foto

Boris Aljinovic

  • nar. 22.6.1967 (53 let)
    Berlín, Německo

Biografie

Boris Aljinovic se narodil 22. června roku 1967 v Berlíně (hlavní město Německa). Jeho matka byla Němka a jeho otec Chorvat. Studoval na francouzské vysoké škole a poté se ještě učil francouzsky a anglicky na Svobodné univerzitě v Berlíně (FU Berlin).

Původně si chtěl vydělávat peníze pomocí komiksů. Po třech letech přestoupil do hudební školy Hochschule für Schauspielkunst Ernst Busch a po dokončení začal pracovat jako herec. Také pracoval v divadle Berliner Renaissance-Theater. V renesančním divadle v Berlíně se objevil jako Adolf Hitler v divadelní hře Noch ist Polen nicht verloren. V roce 2004 vyhrál konkurz na roli jednoho z trpaslíků (konkrétně Mračouna) do filmu 7 ZWERGE – MÄNNER ALLEIN IM WALD.

Boris je ve vztahu s německou herečkou Antje Westermann (která v roce 2001 vyhrála cenu Deutschen Filmpreis za nejlepší herečku ve vedlejší roli ve filmu Gran Paradiso), se kterou má také syna.

StrYke

Herecká filmografie

Filmy

2021 Krauses Zukunft (TV film)
2020 Krauses Umzug (TV film)
2019 Krauses Hoffnung (TV film)
Ohne Euch
Unterm Birnbaum (TV film)
2017 Einmal bitte alles
2016 Krauses Glück (TV film)
2014 7 trpaslíků
Antboy: Pomsta rudé fúrie
Noch ein Seufzer und es wird Nacht
Tatort - Großer schwarzer Vogel (TV film)
Tatort - Vielleicht (TV film)
2013 Tatort - Gegen den Kopf (TV film)
Tatort - Machtlos (TV film)
2012 Nachtwächter
Slave
2009 Krásná Locika (TV film)
2006 7 trpaslíků
Esperanza
2005 Ein Kuckuckskind der Liebe (TV film)
Knospen wollen explodieren (studentský film)
Kometen
2004 7 trpaslíků
2003 Hamlet_X
2002 Edgar Wallace - Das Schloss des Grauens (TV film)
Ein Trick zu viel (TV film)
Sophiiiie!
2001 Fremde Frauen küsst man nicht (TV film)
Love Letters - Liebe per Nachnahme (TV film)
2000 3 Chinesen mit dem Kontrabass
Es geht nicht immer nur um Sex (TV film)
Flucht nach vorn (TV film)
Rillenfieber
Schrott - Die Atzenposse
1999 Versprich mir, dass es den Himmel gibt (TV film)
1998 Lonny, der Aufsteiger (TV film)
Strand von Trouville, Der
1996 Die Halbstarken (TV film)
1995 Flirt
Im Innern des Bernsteins (TV film)
1994 Das schafft die nie (TV film)

TV seriály

2018 Kobra 11 (TV seriál)
Most Wanted (S24E01)
2013 Die Abenteuer des jungen Marco Polo (TV seriál)
2012 Místo činu (TV seriál)
Dinge, die noch zu tun sind (S01E850)
Alles hat seinen Preis (S01E833)
2011 Kriminálka Stuttgart (TV seriál)
Probezeit (S03E14)
Místo činu (TV seriál)
Mauerpark (S01E815)
Edel sei der Mensch und Gesund (S01E796)
2010 Místo činu (TV seriál)
Die Unmöglichkeit, sich den Tod vorzustellen (S01E773)
Hitchcock und Frau Wernicke (S01E764)
2009 Místo činu (TV seriál)
Schweinegeld (S01E746)
Oben und Unten (S01E730)
2008 Kriminalista (TV seriál)
Odpočívej v pokoji (S03E04)
Otec Braun (TV seriál)
Rabínovy zahrady (E13)
Místo činu (TV seriál)
Blinder Glaube (S01E703)
Tod einer Heuschrecke (S01E691)
2007 Místo činu (TV seriál)
Schleichendes Gift (S01E682)
Dornröschens Rache (S01E660)
2006 Místo činu (TV seriál)
Liebe macht blind (S01E647)
Kunstfehler (S01E628)
2005 Ein Fall für Freunde (TV seriál)
Místo činu (TV seriál)
Leiden wie ein Tier (S01E610)
Todesbrücke (S01E591)
2004 Místo činu (TV seriál)
Der vierte Mann (S01E567)
Eine ehrliche Haut (S01E554)
2003 Místo činu (TV seriál)
Dschungelbrüder (S01E544)
Rosenholz (S01E537)
Die Liebe und ihr Preis (S01E524)
2002 Místo činu (TV seriál)
Berlín - Špičková čokoláda (S01E518)
Berlín - Okno (S01E508)
Berlín - Jubilejní výprodej (S01E495)
2001 Místo činu (TV seriál)
Tot bist du! (S01E476)
Berlín - Náhoda (S01E473)
Berlín - Berlínský medvídek (S01E466)
2000 Donna Leonová (TV seriál)
Vendeta (E01)
1999 Klinikum Berlin Mitte - Leben in Bereitschaft (TV seriál)

Dokumentární

2009 24 h Berlin - Ein Tag im Leben (TV film)

Režijní filmografie

Host

TV pořady

2004 Zibb (TV pořad)
1999 Volle Kanne (TV pořad)
1991 DAS! (TV pořad)
1979 NDR Talk Show (TV pořad)