foto

Eric Lively

  • nar. 31.7.1981 (35 let)
    Atlanta, Georgia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec Eric Lively se narodil 31. července 1981 v Atlantě v Georgii. Všichni členové jeho rodiny pracovali a pracují v zábavním průmyslu. Když Eric dokončil střední školu, ihned se odstěhoval do New Yorku,aby studoval fotografování. Fotografování studoval na Parsons The New School for Design. V New Yorku byl také osloven lidmi z The Ford Agency, kteří chtěli aby se začal věnovat modelingu. Zúčastnil se například kampaní pro Levi´s nebo Tommy Hilfiger. Později se ale přestěhoval do Los Angeles.

Svoji první roli si odbyl v době, kdy byl ještě dítě ve snímku BRAINSTORM režisérky Natalie Wood. V roce 1994 se objevil v televizním thrilleru OZBOJENÝ A NEVINNÝ a o čtyři roky později jsem ho mohli také vidět ve filmu SANDMAN, který mimochodem režíroval jeho otec Ernie Lively. Fanoušci teenagerovských komediií si ho určitě pamatují ze snímku PRCI,PRCI,PRCIČKY. Tato komedie měla obrovský úspěch a hlavní roli si tu zahrál Jason Biggs. Poté se až do roku 2004 věnoval spíše natáčení televizních filmů jako VZPOURA, PRÁVO NA ŽIVOT, EXPRESS YOURSELF nebo PAKT.

V roce 2004 si zahrál v působivém dramatu MLUV, ve kterém hlavní postavu ztvárnila Kristen Stewart. Největší zlom v kariéře, ale zaznamenal až rolí v průkopnickém seriálu THE L WORD z prostředí L.A. Seriál pojednává o životech, problémech a láskách lesbických žen. Eric v seriálu hrál celou druhou sezónu a ztvárnil mladého dokumentaristu Marka Waylanda. Po skončení jeho prací na seriálu se objevil například v thrilleru OSUDOVÝ DOTEK 2. Poté byl k vidění v hororu KRUTÁ RASA, kde ztvárnil mladíka, který vyjíždí se svou přítelkyní, bratrem a kamarády na dovolenou, kde je napadnou zmutovaní psi a jejich dovolená se mění v boj o život. Ve filmu se objevila také řada známých tváří jako například Michelle Rodriguez, Oliver Hudson, Taryn Manning nebo Hill Harper. Zanedlouho poté hrál v dramatu SEX AND BREAKFAST s Maculayem Culkinem. Také účinkoval v dalším dramatu PŘEŽIJ! s Evou Mendes. Jeho zatím posledním snímkem je akční DEEP WINTER kde se objevil po boku Michaela Madsena. Zahostoval si také v seriálech MODERN MAN, THE NINE nebo FULL HOUSE.

Má čtyři sourozence (Blake,Robyn,Jason,Lori), objevil se ve videoklipu k písni Walk Me Home od Mandy Moore, má šest tetování, miluje kapely Muse a Radiohead a kvůli Disneyho pořadu SO WEIRD se musel naučit hrát na kytaru.

Monika "nipandelm" Š.

Herecká filmografie

Filmy

2014 BFFs
2013 Madea Christmas, A
2008 Hladina adrenalinu
2007 Přežij!
Sex and Breakfast
2006 Krutá rasa
Osudový dotek 2
2004 Mluv
2002 Pakt (TV film)
Paranormal Girl (TV film)
2001 Právo na život (TV film)
Vzpoura (TV film)
1999 Prci, prci, prcičky
1998 Sandman
1994 Ozbrojený a nevinný (TV film)
1983 Brainstorm

TV seriály

2010 V utajení (TV seriál)
2006 Devět rukojmí (TV seriál)
Modern Men (TV seriál)
2004 Láska je Láska (TV seriál)
2003 Minuta se Stanem Hooperem (TV seriál)
2001 Express Yourself (TV seriál)
1999 Pro strach uděláno (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace