foto

Jozef Úradník

  • nar. 14.12.1952 (68 let)
    Kotešová, Československo

Biografie

Po absolvovaní VŠMU v Bratislave nastúpil Jozef Úradník do činohry Štátneho divadla v Košiciach. V roku 2004 sa stal šéfom činohry a pôsobí v nej dodnes. Okrem divadelnej činnosti sa venuje aj rozhlasu, dabingu a pracuje ako pedagóg na Konzervatóriu v Košiciach. Účinkoval taktiež v mnohých slovenských inscenáciách a filmoch. Medzi najznámejšie patria filmy Kosenie jastrabej lúky (1981) alebo Krajinka (2000). Diváci si ho môžu pamätať aj z televízneho seriálu Zlatá brána.

Barbara "kosticka7" .

Herecká filmografie

Filmy

2016 Rytmus - Priepasť
2000 Krajinka
Nevestine šaty (TV film)
1999 Kráľovská hra (TV film)
1996 List pre Jaalika Hakirksena (TV film)
Nové poriadky (TV film)
1994 Spiaca krásavica a Železný princ (TV film)
1992 Oneskorené kvety (TV film)
1991 Kamenárske rozprávky (TV film)
1990 Augiášov chliev (TV film)
Nebeská sláva (TV film)
1989 Figliar Pedro (TV film)
O Dobrote (TV film)
1988 Chvastúň (TV film)
Dary malej víly (TV film)
Hádaj, kto ti zazvoní (TV film)
Kariéra (TV film)
Vo všetkom je matematika (TV film)
1987 Dobrý deň, Afinogén (TV film)
Rozprávka spod stromčeka (TV film)
1986 Kométa (TV film)
Svetlá nad prístavom (TV film)
Čo možno vymyslieť (TV film)
1985 Dutý kameň (TV film)
Najkrajší strom (TV film)
1984 Kde vtáci nespievajú (TV film)
1983 72 stupňov pod nulou (TV film)
Tamburiho črievice (TV film)
1982 Johanka (TV film)
Tajomstvo dračej steny (TV film)
1981 Kosenie jastrabej lúky
1979 Baraky (TV film)
Cnostný Metod
Fyzikus Rayman (TV film)
Sneh nad limbou (TV film)
1978 Rodinný kruh (TV film)
1977 Eva Caroline (TV film)
Inšpektori (TV film)
1976 Milosrdný čas
Oceliari (TV film)
Páva (TV film)
1974 Rozhodnutie (TV film)
1973 Milionár (TV film)

TV seriály

2020 Sestričky (TV seriál)
Episode 10 (S03E10)
2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)
1989 Roky prelomu (TV seriál)
1982 Život bez konca (TV seriál)
Leto 1917 (E05)
Leto 1916 (E04)
Leto 1914 (E03)
1978 Výmysly uja elektróna (TV seriál)

Dokumentární

2007 (Ne)celebrity (TV seriál)

Host

TV pořady

1974 Zlatá brána (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky