foto

Lisa Robin Kelly

  • nar. 5.3.1970
    Southington, Connecticut, USA
  • zem. 15.8.2013 (43 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Lisa Robin Kelly byla americká herečka, která se nejvíce blýskla v seriálu "Zlatá sedmdesátá" (1998), kde si zahrála Laurie, starší a promiskuitní sestru Erica Formana. Tato role jí na TV Maxim zajistila 6. místo na žebříčku "Nejlepší nymfy". Během prvních dvou let si užívala úspěch, popularitu a získala roli v komedii Ďábelská hra (1999). Během natáčení však začala mít problémy s užíváním drog a díky tomu o svou roli v seriálu přišla, což se v ději vysvětlilo jejím odchodem na školu. V páté sérii jí byl nabídnut návrat, ale protože se po pár epizodách vrátila do starých kolejí a k tomu ještě začala pít, byla nakonec nahrazena Christinou Moore.

Narodila se 5. března 1970 v americkém v Connecticutu, vyrůstala v Southingtonu a zemřela 14. srpna 2013 v Californii. Roku 1992 si z Goodmanovy školy dramatu na Depaulské univerzitě odnesla titul "bakalář umění". Před kamerou poprvé stála ve svých 21 letech a to v epizodě seriálu Ženatý se závazky (1992), kde se v roce 1997 objevila ještě dvakrát. Ve stejné době si zahrála Danu v hororu Amityville Dollhouse (1997). Potom přišlo krátké období slávy díky seriálu Zlatá sedmdesátá (1998) a to delší, drogové a alkoholové, které se jí stalo osudným.

V roce 2010 dostala díky řízení v opilosti na 12 měsíců podmíněný trest s dohledem v severní Karolíně. V březnu 2012 byla zadržena pro těžký zločin za ublížení na zdraví o 19 let staršímu manželovi Robertovi Josephu Gilliamovi a byla propuštěna po složení kauce v hodnotě $50,000. Zločin byl vyšetřován na základě vyplnění stížnosti Johna Michase, expřítele Lisy. V témže roce ji s manželem zatkla policie pro rušení pořádku, byli obviněni ze vzájemného napadení a vzati do vazby. V roce 2013 byla zadržena za parkování v jízdním pruhu a nesplnění testu střízlivosti.

Problémů s alkoholem a manželských neshod stále přibývalo a po Robertově posledním surovém útoku pro něj Lisa získala zákaz přiblížení a vyplnila žádost o rozvod, avšak před svým úmrtím se již rozvést nestihla. Ve věku 43 let zemřela v kalifornské rehabilitační klinice během spánku na mnohonásobnou drogovou intoxikaci.

Argondia

Herecká filmografie

Filmy

2002 Alikes (TV film)
1999 Late Last Night (TV film)
Zabijte ho!
Ďábelská hra
1998 Mladá srdce (TV film)
Planeta barbarů
1997 Performance Anxiety
Sám (TV film)
1996 Amityville: Dollhouse
Suddenly (TV film)
1995 Fast Forward (TV film)
Payback
Spring Fling! (TV film)
Terror in the Shadows (TV film)
1994 Oběti zloby (TV film)
Relentless IV - Vykoupení

TV seriály

2003 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Oslava (S05E25)
Imigrantská píseň (S05E24)
Jen a jen moje chyba (S05E23)
2002 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Děkuju ti (S05E08)
2001 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Fez dostane holku (S03E12)
Zimní bouda (S03E10)
2000 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Jackie balí Hyda (S03E08)
Šílenství po dítěti (S03E07)
Ericovy kalhotky (S03E06)
další epizody (20)
1999 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Laurie se stěhuje (S02E11)
Redovy narozeniny (S02E10)
Cigareta (S02E09)
další epizody (15)
Čarodějky (TV seriál)
Láska je zlá (S01E21)
1998 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Vánoce (S01E12)
Díkůvzdání (S01E09)
Erikovy narozeniny (S01E02)
1997 Ženatý se závazky (TV seriál)
Rozejít se je snadné (1. část) (S11E14)
1996 Akta X (TV seriál)
Syzygie (S03E13)
1992 Ženatý se závazky (TV seriál)
Servírka Kelly (S07E08)
1965 Tak jde čas (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace