foto

Robert Conrad

  • nar. 1.3.1935 (83 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robert Conrad se narodil 1. března 1935 v Chicagu ve státě Illinois. Herec a režisér se poprvé výrazněji prosadil rolí Jamese T. Westa v seriálu WILD WILD WEST (1965-1969), za kterou byl uveden do Stuntman´s Hall of Fame. Na hereckou dráhu však vstoupil již dříve, a to v roce 1958 jako poručík Robert "Tiger Bob" Kiley v dramatu THUNDERING JETS a v témže roce ve snímku Williama Whitneyho JUVENILE JUNGLE, avšak tam nebylo jeho jméno uvedeno v titulcích.

Jednou z výraznějších Conradových rolí byla postava Toma Lopaky v akčním krimiseriálu HAWAIIAN EYE (1959-1963). Jedna z jeho nejznámějších rolí přišla v roce 1974, kdy si jej vybral režisér Bernard L. Kowalski, aby se zúčastnil natáčení jedné epizody seriálu COLUMBO, kde ztvárnil roli vraha, Mila Januse v epizodě OSUDNÉ CVIČENÍ. V letech 1976-1978 hrál majora Graga "Pappyho" Boyingtona v seriálu BAA BAA, BLACH SHEEP, který zároveň spolurežíroval a na konci sedmdesátých let účinkoval ve westernovém miniseriálu CENTENNIAL (1978-1979).

V roce 1987 si zahrál se svými syny Christianem a Shanem v televizním krimifilmu HIGH MOUNTAIN RANGERS, který také režíroval. V roce 2003 zavinil Robert Conrad pod vlivem alkoholu dopravní autonehodu, zranil se a částečně ochrnul. Půl roku strávil v domácím vězení a musel se podrobit odvykací léčbě. Od té doby se nevěnuje své profesi, žije v Kalifornii se svou druhou ženou a dětmi (ze dvou manželství jich má celkem osm).

Radek "ClintEastwood" Prokeš

Herecká filmografie

Filmy

2002 Dead Above Ground
1999 Garbage Day
New Jersey Turnpikes
1996 Rolničky, kam se podíváš
1994 Samurai Cowboy
Spravedlnost pro nevinné (TV film)
Záchranná služba (TV film)
1993 Přísahal jsem pomstu (TV film)
1992 Mário a mafián (TV film)
1990 Cokoli za přežití (TV film)
1988 Glory Days (TV film)
Murder One
Police Story: Gladiator School (TV film)
1987 High Mountain Rangers (TV film)
1986 Charley Hannah (TV film)
Do vlastních řad (TV film)
The Fifth Missile (TV film)
Vraždící stroj (TV film)
1985 Dopravní přestupky
Two Fathers' Justice (TV film)
1984 Hard Knox (TV film)
1983 Confessions of a Married Man (TV film)
1982 Will: The Autobiography of G. Gordon Liddy (TV film)
Špatné je dobré
1981 Way They Were, The (TV film)
1980 Coach of the Year (TV film)
More Wild Wild West (TV film)
1979 Breaking Up Is Hard to Do (TV film)
Lady in Red, The
The Wild Wild West Revisited (TV film)
1977 Sudden Death
1976 Baa Baa Black Sheep (TV film)
Smash-Up on Interstate 5 (TV film)
1975 Last Day, The (TV film)
Trochu si užij a hodně ukradni
1972 Adventures of Nick Carter (TV film)
1971 D.A.: Conspiracy to Kill (TV film)
Five Desperate Women (TV film)
1970 Weekend of Terror (TV film)
1969 D.A.: Murder One (TV film)
1967 Bandits, The
Ven a cantar conmigo
1965 Young Dillinger
1964 Nueva Cenicienta, La
1963 Palm Springs Weekend
1962 Red Nightmare
1960 Cash McCall
1958 Juvenile Jungle
Thundering Jets

TV seriály

1995 High Sierra Search and Rescue (TV seriál)
1989 Jesse Hawkes (TV seriál)
1988 High Mountain Rangers (TV seriál)
1979 A Man Called Sloane (TV seriál)
The Duke (TV seriál)
1978 Centennial (TV seriál)
1976 Letka černých ovcí (TV seriál)
1974 Columbo (TV seriál)
Osudné cvičení (S04E01)
1972 Assignment Vienna (TV seriál)
1971 The D.A. (TV seriál)
1965 The Wild Wild West (TV seriál)
1959 Hawaiian Eye (TV seriál)

Dokumentární

2008 Pioneers of Television (TV seriál)
2003 CBS at 75 (TV film)
1991 Zbraně ve válce (TV seriál)
1986 NBC 60th Anniversary Celebration (TV film)

TV pořady

1986 WrestleMania II (TV pořad)
1983 Battle of the Network Stars XV (TV pořad)
1980 Battle of the Network Stars VIII (TV pořad)
1979 Battle of the Network Stars VI (TV pořad)
Battle of the Network Stars VII (TV pořad)
The 31st Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1978 Battle of the Network Stars IV (TV pořad)
Battle of the Network Stars V (TV pořad)
1977 Battle of the Network Stars II (TV pořad)
Battle of the Network Stars III (TV pořad)
Circus of the Stars #2 (TV pořad)
Superstunt (TV pořad)
The 29th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1976 Battle of the Network Stars (TV pořad)
Donny and Marie (TV pořad)

Hudební videoklipy

1992 Richard Marx - Hazard (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

1988 Glory Days (TV film)
1987 High Mountain Rangers (TV film)
1967 Bandits, The

TV seriály

1989 Jesse Hawkes (TV seriál)
1988 High Mountain Rangers (TV seriál)
1979 A Man Called Sloane (TV seriál)
The Duke (TV seriál)
1976 Letka černých ovcí (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace