foto

Gabriel Corrado

  • nar. 12.12.1960 (58 let)
    Buenos Aires, Argentina

Biografie

Gabriel Corrado celým jménem Gabriel Andrés Andreachi Corrado  je argentinský herec, producent a spisovatel, který se narodil 12.prosince 1960 v Buenos Aires. Je známý především jako  představitel televizních telenovel. Má dva bratry  Guillerma a Fernanda Corradovi , oba se stali novináři. Gabriel šel studovat na univerzitu medicínu, pak po dvou letech z university odešel, aby se stal hercem. Mluví italsky, španělsky, francouzsky a anglicky. 

Jeho první debut byl v roce 1982 v  Pantalones Azules, ale jeho první hlavní role přišla v telenovele Quiero Morir Maňana (1987), kde hrál po boku Rubén Ballester a Mariany Karr. Gabriel Corrado získal mezinárodní uznaní  s televizním seriálem Chiquititas (1995) a s telenovelami Perla Negra (Čierna Perla) (1994), která se vysílala i na slovenských obrazovkách,  a kde hrál hlavní roli s královnou telenovel Andreou Del Boca, v telenovele účinkovali  herci jako jsou Norberto Diaz, Maria Rossa Galo, Regina Lamm, Jorge D' Elía, Millie Stegmann, Gino Renni, Facundo Arana a další, získal i ocenění a uznaní s tele-novelou Zingara (1996), kde jsi opět zahrál hlavní roli s královnou telenovel Andreou Del Boca, kde opět účinkovali i herci jako jsou María Rosa Gallo, Facundo Arana, Gino Renni, Lydia Lamaison a další.

V roce 1996 jsi zahrál s Paolu Krum v mini sérii Arcángel El  (1996) a v roce 1997 jsi zahrál v telenovele Hobre De Mar (1997) s Vivianou Saccone , tato telenovela byla natočená v přírodních krajinách Mar De Plata.  V roce 1997 hrál ještě v telenovele Milady (1997),  kde hrál hlavní roli s Osvaldem Laportem a Florencii Raggi , tato telenovela se vysílala i na českých obrazovkách.  V roce 2000 jsi zahrál hlavní roli v telenovele Luna Salvaje (Divoký Měsíc) (2000), která také běžela na českých obrazovkách a v roce 2002 si zahrál hlavní roli s Valerii Bertuccelli v telenovele Máximo corazón (Darované Srdce) (2002).

Účinkoval i v telenovelách Amándote (1988), Extraña dama, La (1989), Amándote II (1990), Manuela (1991), tato telenovela běžela i na českých a slovenských obrazovkách, Soy Gina (1992), Princesa (1992), v této telenovele si zahrál hlavni roli spolu Hildu Abrahamz, Primer amor (1992),  v této telenovele si také zahrál hlavní roli spolu Grecii Colmenares. A v roce 2014 jsi zahrál v seriálu Noche y Dia Junto a Vos (2014), kde hlavni roli hrály Facundo Arana a  Romina Gaetani.

V roce 2013 Gabriel napsal svojí knihu El Secreto Aladina. Gabriel je ženatý a má tři děti, dvě dcery Luciu a Claru  a syna Lusace.

Beze "Cvalek" Jména

Herecká filmografie

Filmy

2019 Baldío
2018 El amor menos pensado
2010 Verano amargo
2009 Paco
1988 Apartmá nula

TV seriály

2002 Darované srdce (TV seriál)
2000 Divoký měsíc (TV seriál)
Tiempofinal (TV seriál)
1999 Mediterráneo (TV seriál)
1997 Hombre de mar (TV seriál)
Milady (TV seriál)
1996 Arcángel, El (TV seriál)
1995 Chiquititas (TV seriál)
Zíngara (TV seriál)
1994 Perla negra (TV seriál)
1992 Primer amor (TV seriál)
Princesa (TV seriál)
Soy Gina (TV seriál)
1991 Manuela (TV seriál)
1990 Amándote II (TV seriál)
1989 Extraña dama, La (TV seriál)
1988 Amándote (TV seriál)
No va más (la vida nos separa) (TV seriál)
1987 Quiero morir mañana (TV seriál)