foto

Slash

  • nar. 23.7.1965 (53 let)
    Stoke-on-Trent, Staffordshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vlastním jménem Saul Hudson známý pod pseudonymem Slash se narodil anglickému Židovi a afro-americké matce, kteří spolu podnikali. V patnácti dostal svoji první kytaru ( akustickou ). Kytaře se věnoval 10 – 12 hodin denně, což mělo drtivý dopad na jeho studijní výsledky. Slash nakonec studia zanechal.

Zúčastnil se konkurzu skupiny Poison. Potom potkal bubeníka Stevena Adlera s kterým založili skupinu Road Crew. Krátce na to se setkali s kytaristou Izzym Stradlinem, který jim přehrál kazetu na které zpíval Axl Rose. Poté, když se nemohli dva členové Axlovy nové skupiny Hollywood Rose připojit k jeho prvnímu vystoupení, Slash a Steve se dobrovolně připojili jako noví členové. Krátce nato se skupina přejmenovala na Guns N' Roses. Slash si v této kapele vytvořil jméno mezi nejlepšími kytaristy současnosti. Skoro každé vystoupení obsahovalo jeho sólo, trvající 5 až 15 minut, při kterém dav ohromoval svým výjímečným nadáním. Slash měl také vystoupení s takovými rozličnými umělci jako Lenny Kravitz, Michael Jackson a Queen. V roce 1996 oficiálně opouští kapelu se slovy, že by dál nedokázal pracovat s Axlem.

Od poloviny 90. let až do začátku nového století Slash hrával s mnohými kapelami. Hrával různé hudební žánry, ale v žádné kapele nebyl jako člen. V roce 2002 se znovu spojil s Duffem McKaganem a Mattem Sorumem, aby vystoupili na rozlučkovém koncertu bubeníka Randy Castilla. Pochopili, že to mezi nimi stále funguje a tak se rozhodli spolu založit novou skupinu pod názvem The Project. Poté se přejmenovali na Velvet Revolver.

Slash je také znám svými charakteristickými rysy jako jsou černé kudrnaté vlasy, nošení cylindru a neodpustitelným cigárem v puse. Momentálně žije v Beverly Hills se svou ženou Perlou, se kterou má dva syny.

Luboš "DeAthmark" Marek

Herecká filmografie

Filmy

2014 Slash with Myles Kennedy and the Conspirators Live from the Roxy (TV film)
2012 Gotten
Yle Live: Michael Monroe 50 vuotta (koncert)
2009 Bruno
Chronicles of Holly-Weird, The
1999 Muži bez zábran
1997 Soukromé neřesti
1988 Sázka na smrt

TV seriály

2016 Milo a Murphyho zákon (TV seriál)
2003 Kid Notorious (TV seriál)
1994 Space Ghost Coast to Coast (TV seriál)
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
In the Groove (S06E10)

Dokumentární

2018 Steven Tyler: Out on a Limb
2017 Haunters: The Art of The Scare
Rumble: The Indians Who Rocked The World
2016 It's so Easy and Other Lies
2015 Rock Icons (TV seriál)
2014 As the Palaces Burn
Distortion of Sound, The
Lennon or McCartney
Play It Loud: The Story of Marshall (TV film)
The Life, Blood and Rhythm of Randy Castillo
2012 B. B. King
2011 My First Guitar
Příběh heavy metalu (TV seriál)
Slash Made in Stoke 24/7/11 (koncert)
2010 Robert Williams Mr. Bitchin'
2009 Herpers
Rock Prophecies
2008 Anvil! The Story of Anvil
The Black List: Volume One
2007 Guns N' Roses: The Story (TV film)
2005 100 Greatest Albums, The (TV film)
Classic Albums: Motorhead - Ace of Spades
2003 Making of 'Hulk', The
2002 Bad Company: In Concert - Merchants of Cool (koncert)
2000 100 Greatest Artists of Hard Rock (TV seriál)
1997 Behind the Music (TV seriál)
Fistful of Alice, A (TV film)
1995 The Concert for the Rock and Roll Hall of Fame (koncert)
Woodstock '94
1994 Carole King: A New Colour in the Tapestry (koncert)
Guns N Roses: The Making of 'Estranged'
1993 Guns N Roses: The Making of 'Don't Cry'
Guns N Roses: The Making of 'November Rain'
1992 Freddie Mercury Tribute: Concert for AIDS Awareness, The (koncert)
Guns N Roses: Use Your Illusion I (koncert)
Guns N Roses: Use Your Illusion II (koncert)
1991 Alice Cooper: Prime Cuts
1990 Metalhead Video Magazine Volume 2
1988 Guns N Roses: Live at the Ritz (koncert)

TV pořady

2014 2014 MTV EMA (TV pořad)
2011 Comedy Central Roast of Charlie Sheen (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Grammy Awards 2010 (TV pořad)
2008 MTV Video Music Awards 2008 (TV pořad)
That Metal Show (TV pořad)
2006 Bizarní jídla (TV pořad)
Mulatschag (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
Anna Nicole Show, The (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1996 Never Mind the Buzzcocks (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1994 Howard Stern (TV pořad)
1993 Jools's Hootenanny (TV pořad)
Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
Noční show Davida Lettermana (TV pořad)
1964 Top of the Pops (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 The Black Eyed Peas - Don't Stop The Party (hudební videoklip)
2010 Rihanna & Slash - Rockstar 101 (hudební videoklip)
1998 Guns N' Roses: Welcome to the Videos (hudební videoklip)
1993 Dangerous: The Short Films (hudební videoklip)
Michael Jackson: Give in to Me (hudební videoklip)
1991 Guns N' Roses - Don't Cry (hudební videoklip)
Guns N' Roses - November Rain (hudební videoklip)
Guns N' Roses - You Could Be Mine (hudební videoklip)
1987 Guns N' Roses - Sweet Child O' Mine (hudební videoklip)

Producentská filmografie

Skladatelská filmografie

Režijní filmografie

Hudební videoklipy

1998 Guns N' Roses: Welcome to the Videos (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace