foto

Olly Murs

  • nar. 14.5.1984 (35 let)
    Essex, Anglie, Velká Británie

Biografie

Oliver Stanley Murs, neboli "Olly Murs" je britský zpěvák, textař a televizní moderátor. Olly se narodil 14. května 1984 ve Withamu v Anglii. Jeho rodiči jsou Vicky - Lyn a Peter Mursovi. Olly má dvojče Bena a sestru Fay. 

Jako malý se Olly věnoval fotbalu, po tom, co se zranil, však s fotbalem skončil. V roce 2007 se zúčastnil soutěže Deal or No Deal, zde však vyhrál pouze deset liber. 

V roce 2009 se Olly přihlásil do X - Faktoru, kde skončil na druhém místě. Tato soutěž odstartovala jeho kariéru. O rok později podepsal nahrávací smlouvu s Epic Records a Syco Music a v srpnu téhož roku vydal svůj první singl Please Don´t Let Me Go. Na konci roku vydal své první album s názvem Olly Murs. 

Dnes má na kontě několik alb (např. Right Place Right Time, Never Been Better) a desítky písní (např. Dear Darlin´, Hand On Heart, Wrapped Up, Army Of Two, Troublemaker, You Don´t Know Love).

Šárka "Sarkakon" Konopiská

Herecká filmografie

TV seriály

2016 Michael McIntyre's Big Show (TV seriál)
2008 90210: Nová generace (TV seriál)

Dokumentární

2016 New Pop Festival - Das Special (koncert)
2012 The Talent Show Story (TV seriál)

Hudební videoklipy

2018 Olly Murs - Excuses (hudební videoklip)
Olly Murs - Moves ft. Snoop Dogg (hudební videoklip)
2017 Kungs feat. Olly Murs, Coely - More Mess (hudební videoklip)
Olly Murs ft. Louisa Johnson - Unpredictable (hudební videoklip)
2016 Olly Murs - Grow Up (hudební videoklip)
Olly Murs - You Don't Know Love (hudební videoklip)
2015 Olly Murs - Seasons (hudební videoklip)
2014 Band Aid 30 - Do They Know It's Christmas? (hudební videoklip)
Olly Murs feat. Demi Lovato - Up (hudební videoklip)
Olly Murs ft. Travie McCoy - Wrapped Up (hudební videoklip)
2012 Olly Murs - Army of Two (hudební videoklip)
Olly Murs - Hand on Heart (hudební videoklip)
Olly Murs - Right Place Right Time (hudební videoklip)
Olly Murs - Troublemaker ft. Flo Rida (hudební videoklip)
2011 Olly Murs - Dance With Me Tonight (hudební videoklip)
Olly Murs - Oh My Goodness (hudební videoklip)
Olly Murs feat. Rizzle Kicks - Heart Skips a Beat (hudební videoklip)
2010 Olly Murs - Busy (hudební videoklip)
Olly Murs - Please Don't Let Me Go (hudební videoklip)
Olly Murs - Thinking of Me (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2015 The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
2013 Circus Halligalli - Best of (TV pořad)
2012 Sunday Brunch (TV pořad)
2011 Big Morning Buzz Live (TV pořad)
Jonathan Ross Show, The (TV pořad)
The BRIT Awards 2011 (TV pořad)
2010 Daybreak (TV pořad)
2009 Alan Carr: Chatty Man (TV pořad)
Cheryl Cole's Night In (TV pořad)
VEVO Go Shows (TV pořad)
2008 Celebrity Juice (TV pořad)
2007 Britain's Got More Talent (TV pořad)
Británie má talent (TV pořad)
The Graham Norton Show (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2005 Dancing with the Stars (TV pořad)
X Factor, The (TV pořad)
2004 Strictly Come Dancing (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
The Xtra Factor (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
The Best Hit USA (TV pořad)
1999 Loose Women (TV pořad)
1998 Who Wants to Be a Millionaire (TV pořad)
1997 The Dome (TV pořad)
1996 Never Mind the Buzzcocks (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1975 Good Morning America (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2016 Olly Murs - Grow Up (hudební videoklip)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky