebola úspešná až do doby kým nezačala spolumoderovať "Singled Out". Stala sa populárnou a televízia jej ponúkla vlastnú show, ktorá však nebola úspešná. Svoj filmový debut uskutočnila vo filme "Things to Do in Denver When You're Dead" (1995). Prvú väčšiu úlohu dostala vo filme "BASEketball" (1998). Potom nasledovali: "Diamonds" (1999), "Scream 3" (2000), "The Perfect You" (2002), "Scary Movie 3" (2003). V roku 2005 si zahrala hlavnú úlohu vo filme "Dirty Love", za ktorý získala "ocenenie" Zlatá malina 2006 ako Najhoršia herečka. V roku 2008 účinkovala v komédii "Witless Protection".

V rokoch 1999 – 2005 bola vydatá za režiséra a herca Johna Mallory Ashera. Z manželstva pochádza syn Evan Joseph (nar. 2002), ktorému bol diagnostikovaný autizmus. Od roku 2005 do roku 2010 mala vzťah z Jimom Carreym. V roku 2014 sa vydala za svojho hereckého kolegu Donnieho Wahlberga. Jej sesternicou je herečka Melissa McCarthy. Jenny McCarthy sa popri herectve venuje prevažne modelingu a písaniu kníh o rodičovstve a autizme.

Vlado "JoanC" Lihocký

Herecká filmografie

Filmy

2015 Tooken
2010 Dick Clark's New Year's Rockin' Eve with Ryan Secrest 2011 (TV film)
Sammyho dobrodružství 3D
2009 Santova dcera 2: Nejisté Vánoce (TV film)
2008 Neplodná obrana
Tripping the Rift: The Movie
Wyattovy párky
2006 John Tucker musí zemřít
Santa Baby (TV film)
2005 100% blond
2004 Thank Heaven
2003 Scary Movie 3
2002 Dokonalá
2001 Rock & Roll Back to School Special (TV film)
2000 Python (TV film)
Vřískot 3
1999 Honba za diamanty
1998 Blondes Brunettes Redheads
Pivní bratři
1997 Day in the Life of Jenny McCarthy, A (TV film)
1996 Blbouni
1995 Co dělat v Denveru, když člověk nežije
1993 College Girls

TV seriály

2017 Return of the Mac (TV seriál)
2009 Chuck (TV seriál)
Chuck a líbánky na předměstí (S02E13)
2007 In the Motherhood (TV seriál)
2006 Jmenuju se Earl (TV seriál)
Nedoručené dopisy (S02E07)
2005 Bad Girl's Guide, The (TV seriál)
2004 Hvězdné hádky (TV seriál)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Čarodějky (TV seriál)
Tři blondýnky (S06E04)
2002 America's Best Beaches (TV seriál)
World's Best Beaches (TV seriál)
1999 Kutil Tim (TV seriál)
V srdci mladý (S08E17)
1997 Jenny (TV seriál)
Jenny McCarthy Show, The (TV seriál)

Dokumentární

2016 Love, Sweat and Tears
2014 Shawn Michaels: Mr Wrestlemania - a.z.
2010 Toxic Soup - a.z.
2009 Hugh Hefner: Playboy, Activist and Rebel
2004 Making 'Scary Movie 3'
2000 Film o filmu: Tajemství Vřískotu
Life and Times of Kirk Douglas, The
Playmates: Bustin' Out
1999 Playmates of the Year: The 90's
1998 Babes of Baywatch
Taste of Playboy: Personalities Volume 1, A
1997 Playboy: Jenny McCarthy - The Playboy Years
1996 Best of Jenny McCarthy, The
Playmate Profile Video Collection Featuring Miss October 1996, 1993, 1990, 1987
1995 Playboy Video Playmate Calendar 1995
1994 Playboy Video Centerfold: Playmate of the Year Jenny McCarthy
Wet & Wild: The Locker Room

TV pořady

2014 2014 American Music Awards (TV pořad)
Wahlburgers (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 2010 American Music Awards (TV pořad)
2009 Watch What Happens: Live (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2005 Queer Edge with Jack E. Jett & Sandra Bernhard (TV pořad)
2004 The Tony Danza Show (TV pořad)
2003 Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Extreme Makeover Fitness (TV pořad)
Last Call with Carson Daly (TV pořad)
1997 The View (TV pořad)
1996 Access Hollywood (TV pořad)
1995 Singled Out (TV pořad)
WrestleMania XI (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Filmy

2005 100% blond

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace