Reklama

Reklama

Agustina Cherri

Agustina Cherri

nar. 15.02.1983 (41 let)
Buenos Aires, Argentina

Biografie

Agustina Cherry vyrůstala jako fanynka Flavie Palmiero, slavné moderátorky dětských pořadů z doby jejího dětství. Navštěvovala taneční kurzy a cítila, že se jednou stane skvělou tanečnicí. V roce 1990 se Agustina dozvěděla, že v Palmieriném televizním pořadu La Ola Esta de Fiesta televize Telefe probíhá konkurz na dětské tanečníky. Cherri požádala svou matku, aby ji na konkurz vzala, a byla do pořadu vybrána, což byla její první zkušenost se showbyznysem.

Agustina Cherri se poprvé proslavila rolí Camily v seriálu Grande Pa! z roku 1991, díky kterému se stala populární mezi argentinskými teenagery. Ve stejné době se zúčastnila variace na La Ola Esta de Fiesta, Flavia Esta de Fiesta. V roce 1993 si zahrála Paolu v seriálu Regalo del Cielo, který se nestal velkým hitem a u široké veřejnosti se stal spíše zapomenutým pořadem.

Její sláva dále rostla po prvním účinkování v Chiquititas jako Milagros Urién a v roce 1998 si zahrála roli Violety Herrery v seriálu Verano del '98, kterou argentinská televizní síť reprízovala v roce 2005. V roce 1999 dostala Cherri poprvé příležitost zahrát si hlavní roli, a to v seriálu Cabecita, který běžel i na slovenských obrazovkách.

Během roku 2001 se v Cherriině kariéře udály dvě důležité události. Byla znovu angažována do role Milagros Urién v Chiquititas a debutovala v celovečerním filmu, konkrétně v Rodrigo, la Pelicula. V roce 2002 si Cherri zahrála roli Gisely Vargas v seriálu Mil Millones. V 2003 účinkovala jako Anita v seriálu Son amores. Ve stejném roce se stala modelkou pro kalendář vydávaný časopisem Caras. Během roku 2004 si Cherri zahrála Shamiru v dalším velkém hitu Los Pensionados a poté učinkovala jako Angela Capello v seriálu Hombres de Honor.

V roce 2006 si zahrála v seriálu Mujeres asesinas. Na začátku roku 2007 se vrátila na divadelní prkna a zahrála si ve hře „¿Quién le teme a Virginia Woolf?“. V roce 2007 hraje v telenovele Mujeres de Nadie. Role byla původně určena pro Marcelu Klobooster, která hrála i v Chiquititas, ale ta ji nemohla přijmout. Mujeres de Nadie si ve vysílacím čase na Canalu 13 vedla velmi dobře. V témže roce se objevila v seriálu Todos contra Juan, kde ztvárnila samu sebe. V roce 2010 se vrací k účasti v telenovele Todos contra Juan.

Po odchodu od herectví na téměř rok a půl kvůli mateřství se Agustina vrací do televize jako hlavní hrdinka nové telenovely Canalu 7, El paraíso po boku Alejandra Awady a Mariana Torreho. Tato nová role a Agustinin výkon se setkaly s mimořádně příznivým hodnocením. V roce 2014 byla jednou z protagonistek sitcomu Pol-ka Mis amigos de siempre po boku Nicoláse Cabreho, Nicoláse Vázqueze, Emilie Attías, Gonzala Heredii a Cala Rivera. V roce 2016 si zahrála Elenu v telenovele Los ricos no piden permiso. V roce 2017 se objevila v telenovele televize Telefe Fanny, la fan, kde hrála Fanny.

Cvalek

Herečka

Reklama

Reklama