foto

Maria Šarapovová

  • nar. 19.4.1987 (31 let)
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ruská profesionální tenistka a modelka Maria Šarapovova vlastním jménem Marija Jurjevna Šarapova se narodila 19. dubna 1987 v Ňagani.

Je stříbrná olympijská medailistka z Londýnských her 2012, kde byla vlajkonoškou ruské výpravy. Je bývalá světová jednička ve dvouhře, v roce 2004 vyhrála Turnaj mistryň. Na okruhu WTA Tour vyhrála tři turnaje ve čtyřhře a třicet pět ve dvouhře, včetně všech čtyř Grand Slamů. Stala teprve desátou hráčkou historie a šestou v otevřené éře, která zkompletovala Grand Slam. Před pár lety ji trénovala bývalá světová jednička Jimmy Connors.

Kromě tenisu se věnuje modelingu a reklamním aktivitám. Časopis Forbes ji opakovaně označil nejbohatší sportovkyní světa, jejíž roční příjmy se pohybují okolo 25 miliónů dolarů.

Jiří "BloodMax" Neubauer

Herecká filmografie

Filmy

2018 Debbie a její parťačky

TV seriály

2018 Miliardy (TV seriál)
Redemption (S03E10)
2006 Happy! (TV seriál)

Dokumentární

2017 Maria Sharapova: The Point (TV film)
2014 Roland Garros
Wimbledon 2014 (TV film)
2011 125 Years of Wimbledon: You Cannot Be Serious (TV film)
2005 Maria Šarapovová - zrození hvězdy (TV film)
1985 American Masters (TV seriál)

TV pořady

2012 Larry King Now (TV pořad)
London 2012: Games of the XXX Olympiad (TV pořad)
Večernij Urgant (TV pořad)
2009 Noční Show Jimmyho Fallona (TV pořad)
2007 Chelsea Lately (TV pořad)
2005 Muhan dojeon (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
1994 Extra (TV pořad)
1993 Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1988 Live with Regis and Kathie Lee (TV pořad)
1981 20 heures le journal (TV pořad)
1952 Today (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace