foto

Miko Hughes

  • nar. 22.2.1986 (32 let)
    Apple Valley, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Miko začal svou hereckou kariéru, když mu bylo 22 měsíců a následoval jeho první celovečerní film ve 27 měsících. Od tohoto brzkého zahájení se Miko stal jedním z nejvytíženějších mladých herců v Hollywoodu. Miko je nejvíce znám z filmu MERCURY (1998), kde ztvárnil autistického chlapce, hrajícího po boku Bruce Willise. Krom toho hrál v akčním fantasy SPAWN (1997), APOLLO 13 (1995), POLICAJT ZE ŠKOLKY (1990) a ve filmu HŘBITOV DOMÁCÍCH ZVÍŘÁTEK (1989). Také se objevuje v mnoha televizních filmech a opakovaně jako hostující hvězda v mnoha seriálech, včetně BAYWATCH (1989), DOTEK ANDĚLA (1994) nebo CHŮVA K POHLEDÁNÍ (1993). Miko obdržel cenu Emmy za propůjčení hlasu Tommyho v animovaném televizním seriálu LIFE WITH LOUIE (1995). Jeho další propůjčené hlasy patří Slyovi a Wittovi, dětským dvojčatům v celovečerním filmu MALÍ GÉNIOVÉ (1999).

Miko je indiánské jméno a znamená "Šéf" v jazyce Chickasaw. Miko je včelař a vlastní 30 000 včel, které považuje za své domácí mazlíčky. Kromě včel má kočku jménem Spaz. Je synem Johna Hughese, má dva starší bratry Mikhaela a Mitchela a starší sestru Molly. Žije v Apple Valley, Kalifornii, při práci ale považuje za své trvalé bydliště Oklahomu. Přes noc hraje jako DJ.

Lucie "Jerris008" Studničková

Herecká filmografie

Filmy

2018 After Ours
William Froste
2015 A City of Shoulders and Noses
2011 Remains
2008 Tropická bouře
2006 Surfařská akademie
2005 Dogg's Hamlet, Cahoot's Macbeth
2002 Zloději času
2001 Magic Rock
2000 Návrat na Medvědí horu
1999 Malí géniové
Poslední let
Příslib smrti (TV film)
1998 Mercury
Na konci cesty (TV film)
1997 Opravdoví kamarádi
Spawn
1996 Příběh o Santa Clausovi (TV film)
1995 Apollo 13
Stopa po slzách (TV film)
1994 Life with Louie: A Christmas Surprise for Mrs. Stillman (TV film)
Natural Selection (TV film)
Nová noční můra
Poldové a zloději
1993 Big Boys Don't Cry (TV film)
Jackova ukolébavka
The Town Santa Forgot (TV film)
1992 Burden of Proof, The (TV film)
Ztracené dítě (TV film)
1990 Policajt ze školky
Unspeakable Acts (TV film)
1989 Hřbitov domácích zvířátek

TV seriály

2012 The New Adventures of Pinkgirl and The Scone (TV seriál)
2007 Cavemen (TV seriál)
2005 Veronica Mars (TV seriál)
Řidič Ed (S02E02)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
1999 Roswell (TV seriál)
Twice in a Lifetime (TV seriál)
1996 Adventures from the Book of Virtues (TV seriál)
Arnoldovy patálie (TV seriál)
1995 Parent 'Hood, The (TV seriál)
Život s Louiem (TV seriál)
1994 Dotek anděla (TV seriál)
Chůva k pohledání (TV seriál)
Sunday in the Park with Fran (S01E18)
1992 Hangin' with Mr. Cooper (TV seriál)
Melrose Place (TV seriál)
Picket Fences (TV seriál)
Shaky Ground (TV seriál)
1990 Babes (TV seriál)
Beverly Hills 90210 (TV seriál)
1989 Doogie Howser, M.D. (TV seriál)
Pobřežní hlídka (TV seriál)
Sister Kate (TV seriál)
1987 Out of This World (TV seriál)
Plný dům (TV seriál)
1984 CBS Schoolbreak Special (TV seriál)

Dokumentární

2018 FredHeads: The Documentary
2016 Unearthed & Untold: The Path to Pet Sematary
2010 Never Sleep Again: The Elm Street Legacy
2003 VH-1 Where Are They Now? - Horror Movie Stars (TV film)

Režijní filmografie

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace