foto

Jan Svěrák

  • nar. 6.2.1965 (52 let)
    Žatec, Československo

Režijní filmografie

Filmy

2017 Po strništi bos
2014 Tři bratři
2010 Kuky se vrací
2007 Vratné lahve
2001 Tmavomodrý svět
1996 Kolja
1994 Akumulátor 1
Jízda
1991 Obecná škola
1988 Ropáci (studentský film)

Dokumentární

2013 Proso - opereta DJC (koncert)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Diskuze k tvůrci (67)

<< novější 4 3 2 1
    • 28.2.2017  22:56
    ArsenalEagle
    (hodnocení, komentáře)

    Doufám, že se ještě dočkám kvality jakou byl zpracovaný Tmavomodrý svět.. Jako neříkám nic, Obecná škola nebo i Kolja byly také výborné, ale TS ve mě zanechalo opravdu odezvu. Rodák ze stejného města co já, ale s odstupem let pozoruju, že mu (jak bylo zmíněno i podemnou) tvorba s tátou zbrzdila  kariéru.. Kvalitu má obrovskou, jen by to chtělo oživit v nějakém hollywoodském velkofilmu, na který určitě ještě má. Co si budeme povídat, mladej chlapík, ale za 15 let má na kontě 3 (dle mého) oproti těm starším spíš nevydařené filmy :-)

    • 6.2.2017  14:56
    Narcis
    (hodnocení, komentáře)

    Všecko nejlepší, borče - těším se na "strniště" a přeju ti, ať se ti splní tvůj sen - točit film jehož rozpočet na jednu minutu bude ten samej jako je u nás na celej film ... 

    • 16.8.2015  22:08
    LaserGun
    (hodnocení, komentáře)
    • 18.5.2015  02:17
    berg.12
    (hodnocení, komentáře)

    Korra: Přesně tak, na to je skoro 20 let pozdě.

    • 17.5.2015  22:47
    lukisek179
    (hodnocení, komentáře)

    Korra: Měl by se postavit na vlastní nohy, propásl svou šanci, scénáře z Ameriky mu chodili, teď už mu přijde možná tak prd..

    • 17.5.2015  22:27
    Korra
    (hodnocení, komentáře)

    Ne že by se mi nelíbilo, jak převádí na plátno scénáře svého otce, ale přece jen mám pocit, že už by měl zkusit jiný inspirační zdroj. Copak Kolja, ale taková Jízda...

    na příspěvěk reagoval lukisek179 , berg.12
    • 28.2.2015  13:52
    LaserGun
    (hodnocení, komentáře)

    easer07: Prečo? Má to všetko, čo česká rozprávka má mať!

    • 28.2.2015  13:38
    easer07
    (hodnocení, komentáře)

    Trochu mě zklamali Tři bratři

    na příspěvěk reagoval LaserGun
    • 24.2.2015  11:46
    Martin741
    (hodnocení, komentáře)

    Lasergun : Jo, to viem

    • 23.2.2015  21:21
    lukisek179
    (hodnocení, komentáře)

    LaserGun: No vidíš! Jsi šikovný pionýr! :D
    Jo, je pravda, že po režijní stránce jsou jeho filmy velice kvalitní, ale vážně by měl jen točit. On už měl být dávno v Hollywoodu. Jeden známi režisér, nevzpomenu si teď narychlo kdo to byl, tak říkal, že je veliká škoda, že režiséři, jako je Jan Svěrák nemůžou točit co, co chtějí. Jako já s ním souhlasím, ale Jan si za to může vážně sám. Dostal tolik nabídek na režírování v Americe, ale všechno odmítl. Argumentoval to tím, že neumí točit cizí filmy. Chodilo mu klidně 30 nabídek ročně. Pořád odmítal. Pak těch nabídek bylo pořád méně a méně až do té doby, že nechodí už žádná. Za to si může sám. Oni mu chtěli dát šanci, ale on jí odmítl. To je jasný, že se na něj pak vykašlou a dají to někomu, kdo o to stojí. Tak ať si teď hlavně nestěžuje, že nemá peníze na filmy. 

    • 23.2.2015  20:49
    LaserGun
    (hodnocení, komentáře)

    lukisek179: Našiel som si ten článok :) Dúfam, že čoskoro zverejní názov predlohy :) Fandím mu. Je to najinteligentnejší tvorca v Česku.

    na příspěvěk reagoval lukisek179
    • 23.2.2015  20:38
    lukisek179
    (hodnocení, komentáře)

    LaserGun: Hele, pořád čtu se Svěrákem rozhovory. Nevím, kde to bylo přesně, ale o tom novým filmu říkal, že se radí i s nějakým dramaturgem z americké HBO a vypadá to dobře. Ale do té realizace to má daleko, protože když by chtěl obsadit hvězdné herce, tak by musel mít studio. Bez studia do toho nikdo totiž nechce jít. Na stejném problému skončil i Henderson, král deště. 

    na příspěvěk reagoval LaserGun
    • 23.2.2015  20:27
    LaserGun
    (hodnocení, komentáře)

    lukisek179: Odkiaľ máš tú informáciu? 

    na příspěvěk reagoval lukisek179
    • 23.2.2015  20:02
    lukisek179
    (hodnocení, komentáře)

    LaserGun: To už asi nenatočí, prý to není aktuální téma. V nejbližší době píše scénář podle irské předlohy, ale prý zrealizování tohoto filmu v budoucnosti je asi okolo 20%. Je dobrý režisér, ale měl by točit a ne se soudit nebo říkat, že nemůže sehnat peníze na film. Ujel mu vlak od Tmavomodrého světu. Měl natočit něco z Ameriky. Třeba pro takového Jákla Jr. peníze na film asi nejsou problém a film ještě prodá do amerických kin. 

    na příspěvěk reagoval LaserGun
    • 23.2.2015  16:30
    LaserGun
    (hodnocení, komentáře)

    V najbližších rokoch čakám, že natočí Henderson, král deště v anglickom jazyku!

    na příspěvěk reagoval lukisek179
    • 23.2.2015  16:28
    LaserGun
    (hodnocení, komentáře)

    Apolskis: Ja mám Jana rád a nedám naňho dopustiť :)

    • 23.2.2015  15:44
    Apolskis
    (hodnocení, komentáře)

    LaserGun: Trapošina z hlavy kavárenského Jebáka.

    na příspěvěk reagoval LaserGun
    • 23.2.2015  15:39
    LaserGun
    (hodnocení, komentáře)

    Apolskis: Cimrmanovská mystifikácia z hlavy Svěráka juniora :) 

    na příspěvěk reagoval Apolskis
    • 23.2.2015  15:15
    Apolskis
    (hodnocení, komentáře)

    LaserGun: Prej povedal Spáčilovej, že Carrey bol pži udělovánije českijego lefa, ale vieš čo, bulvár.

    na příspěvěk reagoval LaserGun
    • 23.2.2015  14:46
    LaserGun
    (hodnocení, komentáře)

    Apolskis: Prečo?

    na příspěvěk reagoval Apolskis
    • 23.2.2015  06:14
    Apolskis
    (hodnocení, komentáře)

    Vtipálek.

    na příspěvěk reagoval LaserGun
    • 31.10.2014  09:54
    sator
    (hodnocení, komentáře)

    Doporučuji, pobavil jsem se čím Honza. začínal...

    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10176269182-retro/209411000360032/titulky

<< novější 4 3 2 1

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(3 627)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace