foto

Peter Kočiš

  • nar. 19.10.1965 (53 let)
    Nitra, Slovensko, Československo

Biografie

Rodák z Nitry je televíznym divákom známy ako moderátor. Má za sebou moderovanie relácií ako napríklad Páli vám to?, Bumerang a Snívajte s nami. Aj on patrí medzi tých, ktorí svoje schopnosti začali rozvíjať v rádiu. Jeho prvým pôsobiskom v tomto smere bolo Fun rádio, neskôr pokračoval v Rock FM.

Peter Kočiš účinkoval v množstve televíznych inscenácií a takisto TV filmov. Z najznámejších hodno spomenúť Tisícročná včela, Jánošíkov dar, Príbeh Mateja Hózu alebo Poviem mu to sám, vďaka ktorému získal cenu Prix Danube za najlepší herecký výkon. Spomínaný film je jedným z prvých, kde sa Peter Kočiš objavil. Ako väčšina slovenských hercov, aj Peter účinkoval vo viacerých seriáloch. Tisícročná včela, Tajomný ostrov, to je výpočet tých najznámejších. Okrem nich sme ho mohli vidieť aj v seriáloch, ako napríklad Panelák, Ordinácia v ružovej záhrade, Odsúdené, Nevinní.

Pri výpočte jeho hereckých skúseností musíme spomenúť jeho aktivity v divadle. Bol členom DAB Nitra, Novej scény a za sebou má množstvo divadelných hier. Pri kompletizácii jeho hereckých aktivít treba uviesť aj jeho účinkovanie v dabingu. Okrem iného daboval najmä postavy, ktoré hrá Denzel Washington, napríklad vo filmoch Muž v ohni, Prípad Pelikán a taktiež nadaboval postavu Supermana v rovnomennom filme.

Ladislav "megajalec" Odráška

Herecká filmografie

Filmy

2018 Balada o pilotovi (TV film)
2010 Aj kone sa hrajú (TV film)
Filmoviedky: Výstrel navyše (TV film)
1997 Čaro múdrosti a lásky (TV film)
1995 Hu - hu bratia (TV film)
1993 Príbeh Mateja Hóza (TV film)
Pustatina lásky (TV film)
1992 Kaviareň Lýra (TV film)
Lucidor (TV film)
1991 Dido (TV film)
Ježišova matka (TV film)
1990 Poslední (TV film)
1989 Frajer na ceste (TV film)
Jánošíkov dar (TV film)
Mediteránske rozprávky (TV film)
Mesiac pre smoliarov (TV film)
1988 Ja to vybavím (TV film)
Muž na správnom mieste (TV film)
Solúnski bratia (TV film)
1986 Biela voči oblohe (TV film)
Eygletiérovci (TV film)
Počúvaj tú melódiu (TV film)
1984 Poviem jej to sám (TV film)
1983 Tisícročná včela
1982 Cesta (TV film)
1980 Hosť k štedrovečernému stolu (TV film)
Najatý klaun (TV film)
1979 Drevená figúrka (TV film)
Poviem mu to sám (TV film)
Prerušená hra
1978 Bambusová dievčina (TV film)
Dve hodiny večnosti (TV film)
Gábor Vlkolinský (TV film)
Husliar a sirota (TV film)
Izrafel (TV film)
Obhorelý strom (TV film)
Rozvedená (TV film)
1977 Dom na predmestí (TV film)
Láska sesterská (TV film)
1975 Náušnice (TV film)
Prešporská kasáreň maľovaná (TV film)

TV seriály

2019 Delukse (TV seriál)
2018 Milenky (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
2017 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 13 (S02E13)
Epizoda 12 (S02E12)
Epizoda 11 (S02E11)
další epizody (13)
2015 Kukučka (TV seriál)
Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
Epizoda 10 (S01E10)
další epizody (12)
2014 Ochránci (TV seriál)
2013 Kolonáda (TV seriál)
2012 Policajti z centra (TV seriál)
Časová tíseň (E04)
Nevinní (TV seriál)
Láska všetko mení (E32)
Trosky (E30)
Minulosť sa vracia (E28)
další epizody (10)
2011 Nevinní (TV seriál)
Krv nie je voda (E14)
Láska je slepá (E13)
V pasci (E12)
další epizody (13)
Zlomok sekundy (TV seriál)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Obvinenie (E06)
Odsouzené (TV seriál)
2008 Obchod so šťastím (TV seriál)
Panelák (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1995 Erotikon (TV seriál)
1989 Rozprávanie temných slatín (TV seriál)
1987 Päť zŕn (TV seriál)
1984 Tajomný ostrov (TV seriál)
1983 Tisícročná včela (TV seriál)
1980 A teraz sa rozhodni (TV seriál)

Dokumentární

2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)

Host

TV pořady

2014 Hra o Niké (TV pořad)
2013 Milujem Slovensko (TV pořad)
2012 Autoškola národa (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
Taxi (TV pořad)
2010 Kinorama (TV pořad)
2006 Veľký hráč (TV pořad)
2004 Bumerang (TV pořad)
Páli vám to? (TV pořad)
2000 On a ona u vás doma (TV pořad)
1993 Čo dokáže ulica (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace