foto

Filip Renč

  • nar. 17.8.1965 (52 let)
    Praha, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Zajímavosti o tvůrci (15)

  • Lída Baarová (2016)

    - Bílá, Renč, Soukup a Osvaldová se sešli na společné hudebně-filmové práci už popáté. K jejich prvnímu setkání došlo v roce 1992 při vzniku klipu pro píseň k filmu Requiem pro panenku, poté natočili např. klip k písni Láska je láska. [Zdroj: deník METRO] (hippyman)

  • Lída Baarová (2016)

    - K titulní písni vznikl i dobově laděný videoklip s Lucií Bílou coby prvorepublikovou hvězdou. Režíroval jej sám Filip Renč, který se tak vrátil do prostředí Hudebního divadla Karlín, kde do filmu natáčel několik zásadních scén. [Zdroj: deník METRO] (hippyman)

  • Lída Baarová (2016)

    - Filip Renč sa po nakrúcaní vyjadril, že skončilo presne v plánovanom termíne a podľa jeho predstáv. „Bolo to moje najnáročnejšie nakrúcanie, ale z ničoho som nezľavil. Ako som film roky nosil v hlave, tak bude vyzerať na plátne.“ (JančiBači)

  • Sanitka 2 (TV seriál) (2013)

    - Podle kuloárů měl projekt dokonce namále. Když zjistili, že v novém scénáři figurují v plné síle hrdinové, kteří by podle minulého děje byli dávno v penzi, žasli režisér pokračování Filip Renč i autor původní Sanitky Jiří Hubač. Následovala mimořádná porada s tehdejším vedením ČT v čele s Jiřím Janečkem, na níž se zvažovala i možnost, že seriál půjde k ledu. Nakonec se rozhodlo, že jde o přípustnou „autorskou licenci“, kterou diváci nebudou zkoumat. Autoři seriálu si před jeho uvedením byly nedostatků vědomi, avšak věřili, že se nepřesnostmi nebude nikdo zabývat. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)

  • Habermannův mlýn (2010)

    - Autor předlohy Josef Urban se původně Habermannův mlýn chystal natočit s Filipem Renčem. Nesehnali ale dostatek peněz a práva k filmu se ocitla v Německu, kde vznikly i další verze scénáře včetně poslední jedenácté, podle které byl snímek natočen. [Zdroj: MF DNES] (zdeny99)

  • Kajínek (2010)

    - Film vznikal 5 let a vystřídalo se na něm 8 scénáristů. O jeho režii se původně zajímal Jiří Svoboda. Poté na projektu pracoval také Filip Renč a Ivan Fíla. V jednu chvíli se dokonce v médiích hovořilo o natočení dvou různých snímků na motivy kauzy Kajínek. Nakonec se režie chopil producent Petr Jákl mladší. (Vojcl)

  • Nedodržený slib (2009)

    - Sama Spišáka (Martin) v starom veku nahovoril Ivan Krivosudský, Ondřeja Vetchého (pán Friedman) nahovoril Miloslav Král, Jozefa Tkáča (pán Šebo) Boris Farkaš, Pavla Kříža (MUDr. Kollár) Martin Kaprálik a Filipa Renča (Jánoš) nahovoril Tibor Vokoun. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

  • Případ nevěrné Kláry (2009)

    - Rovnomenný román najúspešnejšieho súčasného českého spisovateľa Michala Viewegha vyšiel roku 2003. Jeho filmovú adaptáciu mal pôvodne realizovať režisér Filip Renč, napokon práva na sfilmovanie zakúpila talianska produkcia a snímka vznikla v produkcii talianskych spoločností Jean Vigo Italia, Medusa Film a českej In film Praha. (ash99)

  • Rebelové (2001)

    - Rebelové sa objavili dva roky po premiére filmu na javisku pražského divadla Broadway. Svoje filmové úlohy si zopakovali Zuzana Norisová, Betka Stanková a Jaromír Nosek, opäť v réžii Filipa Renča. (matthew.17)

  • Kolja (1996)

    - Kvôli scéne, kde mal fotograf (Filip Renč) pôvodne hrať starožitníka a ponúkať Loukovi (Zdeněk Svěrák) za brošňu nájdenú v žľabe "päť možno desať korún", boli na hodinu odstavené trolejbusy, aby nerušili v zábere cez výkladnú skriňu na ulicu. Renč ale nedokázal ani za túto dobu prispôsobiť intonáciu hlasu a s podobným výrazom opakovať predpísaných pár viet. (Raccoon.city)

  • Kolja (1996)

    - V malé roli fotografa se ve filmu objevil Filip Renč. (Terva)

  • Lucie Bílá - Láska je láska (hudební videoklip) (1992)

    - Režisér Filip Renč pri natáčaní niektorých scén nevpustil do štúdia speváčku Luciu Bílú, lebo nechcel, aby ovplyvnila vizuálnu stránku klipu. (Raccoon.city)

  • Requiem pro panenku (1991)

    - Postavu, kterou ztvárnil režisér Filip Renč, měl původně hrát Martin Dejdar, ale těsně před natáčením z toho sešlo, a tak si v časové tísni, kdy nebyl čas hledat náhradu, zahrál roli Vikiho sám Renč. (Zdroj: Rozmarná léta českého filmu - díl 3 (1992)). (ForGump)

  • Requiem pro panenku (1991)

    - Autor předlohy Josef Klíma spolupracoval na přípravách filmu s režisérem Filipem Renčem. Uvedl, že byli oba do značné míry ovlivněni Formanovým filmem Přelet nad kukaččím hnízdem (1975). „Na filmu je to dost vidět,“ řekl Klíma. (IZFNP)

  • Julek (1979)

    - Filip Renč (Julek) si za honorář z filmu koupil šlapací moped Babeta a skateboard. 618 (Hawaj)

Režijní filmografie

Filmy

2018 Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
2016 Lída Baarová
2013 Sebemilenec (TV film)
2011 Vetřelci a lovci: Krutá nevěra (TV film)
Vetřelci a lovci: Užij si se psem (TV film)
2010 Nemyslíš - zaplatíš!
2009 Hvězdář
Vetřelci a lovci: Zrozen bez porodu (TV film)
2008 Golem (divadelní záznam)
Hlídač č. 47
2007 Na vlastní nebezpečí
2004 Román pro ženy
2003 Kleopatra (divadelní záznam)
2001 Černí andělé: Pokoj bez oken (TV film)
Rebelové
1999 Polojasno
1995 Válka barev
1991 Requiem pro panenku

TV seriály

2013 Sanitka 2 (TV seriál)
Epizoda 13 (E13)
Epizoda 12 (E12)
Epizoda 11 (E11)
další epizody (13)
2001 Černí andělé (TV seriál)
Pokoj bez oken (E02)

Dokumentární

2009 Lucie Bílá Best of Video
2004 Lucie Bílá: Láska je Láska
1989 Loď do Bombaje (studentský film)
1988 Srdíčko (studentský film)
1987 Zapadákov (studentský film)
1986 Fanstory (studentský film)

TV pořady

1993 GEN - Galerie elity národa (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Lucie Bílá - Když tančí ďábel s andělem (hudební videoklip)
2014 Daniel Landa - Šmouha (hudební videoklip)
2002 Ilona Csáková feat. Bára Basiková & Monika Absolonová: Teď královnou jsem já (hudební videoklip)
1999 Iveta Bartošová: Nad jezerem (hudební videoklip)
1998 Lucie - Medvídek (hudební videoklip)
Lucie - Panic (hudební videoklip)
1995 Lucie Bílá - Dalekohled (hudební videoklip)
1993 Robo Grigorov - Ona je Madona (hudební videoklip)
1992 Lucie Bílá - Láska je láska (hudební videoklip)
Lucie Bílá - Zahrada rajských potěšení (hudební videoklip)
1991 Lucie Bílá - Requiem (hudební videoklip)
Metalinda - Zaľúbená žaba (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2013 Sebemilenec (TV film)
2008 Golem (divadelní záznam)
Hlídač č. 47
2001 Rebelové
1995 Válka barev
1991 Requiem pro panenku
1989 Běžec (TV film)

Dokumentární

1989 Loď do Bombaje (studentský film)

Herecká filmografie

Filmy

2009 Nedodržený slib
2008 Kouzla králů (TV film)
2007 Vratné lahve
2001 Tmavomodrý svět
1998 Za zdí (TV film)
1996 Kolja
1994 Jízda
1993 Nesmrtelná teta
1991 Princezna Fantaghiro: Jeskyně Zlaté růže (TV film)
Requiem pro panenku
1990 Dcera národa (TV film)
Jak s Kubou šili všichni čerti (TV film)
Koho ofoukne větříček (TV film)
Radostný život posmrtný (TV film)
1989 Blázni a děvčátka
Putování po Blažených ostrovech (TV film)
Strašidlo cantervillské (TV film)
Uzavřený okruh
1988 Cesta do krajiny Ty (TV film)
Duše a dušičky (TV film)
Dvojčata (TV film)
Jsem vrah? (TV film)
Můj cukrový sen (TV film)
Strom pohádek: O třech synech (TV film)
1987 Narozeniny režiséra Z. K.
Za zády peklo
1986 Jsi falešný hráč
O štěstí a kráse (TV film)
Papilio
Případ nevinné řeky (TV film)
1985 Čarovné dědictví
Malý vodní had (TV film)
1983 Levé křídlo
Putování Jana Amose
Stav ztroskotání
1981 Kaňka do pohádky
1979 Julek
Život je tvrdolín (TV film)
1978 Nechci nic slyšet
Plácek (TV film)
1976 Jakub
1975 Zrcadlo pro Kristýnu
1974 Hvězda padá vzhůru
Motiv pro vraždu
Na startu je delfín
Pavlínka
1973 Družina černého pera
1972 Pan Tau a cesta kolem světa

TV seriály

2004 3 plus 1 s Miroslavem Donutilem (TV seriál)
1988 Malé dějiny jedné rodiny (TV seriál)
Rodáci (TV seriál)
1987 Strom pohádek (TV seriál)
1986 Ostrov jistoty (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
1985 Třetí patro (TV seriál)
1984 My všichni školou povinní (TV seriál)
1974 30 případů majora Zemana (TV seriál)
1969 Pan Tau (TV seriál)

Dokumentární

2016 Film o filmu: Lída Baarová
2014 Tajemství Vladimíra Dlouhého (TV film)
2013 Český žurnál (TV seriál)
Český žurnál - Spřízněni přímou volbou (E04) (epizoda)
Hledá se prezident
Show!
Tajemství lásek slavných (TV film)
2012 Film o seriálu: Sanitka 2 - Návrat po 30 letech (TV film)
2011 Tajemství Jiřiny Bohdalové (TV film)
2007 Film o filmu: Na vlastní nebezpečí (TV film)

TV pořady

2016 Film 2016 (TV pořad)
2014 Lucie - Retrovideo (TV pořad)
2013 Český lev 2012 (TV pořad)
2012 Český lev 2011 (TV pořad)
2011 Barrandovský videostop (TV pořad)
2010 Hyde Park (TV pořad)
Taneční skupina roku 2009 (TV pořad)
2008 Hvězdný reportér (TV pořad)
Interview B.T. (TV pořad)
Intimní zpověď (TV pořad)
2006 Čétéčko (TV pořad)
Extra (TV pořad)
2005 Svět na kolejích (TV pořad)
Všechnopárty (TV pořad)
2002 Tváře českého filmu (TV pořad)
1999 Banánové rybičky (TV pořad)
NASTUPUJE AMFORA (TV pořad)
1994 Televizní noviny (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(446)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace